Аз се натъквам почти всеки ден на ниски оценки, дадени от смартфони. В повечето случаи гласуалите не знаят, че са гласували или дори отричат да са сласували. Някои са твърдо убедени, че не са гласували, готови даже да спорят с мен. Сякаш не знам какво съм видял

и не съм проследил оттам авторските им страници, за да им пиша съобщения. Подобни спорове са излишни. Погледнете колко жълти звезди виждате под творбата. Това е оценката която сте дали. Ако и петте са бледи, значи не сте гласусали. И на мен се случвало да гласувам неволно от таблета. Бъдете внимателни. Има и подведени от словесната оценка. Например, 4 звезди означава ,,харесва ми". И това бива приравнявано с ,,харесва ми,, от соц. мрежи. Но това не е максималната оценка в сайта. Означава, че нещо не достига на творбата, според оценяващия, за да й даде максималната оценка. Имайте го предвид.
Системното (тенденциозно) поставяне на ниски оценки е наказуемо. Оценките са поправими, т.е. могат да бъдат прегласувани. А дали са полезни?
Да, ако са искрени. Оценките участват в сформирането на рейтинга на творбата. Един от компонентите са.