Кино-Хепи енд-Закон: "Добро утро, нощ" 2 юли

Автор Тема: Кино-Хепи енд-Закон: "Добро утро, нощ" 2 юли  (Прочетена 899 пъти)

Nevenap

  • Редовен посетител
  • **
  • Публикации: 12
Десетата прожекция с вход свободен в кино "Одеон" по проекта на СБФД "Силата на закона и гражданското общество: уроците на филмовото изкуство", подкрепен от Посолството на Кралство Нидерландия, е на 2 юли 2007, понеделник, 19.00 часа.
На нея ще бъде показан филмът на Марко Белокио "ДОБРО УТРО, НОЩ"
(Италия, 2003), отличен с "Малък Златен лъв" във Венеция, с Европейската филмова награда на ФИПРЕССИ, с "Давид ди Донатело" за поддържаща роля на Роберто Херлицка и други, или общо с 6 награди и 15 номинации.
"Добро утро, нощ" е филм за отвличането и убийството на италианския премиер Алдо Моро от "червените бригади" през 1978. Това е уникално изследване на условията и мотивацията за терористичен акт. Като заедно с това улавя събуждането на морално съзнание и морално съмнение в душата на убийца.
С изключителното си емоционално въздействие този филм прокарва границата, която не може да се прекрачва в демократичното общество между отстояването на права и упражняването на терор.
Лектор ще бъде Олга Маркова.
ВХОД СВОБОДЕН! С помощта на киното да осъзнаем, че от всеки от нас зависи върховенството на Закона в демократичното общество!
Web page: http://www.filmmakersbg.org/happy-end-film-program.htm
« Последна редакция: 21 юни 2007, 15:33 от Nevenap »

sneaky

  • Форумен лъв
  • ******
  • Публикации: 685
  • I'm with the pilots
Re: Кино-Хепи енд-Закон - "Присъдата" на 26 март
« Отговор #1 -: 18 март 2007, 18:00 »
Nevenap, колко пъти да повтарям, за да ме чуеш?
Явно филмите, които постваш са част от някакъв проект. Поствай ги всички в една тема, АКО ОБИЧАШ. Не мое се досетим, че ти си и от организаторите на това и само спамиш тука?
I'll do graffiti if you sing to me in French