22.07.2020 г., 17:51 ч.  

Искам да погина 

  Поезия
637 0 2

ИСКАМ ДА ПОГИНА


Искам да погина
Още днес да си замина
От света да се спомина
Тъкмо тук, преди да видя зима

Още малко мога
Много аз да трая
Без значение - в ада, в рая
"Пак е по-добре!" - роптая -
То на това не му се вижда края

Премислям аз вариант най-лесен,
Докато света на мен се вижда тесен.
От мъки и тревоги сега е той понесен
Нима не тръгнах аз на есен
на училище със песен?

Но не мога да го сторя -
Себе си тъй лесно да умóря
Със сестра си ли да споря?
Родител да ядосам само докато говоря?

Време нямам - да реша
А и по-малко - да размисля
Право струвам? Не греша? За кога да го обмисля?

С куршум да свърша -  кратко ще да е, себе си ако умеря
Но времето ако премеря
Няма да е толкова бързо
оръжието изнейде да намеря

Начин скрит и действия стидни
те за бог ще са обидни
А пък наш човешкий вид  завидни
Така ли, а и иначе
Полза от мен не ще да извлече!

 

9 октомври 2018

Смешка. Още от времето, когато си мислех, че да пишеш е за лигльовци и не трябва да го правя искрено.

© Есме Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Написах го за една приятелка дето обясняваше, че и се умира, ама е твърде заета и няма кога ;д но да, и това не го вярвам. Колкото и да мрънкаме сме тука понеже виждаме някакъв смисъл. То главно затова е трудно
  • Абе не е толкова смешно, но щом казваш..
    Това сигурно е оня импулс от периода, в който хората все още не са убедени в смисъла на живота. После настроенията рязко се сменят и започват да се кълнат в него. Няма лошо. Важното е да не се засяда никъде по пътя
Предложения
: ??:??