Покажи участието - Bezzhichen

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Bezzhichen

Страници: 1 2 [3]
31
Microsoft Office Picture Manager e идеална и за други неща и не е толкова елементарна. Наистина за ползване е проста. С нея идеално се подготвят например чертежи (векторни естествено, не  jpg изображения), за много добър изглед в WORD при публикации, след като са изработени да кажем с Corel Draw и са експортирани за WORD. Запомнят се като *.png, намалява се размерът и се "залепват" (може и с OLE, за да има връзка с оригинала) в текста на WORD. Снимки могaт да се обработват по подобен начин, ако  например са първоначално обработени с Photo Paint, макар че това може би не е толкова нужно, колкото при чертежите.

32
Както Ви е известно, античастиците са получени и изследвани много по-рано и от други ускорители, а най-мощният засега в ЦЕРН има много важни задачи. Но едва ли да доказва доста интересни мисли...  Позволете ми ТВЪРДЕ много да се усъмня..

33
Аз категорично споделям мнението на refab. И то съвпада с моето, което е от мнго-много години... Псевдофилософия на недоучен провинциалист с болен мозък...

34
Възможни категории във фотографията:

-Репродукции (знам, че политиката на сайта  е да не се публукуват, но ако са снимки от музеи например, които разрешават снимане, или ако авторът декларира, че не нарушава авторски права, би била много интересна такава подкатегория).
-Техника (особено интересни биха били исторически технически постижения, тъй като не всеки може да види световни музеи, например!
-Ленти (сканирани от лентова фотография).
-Обществени форуми (снимки от някакви значителни мероприятия), макар че може  би се препокрива с фотожурналистика
-Градини (след като има толкова много снимки  на цветя в сайта, защо да няма и специална подкатегория за градини или "цветя и градини"


35
"Серенада против суета". Тя беше представена. Тази вечер. Във Варна. Наистина удоволствие е да видиш един истински поет. Нямам претенциите, че съм просветен читател на поезия. Но някои от произведенията в книгите на Ванилин (вече три) те карат да почувстваш и себе си (странно чувство), и другите, и познатите, и непознатите... Други - философски обобщения, например "Сибила" е написана по конкретен повод, а сюжетът  е толкова разбираем и обобщаващ, и същевременно те кара да се замислиш за всички скрити пластове, за тъги, страхове, за ужаси и изправяне пред тях. За смелостта да си със себе си. Ей за това го харесвам Ванилин. Не искам да правя възхвали на тази поезия. Всяко стихотворение е стилно, силно и най-вече - интересно, замислящо. Ванилин не е само поет-философ, той умее да покаже иронично, понякога саркастично, а понякога с лека добрушно-проницателна усмивка нашите най-човешки неща. Дребничките ни темички, или просто сивотата ни - а всеки от нас ги има понякога, нали? - са уловени в кратки стихове и строфи...
Ще завърша тези нахвърляни мисли с три цитата (не съм сигурен кои  произведения са и  в "Откровения", но на мен са ми много  симпатични):

 
....
"И аз, във мислите улисан,
от свои истини погълнат,
отпивам свежа глътка смисъл...
Самозаблудата е... пълна..."


От "Всеки по своему" 
 
....
"Бюстове разкошно се поклащат
в старческите блеснали очи!...
И бедра открехват леко плаща
към страстта... А глътката горчи...
...
Тъй, когато масата е пълна
с ястия отбрани във блюда,
няма начин всичко да погълнеш...
Стига ти и глътка свобода..."

...
От "Старци край плажа"
 
...
"Когато с теб се заслоним Оттатък
и песни чуем в райските градини,
където вечността ни ще премине,
ще плачем за мига - земно кратък..."

...
От "Буден сън"

36
Приятели, а Вие чели ли сте anonimapokrifoff (Аноним )? Струва ми се, че си струва. Ей сега го намерих в сайта и ми хареса. Не го познавам и за първи път четох негови неща.
Безжичен

37
Поздравления. Харесва ми, когато има аргументирана и точна критика. Добре е, когато друг ни казва нещата, за да се огледаме.

38
Пред второто "и" (...и заради...) категорично има запетая. Още повече, че е начало на  вметнато изречение.

Страници: 1 2 [3]
: ??:??