Една определено недобра снимка от секция "Фотография"

Автор Тема: Една определено недобра снимка от секция "Фотография"  (Прочетена 1495 пъти)

refab

  • Форумен лъв
  • ******
  • Публикации: 405


 Към нея авторката е написала и пояснение:

http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=117365

 Най-напред ще отбележа, че снимката не е достатъчно съответна спрямо обясненията, защото същинската и значима сграда (гробницата) се намира на заден план при това почти скрита зад някаква "спомагателна"(!?) постройка, не представляваща, предполагам, никакъв интерес. Мисля, че и сама по себе си композицията на снимката е много несполучлива. Всичко в нея е подчинено почти само на това, да се покаже изцяло един снижен двор. Особено левият ъгъл на този двор е "забит" точно в края на снимката - нещо напълно неприемливо. Може да се направят и други критики на тази снимка, но самата тя не заслужава много внимание - отчасти е под всякаква критика. Повдигам тази тема за да разберат повече хора какви качества и вкус поне понякога проявява  редакторката ( на категория "Фотография") фортуна. Повод за това ми действие е това, че според мен напоследък тя явно допълнително се активира и положи усилия да прогони още автори, публикуващи във "Фотография" (надявам се, че не е успяла съвсем!  :) ) Пак си отбелязвам личното мнение, че изглежда тя има само технически познания относно фотографията, а също и заложени някакви "естетически" клишета, лишени от свежест, оригиналност и достатъчна и истинска  стойност. В случая, обаче, представям и едно доказателство - по мое мнение, за тази си теза. В действителност снимката на фортуна "Демир баба" няма, струва ми се, и някои елементарни "технически" фотографски достойнства.
Цялостната ми позиция е, че фортуна няма достатъчно добри качества на фотограф и редактор, а пък "пресира" част от авторите и "елиминира" безапелационно ( обикновено със стандартен израз: "Снимката не се публикува ( или е изтрита) поради липса на художественост.") всяка  фотография, която не и допада! Това води до отлив* от категорията "Фотография" и от сайта.

* Ако са запазени няколко конкретни теми и/или коментари от последно време, всеки  интересуващ се може да ги намери и да види и несъгласието на други хора от сайта с "политиката" и стила на фортуна.
« Последна редакция: 12 септември 2013, 23:14 от refab »

 

© 2003-2019, Georgi Kolev. All rights reserved. The works are the property of their authors.