6.05.2018 г., 15:28 ч.

Някога 

  Поезия » Философска
364 0 1

           Някога

 

Някога, някога толкова някога*,

сякаш никога или отдавана е било.

Беше си истинско повече от всякога,

животът си беше живот а не тегло!

 

Хлябът бе истински, от хубаво брашно,

млякото – от животни а не фалшиво и сухо.

Сиренето правеше се от мляко,

а кашкавалът – и той като него.

 

Някога, някога хората бяха добри,

никога те не оставаха гладни и сами.

Децата възпитани, играеха навън игри,

не ги заменят като сега с компютри!

 

Някога, някъде я имаше и Любовта,

нежна, тръпнеща от сърце и душа.

Чувствата бяха важни, не като сега.

С какво се занимаваш? Имаш ли пара?

 

Някога, някъде колелото се завърта,

ще дойдат по-добри дни за Хората.

Няма само лошо, идва и добро така,

както в живота денят се сменя с нощта!

Трябва да има вяра и любов в нашите сърца!

____________________________________________

* – Недялко Йорданов ("Някога, някога...")

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Извинявам се че неволно съм използвал Някога,някога....!Не е умишлено и уважавам много Недялко Йорданов!Моля да ми прости!Стана случайно!
Предложения
: ??:??