"Какво е това да си русофил" - една добра статия на Евгени Дайнов!

Автор Тема: "Какво е това да си русофил" - една добра статия на Евгени Дайнов!  (Прочетена 9491 пъти)

B

• Маниак
  • Публикации: 77
Путинофоб казваш. Разбирам. Надявам се и ти да разбереш, че аз в никакъв случай не съм Путинофил. Просто нямам страх от Путин. Не мисля, че един олигарх/кгбист може да направи фашизъм. За съжеление Русия след перестройката я налазиха такива гадни буболечки, че наште мутрагени, са като възпитаници на института за благородни девици в сравнение с тях. Но даже и всичките тези буболечки не могат да променят руската душевност в основата на която е добродушието, разбирателството и колективния труд. Путин няма да вкара войски в Украина. Запомни ми думите. Той е концентрирал доста власт в ръцете си в момента, но само бандеровци и германци могат да заченат и осъществят идеята да изправят славяни срещу славяни. Забравих да упомена Американската политическа гад, за която парите оправдават всичко. Денят, в който обикновенните американци разберат как от тяхно име се потъпква самата идея за свобода и толерантност ще е ден на поредното пробуждане на американския дух, който за съжеление в момента е дълбоко заспал.
Та Путин си е Путин, но зад него аз виждам пробуждането на руския дух. Това е, което ме радва. Путин се опитвам да не го забелязвам. Той е като досадна въшка, която се е изправила на рога на вола и се хвали, че оре.

kasius

• Луд форумджия
  • Публикации: 123
В! Мисля, че грешиш в едно - Путин ще вкара войски в Украйна. За сега изчаква още бандеровците и подкокоросаните украински неонацисти да прекалят с издевателствата, за да има руската военна намеса по-ярко изразен морален статус в международен план.
 :bom: :bom: :bom: :angel7: :angel7: :angel7: :angel12: :angel12: :angel12: :bs: :bs: :bs:

Ангар

• Луд форумджия
  • Публикации: 158
"... аз се надявам щабът около Путин добре да преценява ситуацията и да си остане с размахването на оръжия по паради. Показват мускули, но са наясно, че въоръжен конфликт ще доведе до значителни щети и за света, но ще опустоши Русия икономически."
Нима Русия размахва оръжие. Нима някъде някой руснак е казал, че е за военно разрешаване на конфликта?
Оръжие размахват, заплашват и демонстрират мускули САЩ и НАТО. Обградили са отвсякъде Русия с военни бази,  пребазират в тях самолети и кораби, изпълняват демонстративни полети и пр.
А Русия нищо не прави, казала е само, че стратегическите й ракети са в постоянна бойна готовност.
И ако наистина започне война, отговорността за това ще бъде само на НАТО.
С какво да сравним обявяването на независимост на двете области - Луганска и Донецка.
Според мене най-близката аналогия е обяването на Съединението на Източна Румелия към България.
Нима в тогавашната турска конституция, или  в каквито там султански закони са действали,  откъсване на провинция и присъединяването й към друга държава е било разрешено?
Но Турция не предприе наказателни операции срещу българите, призна им това право.
Докато незаконното, подкрепяно от САЩ и ЕС  правителство на Украйна, е по-лошо и от турците.
« Последна редакция: 15 Май 2014, 20:14 от Ангар »

kasius

• Луд форумджия
Подкрепям мнението на Ангар. А на Веселяка му пожелавам все така упорито да промива бледи мозъци с отявлените си манипулации. Да не ти плаща нещо еврейското лоби на САЩ бе Веселяк, че така усилено си се заел да ръсиш тъпотии, на които и ти самия не си вярваш?

8) :shock: 8) :shock: :shock: :shock: 8) :shock: 8)

Ангар

• Луд форумджия
  • Публикации: 158
Ако мярката за човешка глупост е “Един ангар”,  то глупостта на Веселяк се измерва поне с 15-20 “ангара”.
“Бъдещето ще покаже кой крив, кой прав” – написа Веселяк по повод предвиждането си за резултатите от изборите за евродепутати. Какво ще покаже по този въпрос бъдещето, не знам.
Но то вече показа колко неправ е Веселяк по една друга любима му тема – проекта Южен поток.
Веселяк твърдеше и продължава да твърди, че Южен поток е вреден за България и че не трябва да се строи.
Но в необходимостта на Южен поток вече никой не се съмнява. Управляващите го започнаха и са твърдо решени да го строят, а опозицията не само не възразява, но и се готвеше да им иска вот на недоверие затова, че много го бавят.
Разбира се, проектът се оскъпява и колкото повече се бави, толкова повече ще се оскъпява (това прочее за нас е без значение, защото със свои средства в строителството му България не участва, на България този проект й се подарява). Оскъпява се от желанието на ЕС да създава пречки пред неговото реализиране.

“Чиновниците в Брюксел са глупаци!
Ни някъде в страните на исляма,
ни в Азия глупци такива няма!”

Глупци са те от гледна точка на народите, а иначе за себе си са големи хитреци.
С какво бих сравнил много от техните решения?
Има, да речем, една рекичка. И хората си минават през нея - кой през брод, кой по прехвърлени две греди за мостче, други просто прескачат през нея  с прът (като на овчарски скок; в детството много обичахме така да прескачаме придошлата след дъжд селска рекичка). Но европейските чиновници казват: не, така не може. Трябва да се построи мост, който да отговаря на европейските изисквания! И вече всички са длъжни да преминават само по този мост, като изминават десетки километри до него, и  като за преминаването си плащат. Или решават, че трябва да се построи врата сред полето, и вече всички са длъжни да преминават само през тази врата. И разбира се да си плащат.
И това е една от причините европейската икономика да е неконкурентна  с икономиките на САЩ и Азия.
По тази причина  за много неща европейските комисии е добре да се заобикалят. Като в случая за южен поток. Защото ако се уведомяват и им се иска благословията, знае се какво ще направят: ще казват не може, не отговаря на изискванията… И накрая все едно – ще го разрешат, но след като са го забавили и оскъпили. А оскъпяването, освен от забавянето,  ще дойде от това – че са им били дадени подкупи и рушвети, за да го разрешат.
Днес главният проблем и на България, и на Европа, е безработицата.  И Южен поток е този, който може да създаде много работни места. Но на еврокомисарите това им  е през оная работа – те си имат и работа, и заплати.

kasius

• Луд форумджия
Добре смяташ ангро Веселяк. Но въобще не си запознат със строителството на газопроводи. Тази сметка, която правиш е само за тези, които ще нанасят по бояджийски метод лепилото за изолацията на газопровода. Но дори и те няма да бъдат с такава минимална заплата!

:brushteeth: :brushteeth: :brushteeth: :happy1: :happy1: :happy1: :brushteeth: :brushteeth: :brushteeth:

kasius

• Луд форумджия
За да се изгради газопровод ето, какво е нужно Веселяк:
1. Закупуват се тръби с необходимия диаметър и дебелина, които никак не са евтини.
2. Доставят се в България до някое пристанияе по море или река.
3. Транспортират се до трасето, където ще се полагат,
4. Прави се входящ контрол в зоните на заваряване чрез ултразвуков и визуален метод за тестуване + дебелометрия.
5. На всяка партида се прави разрушителен контрол за ударна жилавост, а на всяка плавка стилоскопиране, преди да се разрешат за използване тръбите,
6. Прави се отчуждаване на земите през които ще преминава трасето.
7. Прави се рекултивация на плодородната почва на трасето.
8. Изкопават се изкопи над 3 метра дълбоки за полагане на газопровода - в планински райони се налага и да се разбива скала, понякога чрез взрив.
9. Разнасят се тръбите покрай изкопите, където ще бъдат заварявани на сектори преди да се положат в тях и където отново се заваряват.
10. Преди да се заваряват обаче, всишки заварчици подлежат на допускни проби в реален размер на заготовките.
11. Тези заготовки се контролират също чрез 100% ултразвук, гамаграфия, визуален и разрушителен контрол за ударна жилавост.
12. Разработват се предварителни заваръчни процедури.
13. Заваръчните процедури подлежат на сертифициране чрез WPQR от акредитирани организации, които ги одобряват по надлежния ред.
14. Изготвят се инструкции по заваряване и монтаж.
Наема се супервайзърски персонал и персонал следящ за  безопасни условия на труд.
15. Създават се специални защитени работни места от вятър и климатични влияния.
16. Тръбите се намазват от работници със специално антикорозионно лепило и се нанася изолационна лента минимум на три слоя с обща дебелина, поне 1,5 мм.
17. Изолацията се контролира за пробив, чрез искрова диагностика.
18. Тръбите се монтират по двойки една към друга и се заваряват.
19. След като се заварят те се подлагат на механично почистване в зоната на заваръчния шев.
20. Завареното съединение се подлага на радиографичен, визуален и ултразвуков контрол
21. Извършват се ремонти на дефектни участъци, ако при контрола са установени такива.
22. След ремонтите отново се прилагат методите на контрол упоменати по-горе.
23. Ако всичко е наред се издават сертификати за годност на заварените съединения и тръбите след като се изолират и проверят чрез искров метод в зоната на шева, се полагат в изкопите, където същия процес се повтаря отново и отново.
24. Преди да се положат тръбите се прави насипване с фин пясък в изкопите
за подложка, която да щади изолацията.
25. На места с ниски подпочвени води се създава дренажна система.
26. Под пътища и магистрали се изработват специални кожуси за пресичащия ги тръбопровод.
27. Когато тръбопровода е вече готов и заварен се изработва заземителна и електрозащита.
28. Преминава се към изпитания чрез нагнетяване на налягане с азот. Наема за една нагнетяваща машина е 120 000 евро на ден.
29. Ако всичко е наред с изпитанията и "червото" не гръмне, газопровода се засипва с пясък, заравя се след това с пръст, като най отгоре се насипва с почвен слой.
30. Преминава се през редица държавни агенции за преглеждане на окончателната документация -  строителен надзор и прочее, и воала газопровода може да заработи.
   Естествено има още много подробности, които няма смисъл да описвам.
   Каква ми е идеята, че си дадох такъв зор?
   Веселяк! Всичко това струва пари. Много пари, барабар с охранителните фирми, които се наемат да пазят обектите от мангалски нападения по време на строителството.
   Ако си малко разумен, мисля че можеш да вдянеш, какъв наистина ще е икономическия ефект за България от този прословут Южен поток.
  Ще попиташ откъде знам тези работи, може би!
  Много просто, вече 23 годи се забавлявам с дейности по газопроводи и петролни бази всякакви.

:salute: :salute: :salute: :happy1: :happy1: :happy1: :salute: :salute: :salute:

B

• Маниак
Русофили, русофоби, комунисти, демократи, интелигенция, и селяни, столичани и провинциалисти, българи, турци, цигани... Наскоро бях потресен от това, което каза една циганка по телевизията на екипа дошъл да разследва продажба на гласове. "Вървете си в България" Така им каза. Работата е там, че предаването се снимаше в едно плевенско село.
Не искам да засегна чувствата на приятелите ми веселяк и рефаб, като привеждам тук баснята на Крилов, но не мисля, че в западната литература има аналогично и равностойно описание на това явно чисто славянско явление-бездействие чрез усилия.

Лебедь, Щука и Рак

Когда в товарищах согласья нет,
На лад их дело не пойдёт,
И выйдет из него не дело, только мука.
Однажды Лебедь, Рак да Щука
Везти с поклажей воз взялись
И вместе трое все в него впряглись;
Из кожи лезут вон, а возу всё нет ходу!
Поклажа бы для них казалась и легка:
Да Лебедь рвётся в облака,
Рак пятится назад, а Щука тянет в воду.
Кто виноват из них, кто прав — судить не нам;
Да только воз и ныне там.

« Последна редакция: 22 Май 2014, 14:13 от B »

kasius

• Луд форумджия
Една пък друга циганка - чистачката на офиса ми - днес ми вика:
  - Бате! Помогни! Синът ми е много работлив и свестен, ама работа не може да си намери. Дай нещо да го уредим за общак! Чувам, че ще вземете работа в топлофикация следващия месец. Дай, помогни!
    Циганката , честно казано ми е много симпатична. Синът и виждал съм го - също симпатяга, нищо че е мангал. Има и дар слово, общителен - ще речеш, че е пич на пръв поглед. Със средно образование е младежа - нещо рядко срещано за циганин.
   - Слушай, Янке! Казвам ти - дай да обучим сина ти за заварчик. Хем хубава професия, хем на вашата раса, доколкото се осланям на опита си, този занаят ви приляга!
    - Давай бате! Жив да си - ме заблагославя Янка! Ще стане, то мойто момче много го бива... Ще видиш!
    - Чакай, Янке! Да не ме разбереш криво. Аз ще ти помогна да го изпратим да учи, където трябва. Няма да го издържам и да го наемам на работа.
    - Нищо бате! Казвай кво правим?
    - Виж сега, Янке! Вадиш 1000 лв. - толкова струва обучението до второ ниво за заварчик по ръчно електродъгов метод - изпращаме го на курс за един месец и половина, и ако се представи добре, ще му ходатайствам пред контрагентите ми да го вземат на работа.
    - Чакай бе бате! Ама от къде пара за тази работа?
    - Янке! Теглете кредит. Тия хиляда лева, като започне да работи момчето, ще ги избие с горница за един месец.
    - Абе, бате! Заплатата ми е малка... То ще трябва да се връщат после парите, че и къщата могат да ми вземат.
   - Ти, Янке, нали искаш да помогна, а не да издържам сина ти. Накарай го него да изтегли, тъкмо ще бъде по-старателен в ученето!
   - А-а-а, бате! Аз си мислех, че ще го вземеш на работа и ще го пратиш ти да се учи. Не мога така да товаря чавето. Дай по-добре нещо за общак!
   - Слушай, Янке! Ако му намеря работа за общак, ще му помогна временно, защото такава работа обикновено е временна. Като свърши пак ще е гладен и пак ще обикаля насам, натам да търси нова обща работа. Ако се понапрегнете, ще има занаят с който няма да остане гладен цял живот. Ти какво си мислиш, Янке? Знаеш ли, че с моя съдружник сме теглили кредити за да работи фирмата с милиони. От какво си мислиш, че са ни побелели косите? За тия хиляда лева, банките няма да ви убият, но ако искаш да помогна не се надявай, че ще осиновя сина ти и ще го нося на гръб.
   - Хубаво, бе бате! Вие богатите българи, въобще не можете да ни влезете в положението на нас бедните цигани. Недей се притеснява - ще измисля нещо друго,
   - Чакай, ма Янке! Що не оставиш сина ти да мисли, ами ти ще го мислиш? Мен, някой да не ме мисли и да не ме е мислил, как ще се и се оправям. Не е толкова страшно - ти му подшушни, пък нека той сам да си вземе решение.
   - Добре. Добре, бате! Хайде да вървя, че трябва да работя. Зер надницата върви - ми се усмихна тя, излизайки от офиса ми.

Цялата тази история, я разказвам затова, защото напоследък ми се струва, че болшинството от българите с нищо не се различаваме от циганите в държавата ни. Стоянка, Янка и Драганка, както и техните синове или дъщери, изглеждат така, сякаш са правени под аршин от един... дедов. Всеки иска да печели, ама така някак си без риск, без усилие и ако може, някой друг да рискува вместо него!

:banghead: :banghead: :banghead: :blob5: :blob5: :blob5: :banghead: :banghead: :banghead:

B

• Маниак
Какво е това Русия. Едно гениално стихотворение от Александър Блок:

http://ilibrary.ru/text/1233/p.1/index.html

Приятно четене!

: ??:??