26.07.2023 г., 6:30 ч.

Романс 

  Поезия
153 0 0

 

Гола...

Ще се потопя във твойте зеници

Искриците

ще ги превърна

в ситен дъжд...

Ще потрепериш

във ноща гореща

от тази хладнина

Ще се пресегнеш

да ме стигнеш...

Да ме стоплиш,

в прегръдката

на своята душа самотна...

И ще докоснеш

гаснеща жарава

Във нея...

кубчета от лед,

се борят с въглени

искрящи...

А мен ме няма...

Аз

съм само дим...

И писък на жарава

И облак... мокър съм

Челото ти ...

незабелязано целунал

Оставил малкия печат

от яркото червило...

за спомен

от краткия, горещ романс...

 

Valentina Mitova

23/07/2023

© Valentina Mitova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??