Покажи участието - Eia

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Eia

Страници: [1] 2 3 ... 16
1
"Бъди сигурна, че когато пиша, проверявам фактите! И не бих написал,  както някой друг, че официалното платежно средство в Османската империя през 16-и век са дукатите. :)" Пер, не мисля, че ти четеш задълбочено, нито съм сигурна в умението ти да проверяваш и осмисляш фактите. А относно "дукатите",  те са част от заповед на султана, от исторически извор, точно цитирана, в кавички. Би могъл да прочетеш по-долу части от романа и последващия откъсите мой коментар:
https://otkrovenia.com/bg/proza/mene-gospod-bog-ne-be-me-syzdal-milostiv2
 "Относно някои аспекти на предбрачния договор" Тъй като договорът влиза в сила от момента на сключването на гражданския брак, прието е и се нарича "брачен договор" и няма "предбрачен договор". Последното не е юридическо издържано понятие. Нещо не ми се чете такъв разказ. Имам алергия към подобни...

3
Изглежда се вижда краят и на конкурса за есета. На 07.08. 2017 г. изтича срокът за публикуване, а няма нито едно есе по темата. Жалко...

4
Много съжалявам, че конкурсът за пиеса няма да продължи.

5
Ако романът е на историческа тема, задълбоченото познаване от автора му на живота, фактите, нравите, обичаите, на случилото се в определеното време, считам, че е задължително. Но във всички случаи писането трябва да е творческо, интересно, различно... Да има място и за развихряне на въображението, да е вдъхновяващо и замислящо читателя... Все пак се създава произведение на изкуството. Дългото повествование се пише на части, като всяка се изпипва, шлифова и се свързва така със следващата, че те да съставят единство и да не могат една без друга, а също и така, че да оставят читателя задъхано чакащ следващата част.  :P

6
Е, този сезон се състезавах сама със себе си. :lol: Но не съвсем... Сега с удоволствие проследих оригиналното включване на sauronboab /Борислав Ангелов/ и на  fairytalenarrator /Йордан Владимиров/. Браво, момчета! Признавам, че вие сте победители в този кръг и ви моля да зададете темата за следващия сезон. Можете да изменяте общото наименование на това предизвикателство, правилата и всичко, за да бъде интересно на повече пишещи. Очаквам!

7
Тъй като този месец нямаше други желаещи, освен мен, да напишат драматургичен текст по картината на Латинка Минкова, то конкурсът не се състоя и няма смисъл да се изчаква да изтече срокът за гласуване. Моля, направете предложения за усъвършенстване на правилата, така че предизвикателството да бъде по-интересно и да участват повече пишещи! Мисля, че е добре този конкурс да е за всякакво драматургично произведение, било в областта на прозата или на поезията...  В сайта се публикува най-вече поезия и много по-малко проза - ако предизвикателството не е само за проза, а е и за поезия, както и за всякакъв друг вид драматургичен текст, би имало повече участници в него. Очаквам предложенията ви! Предлагам за следващия месец модераторът да зададе темата, ако администрацията на сайта счете за уместно тук да продължи да има конкурс за драматургично произведение.

8
Мисля си колко хубаво би било някой да напише пиеса по картината на Латинка Минкова в стихове! Няма никакви ограничения относно драматургичния текст.

9
Много хубаво пишеш! Защо не участваш и в конкурса за пиеса. Има още време - до 23-ти юли може да се публикува по темата, която Латинка Минкова е задала.

10
Моето предложение за предизвикателство бе за създаване на драматургично произведение, което успешно да може да се изиграе на сцена. И нека да има свобода и оригинални идеи в тази област. Всеки може да допълва и усъвършенства правилата. Важното е да разчупим забързаното си ежедневие, да съумеем и да творим, да се занимаваме с изкуство, с това, което ни прави щастливи, въпреки всичко... А предизвикателствата само дават стимул, насочват творческата мисъл. Дали за такъв миниконкурс или извън него - важното е да пишем. Така мисля.

12
Честито първо място на Латинка Минкова за превръщането на нейния разказ "Теч" в пиеса! Поздравления, Латинка! :D
Наградата е морална - задаване на новата тема за създаване на драматургично произведение. Очаквам я с интерес!

13
Скъпи откровенци, напомням, че остават още шест дни за превръщане на хумористичен разказ в пиеса. Срокът е до 23-то число на месеца. :)

14
Поклон!

15
Тъй като в този кръг нямам право на участие,  реших извън конкурса да представя какво имам предвид под "Превърни разказа си в пиеса!"
Темата е: свободно избран хумористичен разказ, може и стар - вече публикуван, сполучливо да се преработи в пиеса. Е, ако е несполучливо, най-много разказът да стане още по-смешен.:D Чудо голямо!   
Например: https://otkrovenia.com/bg/proza/jena-i-polovina-2
Успех на всички, които искат да опитат!


Страници: [1] 2 3 ... 16
: ??:??