Потребители (98228) Поезия (176809) Проза (24532) Есета (7040) Публицистика (1294) Картини (13799) Фотографии (27191) Колажи (3917) Музика/Аудио (2575) Преводи (11250) Приложни изкуства (142) Условия за публикуване Най-новите Последни коментари Търсене Календар Фотоалбум Медиите за нас Реклама
N53008
Автор lunna_sianka (ГАЛИНА ДАНКОВА) Пиши

« ...още »
ЗаглавиеЛюбовтта е смисъл на живота,а поезията е начин тя да се сподели
Категорияпроза
Подкатегориина Български език
Дата на публикуване23-05-2007г. 08:58 от кумеца
Посещения1456
Оценка 6,00 от 2 гласа
Коментари 9

шрифт
| + | - |

 Какво е поезията, мили хора?
    Какво е любовта? Как ги разбирам аз, сега с вас ще споделя! Дали за мен са просто понятия без смисъл или са свързани с дълбоки, искрени, истински и пламенни чувства? Ако сгреша, поправете ме! Скарайте ми се дори, аз не казвам, че на сто процента ще успея да изразя всичко за тях, без грешка!
    Поезията, поне според мен, е израз на
чувства: любов, негодувание, съмнения, противоречия, преклонение и т.н.
Всички те присъстват във всеки един стих под някаква форма - било то изразени с повече сравнения и образност или просто в рима написани слова.
    Какво е любовта на свой ред? Тя е искрено, дълбоко, безкрайно и истинско чувство, всеотдайно! Според мен тя е тясно свързана с поезията. Повечето стихове са за любовтта, била тя към дете, любим/а или просто към едно прекрасно малко цвете... Нали така?
    Защо ме съдиш така? Защо не разбереш, че това е моята душа?
Защо не искаш да ме опознаеш малко и сам да оцениш всичко "на място"?
Няма смисъл от упреци! Ти разбираш нещата по един начин, а аз по друг.
Трябва ли да си търсим поводи да си правим забележки или неуместни коментари да си правим един за друг? Има ли смисъл?
Ти си прав за себе си, а аз - за мене си. Нима е толкова сложно това?
    Аз изпитвам нужда и желание да описвам и споделям всяка една подробност от моя живот или случка от него, или нещо, станало с или около мен, а ти ми казваш, че това не е правилно. :(
Не мога да разбера какво точно не харесваш? Кажи ми за какво да пиша? За кого?
    Любовта е смисъл на живота, а поезията е един прекрасен и романтичен начин тя да се сподели, не е ли така? Греша ли? Аз без любовта не бих могла да живея и секунда, просто, ако сърцето ми спре да обича дори за един миг, аз ще се взривя, нищо няма да стане/остане от мен. Това съм аз, извини ме, ако с нещо съм те засегнала или обидила...


ВНИМАНИЕ: Публикуваните материали в "Откровения" са авторски. Копирането и свалянето им е забранено! Публикуването им на други сървъри или излъчването им по други медии без разрешението на автора е напълно забранено! "Otkrovenia.com" ще оказва съдействие при повдигнати съдебни искове относно авторство.
Ако искате да споделите произведението с ваши приятели, може да го правите с линк към него или чрез социалните мрежи, с бутоните за споделяне дадени по-долу:


MIla_f (Мила Костова): 23-09-2008г. 08:45
Повече от невероятно! Обединява чувствата на хиляди хора.Бъди себе си и продължавай да радваш!
lunna_sianka (ГАЛИНА ДАНКОВА): 29-05-2007г. 16:13
Благодаря ти за разбирането,Момчо!
moni_78 (Момчил Минков ): 29-05-2007г. 15:55
Наитина си права.Това есе много ми хареса!Много вярно си го написала.
Продължавай все така,мила моя!
lunna_sianka (ГАЛИНА ДАНКОВА): 29-05-2007г. 07:04
Благодаря ти,мила Глори!
lunna_sianka (ГАЛИНА ДАНКОВА): 23-05-2007г. 19:22
Всички сте невероятни,хора!Благодаря ви много!
Прекрасни сте!
Етчи,мила,отговорих ти на коментара,мила под стиха си!
Прегръщам те и те обичам!!!!
Етчи (Анета Саманлиева): 23-05-2007г. 14:25
Прекрасно начало на разказа, много интересни въпроси и важни размисли ни представяш.
Както вече ти написах под стиха, не можеш да очакваш всички да те приемат, харесват, одобряват и разбират. Както и ти не би могла да се отнасяш към творбите на всички тук еднакво.
Гали, не приемай нещата лично, едно мнение разминаващо се с твоите представи, не променя из корени нещата, то е само мигаща лампичка, а това дали ще я забележиш мимоходом и не ще те подразни или ще ти се набие в погледа и ще ти пречи дори и когато затвориш очите си, зависи единствено и само от теб.
Недостатък на чувствителните души е това, че приемат всичко дълбоко и лично. Аз не искам да се променяш, остани си такава, но се научи да отсяваш важното от маловажното за теб, да отминаваш с усмивка инакомислещите.

Поздрав и усмивка.
ценителка (Мери ): 23-05-2007г. 11:59
Гале, това, което си написала е адресирано към определен човек, нали? Направо звучи като пледоария в съда. В същото време се обръщаш към милите хора в този чудесен сайт. Търсиш разбиране и подкрепа и аз ти давам моята. Продължавай да пишеш, въпреки нечиите забележки. Права си, че всеки чувства нещата различно и ги претворява по свой начин. И писането и възприемането на чуждите творби са субективни процеси. Не можеш да очакваш, че всеки ще те разбира, но ти пиши, щом това те прави щастлива. С най-искрени чувства,
Мери
Меричка (Мери Попинз): 23-05-2007г. 11:46
"...и защо, когато не намирах това, което ми бе нужно, трябваше изкуствено да го създавам, да го преиначавам, да го претворявам по мой вкус (та какво друго са правили винаги поетите? и за какво друго служи цялото изкуство на този свят?)". Ницше - "ЧОВЕШКО, ТВЪРДЕ ЧОВЕШКО"
Jane_d (Деси Инджева): 23-05-2007г. 09:10
Мила, права си! Любовта е вдъхновение за поезията, тя е нейната най-голяма муза!!! Пиши, твори, люби, без значение кой те разбира или не! Изливай душата си и бъди горда, че умееш да обичаш!!!

ДОБАВИ КОМЕНТАР:
Всички НЕГРАМОТНО написани коментари се трият!!!
Добави
Оценка?

2 3 4 5 6
Оцени!

^НАГОРЕ^
Случайни:
Нов Дом (4)
Тази кула не може да се раз...
Моят приятел - Животът
Небесни гробища (7)
Цветелина
Online: 229