29.12.2012 г., 11:56 ч.

Питал ли се е 

  Поезия » Любовна
795 0 2

 

 

Някой питал ли се е дали

съществува любов между птици?

Дали между вятъра и между игри 

техните сърца могат да забият от любовни стрелици?

 

 

Някой питал ли се е дали

съществува любов между ветровете?

Дали между игрите на изтока и запад 

те могат да бъдат заедно, неразделни през вековете?

 

Някой питал ли се е дали 

съществува любов между изтока и запад?

Дали между земята, която ги дели,

те могат да изпитат нежността от блян за тях непознат?

 

Някой питал ли се е дали

съществува любов между морето и земята?

Дали между брега и този пясък

би могло да се роди любов за тях истинска и свята?

 

Някой питал ли се е дали

съществува любов между човеци?

Но такава, като нас, непозната?

Дали човекът, носещ той сърце,

би могъл да обича като птица, вятър и море?

  

© Стефания Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много хубав, нестандартен стих!
    Идеята много ми допадна, ритъмът е някак предизвикателен, провокиращ. БРАВО!!!
    Прочетох нещо различно и му се насладих!
    Благодаря ти!
    Честита да е и благословена Новата година за теб с радост, здраве, любов, творчески успехи!
    Прегръдка!!!
  • Може, може ... ще видиш ...
Предложения
: ??:??