Потребители (98228) Поезия (176816) Проза (24532) Есета (7040) Публицистика (1294) Картини (13799) Фотографии (27191) Колажи (3917) Музика/Аудио (2576) Преводи (11251) Приложни изкуства (142) Условия за публикуване Най-новите Последни коментари Търсене Календар Фотоалбум Медиите за нас Реклама
N156901
Автор дидка-1985- (Диана ) Пиши

« ...още »
ЗаглавиеНадежда
Категорияесе
Подкатегориина Български език
Дата на публикуване19-02-2009г. 14:23 от изречена
Посещения2491
Оценка 6,00 от 1 гласа
Коментари 4

шрифт
| + | - |
   Светът е станал толкова мрачен, хората са се свили в черупките си и всеки си преживява личните несгоди сам, затворил напълно вратата към околния свят. Няма го онова ведро настроение по улиците, няма ги пълните улици с усмихнати хора и добронамерени граждани. Колко малко му трябва на един човек, за да се усмихне, да подаде ръка на приятел, просто да поздрави? Една мила постъпка, един жест на съпричастност към по-възрастен! Всички сме се озлобили така, че вече сме забравили какво е добро, забравили сме добрите дела, които някога сме правили. Имам чувството дори, че вече всеки гледа той да е добре, без да се интересува от нищо и от никой. И как няма да е така? Прибираме се от работа, включваме телевизора и новините ни поглъщат отвсякъде. Всяка вечер слушаме едно и също, което всъщност ни потиска, изнервя ни и забравяме за хубавите неща в живота. Втълпяват ни само негативни емоции и ситуации, а нещата съвсем не започват и не свършват с това. Трябва да сме оптимисти, трябва да вярваме в доброто, трябва да вярваме, че рано или късно всяко нещо ще си дойде на мястото, животът ще стане по-добър, хората ще станат по-добри! В крайна сметка надеждата е тази, която трябва да ни крепи, защото след всяка буря следва слънце! Дори сега да сме потънали в своите проблеми, да се чудим как да свържем двата края и да сме изнервени от тази ужасна ситуация, ще дойде моментът, в който слънцето ще изгрее и над нас, и тогава ще гледаме на живота от друг ъгъл. Времето, в което сме се надявали и сме вярвали животът да стане по-добър, ще ни се струва много, но ще си струва да го преживеем, защото наградата ще бъде голяма! Тогава  светът ще бъде друг, хората ще бъдат други, а това наистина си заслужава!
   Да живеем в един по-добър свят!
ВНИМАНИЕ: Публикуваните материали в "Откровения" са авторски. Копирането и свалянето им е забранено! Публикуването им на други сървъри или излъчването им по други медии без разрешението на автора е напълно забранено! "Otkrovenia.com" ще оказва съдействие при повдигнати съдебни искове относно авторство.
Ако искате да споделите произведението с ваши приятели, може да го правите с линк към него или чрез социалните мрежи, с бутоните за споделяне дадени по-долу:


Meg (Миглена Иванова): 20-02-2009г. 19:17
"Надеждата умира последна, освен ако не я изпревариш."
Може и така да стане.Не може да оправиш свят, който не иска да бъде "оправян", както не може да върнеш доброто у хората, които искат да са "не добри".В този свят ни спасява реализма и егоизма - нищо друго.
Есе?!
darkangel7813 (Ками ): 20-02-2009г. 17:07
Есето е много добро... всичко е много точно казано..харесва ми Дано хората се осъзнаят по скоро и заживеем както заслужаваме ...
bfmv666 (Ирена Чалъкова): 19-02-2009г. 20:50
Някъде бях чела ’’ Надеждата умира последна.- А, когато умре, какво правим?’’
Според мен , когато започнеш да живее и по-точно да разбираш, слънцето е много, много малко. Всичко друго те сгромолясва и утрепва на място, и просто слънцето няма как да се провре измежду това, няма никакво място за него.
Никой не е добър според мен, всеки гледа за себе си, и никой не може да ме убеди в противното, всеки ден се сблъсквам с това…
Хубаво есе, но за мен, нещата, които да вътре са неосъществими…
rogatia (Богдан Григоров): 19-02-2009г. 16:30
Нека е ...така!!!

ДОБАВИ КОМЕНТАР:
Всички НЕГРАМОТНО написани коментари се трият!!!
Добави
Оценка?

2 3 4 5 6
Оцени!

^НАГОРЕ^
Случайни:
Доказателства за Възкресени...
* * *
Другата
Гняв
„Въображението е по-важно о...
Online: 174