28.09.2017 г., 10:35 ч.

Спри, обичам те 

  Поезия » Любовна
494 0 0

Спри, обичам те

Разрових спомените пепеливи
от извора на моята душа.
Намерих сълзите си по теб,
намерих усмивките пришити.

Отпих от тлеещия въглен,
без любов вече ще живея.
Искам да потъна в нощ безсънна,
докато сърцето бавно гасне.

Отидох до любимото ни място,
там, където ме плени.
Седнах и заплаках –
мъртво е цветето на нашите мечти.

Нямах сили да извикам “спри”,
дъждът заглуши моя порив.
Ала колко пъти тихо изричах “обичам те”,
когато ти си отиде.

 

© Иван Чорлев Всички права запазени

Произведението е включено в:
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??