16.07.2017 г., 11:05 ч.

На строежа 

  Поезия » Философска, Гражданска, Свободен стих
537 0 1

На строежа.
Хората са различни.
Гледаш как човек.
Бори се за живота си.
Оцелява.
Загрубява.
Бос.
Кален.
С изпокъсани дрехи.
С поглед разноглед.
Свиреп.
Кървав.
Виещ от умора...

На строежа.
Хората са различни.
Строят за друг.
Който е в костюм.
С пари.
Жени.
Коли.
Отровен от реалността.
Заслепен.
С лъскави обувки.
Скъпи часовници.
Те! - Проклетите чиновници.

Ала на строежа.
Има и щастливи.
Такива, които благодарят.
Плачат от радост.
Смеят се.
Танцуват дори.
Такива, които казват.
"Ето, човеко, бъди щастлив!" 
Те благодарни са.
На живота и хляба само.
Усмивката им стига.
Музиката..

© Павел Ваклинов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??