25.10.2019 г., 20:10 ч.  

От смеха ми, ще падат звездите... 

  Поезия » Философска
598 13 11

Тъй родих се, напук, оживях, на късмет.
Ето тук съм, и дишам, и дразня.
С моят пулс бие всеки тъжен куплет
Вятър гоните с думи. Напразно.

Нямам къща и дом, нямам пукнат петак.
Птичка Божия - слънце и песен.
И с какво ли ви преча? В очите ми пак,
отразен е света. И е тесен,

за телата ви- похот и алчност, и жлъч,
за душите ви -болни заблуди.
Някой ден ще си тръгна, но лунният лъч,
ще напомня за мен. Ще ви буди.

И ще липсвам, до лудост, на онзи щурец,
който нощем ви пречи да спите.
Спомен стих ще напява побъркан скорец.
От смеха ми, ще падат звездите...

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??