Последни публикации

Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Привет, Колажисти!
Време е за ново предизвикателство и този път темата е зададена от AnaMarina (Яна)
https://otkrovenia.com/bg/contests/ogyn-zemya-voda-vyzduh
Успех!
2
Има нещо гнило в Дания. И не само там...
Поредният победител в предизвикателствата в Проза, за когото са гласували САМО от профили без нито една публикувана буква в сайта, нито едно произведение, нито един коментар. Половината от тях са регистрирани преди месец, конкретно за гласуването, а другата половина - отново по едно и също време преди година. И за една година никаква активност! Но сега, о, каква случайност, всичките влизат накуп и гласуват точно за едно и също нещо. Нещо като разказ, нещо като нищо, което даже не е и по темата!
Не мисля, че уважаващите себе си автори ще продължат да участват в състезание, което се опорочава по толкова елементарен и повтарящ се за кой ли път начин.
Да, вотът на публиката е хубаво нещо, но само ако е истински. Преди години, когато започнахме миниконкурсите, гласуваха само участниците. Тогава не можеше да има такава измама. Участниците бяха в темата. Гласуваха или не гласуваха според собствената си съвест. Но някак си го имаше състезателния дух. Сега, след това поредно недоразумение, класирано на първо място, за какво състезание можем да говорим?!

3
Още една констатация (изчаках известно време, за да го кажа със сигурност) !!!Нововъведеният плеър отнема (намалява) и високите честоти! Тоест: Направил съм запис с необходимите високи - но в плеъра те не звучат, както съм ги направил. звучат в обратната посока (затъмнени) И това го преживявам - но вече това са съвсем други записи - а не - нашите, както сме се потрудили. Смачкани откъм звука като цяло, много по тихи - (поне 6 пъти по-тихи от реалния постнат запис), с приглушени високи и някакъв друг, изменен спектър на звука - обикновено смекчен. Редактиран. Пиша среден (3) на плеъра като цяло :) !
4
Моята е точно такава, че и двуядрена - 2.7 GH и с RAM 4ГБ, но май при мен шумът ще се окаже нещо си хардуерно ;) И тва ще пробвам :) Вчера си изтеглих тази която препоръча, но още не съм я изпробвала, за да кажа мнение.
5
Култура и изкуство ~> Музика / Re: Добра програма за аудио обработка
« Последна публикация от me6 - 24 май 2020, 07:48 »
Но силно препоръчвам тази Pro Tools First , с тази работя аз но Про версията  и смея да твърдя , че е една от най-добрите на музикалния пазар . С уговорката , че тук е във вариант за начинаещи с възможност за добавяне на 16 трака и 23 плъгина. Не съм сигурен за Free версията но мисля че може да си инсталирате допълнително плъгини с разширение ААХ. А и има хиляди видеа в нета , показващи повечето и функции и то на няколко езика. Дори и на Руски.
Забравих само да спомена , че машината ви трябва да e с процесор поне 2.2 - 2.7 GH и с RAM минимум 4GB , като е желателно да са 8GB. Предполагам че по тази причина сте имали неудачи с Audisyti.
Дано съм ви бил полезен да се забавлявате с музикалните ви идеи..
6
Интересно, ще го разгледам, благодаря. А колкото до Audacity наистина разваля вместо да оправя, както каза Меги.
7
Култура и изкуство ~> Музика / Re: Добра програма за аудио обработка
« Последна публикация от me6 - 23 май 2020, 17:34 »
Audacity съм я виждал и мисля че е предостатъчна за обработване на аудио файлове. По скоро да сте имали проблем с настройките и, както и на хардуерно ниво на оборудването ви. Иначе ето ви един DAW , който преди 20г беше един от най-добрите в музикалната индустрия. Сега е безплатен. https://www.bandlab.com/products/cakewalk . Но прочетете първо хардуерните изисквания за него. Успех.
8
Да, премахване на шумове, запис и обработка на вокал, добавяне на ефекти и пр.
9
Обработка за махане на шумове ли или нещо друго? И на мен ще ми е интересно :) Записвам се да следя темата :)
10
Култура и изкуство ~> Музика / Добра програма за аудио обработка
« Последна публикация от JujuBuju - 20 май 2020, 01:06 »
Здравейте,
Въпросът ми е към музикантите в сайта - каква безплатна програма за аудио обработка може да ми препоръчате, която да има сходни функции и качество като Adobe Audition? Имам Audacity, но резултатите с нея не са особено добри, при използването на някои функции дори създава дефекти.
Да спомена, че съм съвсем начинаеща в ползването на подобна технология, та затова ми трябва безплатна, да си джвъджкам. Нямам професионални амбиции.
Страници: [1] 2 3 ... 10
: ??:??