6.09.2022 г., 8:38 ч.

Драскулка върху лист от явор 

  Поезия » Строги форми
215 2 4

ДРАСКУЛКА ВЪРХУ ЛИСТ ОТ ЯВОР

 

Сега ще се обичаме до край.

Излъга здрачът ловко сетивата.

Представям си, че вън е още май

и липов дъх разбрида тишината.

 

Измамата след време ще взриви

покоя на ненужните ми вещи.

Изтлели като есенни треви,

едва ли по-нататък ще се срещнем.

 

Пространството е само стон и вик.

Навярно сантиментът е излишен –

но аз се осмелих да го опиша.

 

Обичай ме, дори да бъде миг –

след миговете ноемврийска киша

напролет минзухари ще въздишат.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??