Андрина, питаш се Веселяк наистина ли е толкова дебилен или се прави умишлено на такъв.
Аз мисля че наистина си е такъв. Не може само да се прави на такъв, защото такъв образ и гениален артист не би могъл да изиграе.
А освен че е дебилен, Веселяк е и страшно невъзпитан, простак над простаците! Срам е за откровенци, срам е за мъжете, срам е за поколението си, срам е за българите.
Но по същество.
Обърнахте ли внимание и как си го обяснявате, че на дебатите по бюджета в НС нито Бойко Борисов, нито Лютви Местан, нито Орешарски присъстваха?
Аз си го обяснявам с това, че те са се срамували. Не им е достигнала наглост.
Затова Орешарски остави министъра си на финансите, а Бойко е поставил задачата на Цецка Цачева, на Менда Стоянова и на Лиляна Павлова. Защото наглостта и дебелоочието на тези жени нямат край! "Дебели очи, да стъпиш на тях, ще те отнесат!" - за такива казва народът. Сравнима с тяхната наглост е само тази на Плевнелиев.
И всички повтарят една и съща мантра: правителството е ваше, на БСП - защо не го подкрепяте?
Правителството си е правителство, БСП си е БСП. Когато БСП е била съгласна с политиката на правителството - подкрепяла го е. Но с последните си решения то стана правителство на ГЕРБ. И затова ГЕРБ го подкрепя, а БСП не го подкрепя.
Защо правителството се промени? Малко ли причини може да има - може да е поради заплахи и шантаж, може да е заради подкупи и обещания за облаги, може да е от глупост и безотговорност, или обратното - от предвидливост и чувство за отговорност, негова си работа. БСП си има позиция и си я защитава.
А за Корпоративна банка аз смятам, че нито една стотинка от държавния бюджет не трябва да се дава! Това е частна банка. Още не се знае закъсала ли е, и ако е закъсала - с колко. Но ако е закъсала, то е или защото са крали, или защото са си давали прекомерно високи заплати, или защото са давали преференциални лихви, или защото са си раздавали необезпечени кредити. Ама стига сме им плащали. Има си закон, има фондове, има си застраховки и презастраховки - който ги е застраховал, да плаща. От бюджета - нито цент! Още по-малко пък специален външен дълг да се прави, за да се спасяват крадците.
А защо Плевнелиев толкова държи на временното правителство да бъдат дадени извънредни пълномощия. Какъв или кой договор за да може то да сключи?
Мисля, мисля, и за друго не се сещам - освен за закупуване на американски бойни самолети Ф-16.
И как пак да не си спомниш за съвета на цар Фердинанд към сина му, цар Борис III:
"От въоръжение българският народ няма нужда. Но ти и твоят антураж от гешефтари имате нужда от пари, много пари, а главното - имате нужда народът да е в по-голямо и по-голямо бедствие, за да не може да вдигне глава никога.”