15.09.2023 г., 11:18 ч.

Синята птица 

  Поезия
197 0 0

   

   Синята птица

 

Във родното синьо небе

птица разпери криле.

Тя е решила сама

да последва красива мечта.

 

Със своето малко сърце

ще пази големия свят.

На хората тя ще дари

вяра, любов, доброта.

Синята птица лети.

Хоризонтът пред нея блести.

 

Как светят безброй светлини!

Нова надежда гори. 

Приказна птица лети,

със злото воюва сега.

 

Във дългите нощи и дни

смело последвай я ти!

Синята птица лети над света,

носи любов, доброта.

 

Тя има в сърцето любов, 

със злото воюва сега.

Приказна птица лети,

светла надежда е тя.

 

       Мария Мустакерска

 

© Maria Mustakerska Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??