13.08.2017 г., 22:25 ч.  

Ангелът на Смъртта 

  Поезия » Пейзажна, Философска
413 1 3

Пронизва копието на самотата,
извръща поглед към Невидимия.
Поглежда тялото - без душата
няма я и неземната магия.

Небесно войнство защитава
прокудения от Ада просяк..
Ангел на Смъртта се назовава - 
от болката му се не чува вопъл.

Присмиват му се сенките велики,
усукват вериги от страдание.
Заложникът не търсел е примирие,
а реванш за грешното познание.

Праведните воини го опазват,
връщат недостойните във мрака..
Ангелът на Смъртта се преобразява -
негов облик става Светлината.

© Княгиня Нощ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Поздравления от мен!
  • Благодаря ти сърдечно, Младене!
  • Някои считат архангел Михаил за Ангела на смъртта. Може би може да засвети като ангел само носещият в себе си пълнокръвието на смъртта. Интересно пишеш, Аделайд. Замислящо и странно в добрия смисъл на думата.
Предложения
: ??:??