17.09.2018 г., 12:04 ч.

Илюзия 

  Поезия » Философска
340 0 0

Казват, че създадени сме, за да сме щастливи,

но илюзия е щастието щом душата ни е прикована в затвор.

Затвора е нашето земно тяло и се руши ден след ден, след ден ...

Някой си докарва щастие като взима дрога,

други пият алкохол –

душата си за кратко освобождават от тялото си-

земния затвор...

Изпадат йогите в нирвана –

тогава душата им лети и слива се със цялата вселена...

Но тънка нишка душата им държи към тялото им –

към затвора... 

За това, не се заблуждавайте, че създадени сме,

за да сме щастливи...

Илюзия е щастието, както и нашият живот...

 

15-09-2018 год.                                        Maryroj

© МД Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??