От къде идва вдъхновението т.е. какво ни вдъхновява.
Това е малко сложен въпрос, защото можем да погледнем вдъхновението като чувство, а чувствата са провокирани от много неща и не на всички чувства трябва да им се обръща внимание, особено на любовта...
(
определение: Изпълване, зареждане, раздухване на чувствата, разума и волята по непостижим начин свише.)
От това определение, ако е вярно, може дасвдем, че не всички вдъхновения са разумни.
Мен ме вдъхновяват великите личности и някои техно думи, фрази и стихове, като:
"Език свещен на моите деди
език на мъки, стонове вековни,
език на тая, дето ни роди
за радост не - за ядове отровни."
Вдъхновяват, ме делата и духа им, а не нещо като дрехи, как изглеждат и т.н. Всички тези хора, които са си дали живота, за да бутнат цивилизацията напред - всеки от нас е част от едно цяло, от една цивилизация и ако всеки действа сам за себе си като егоист - той да е щастлив и хората, които обича да са щастливи, това няма да изгради един народ, държава или свят, като едно цяло.
В този ред на мисли "На света може да си просто човек, но за един човек, може да си целия свят" глупости за непораснали деца.
Явно всеки го вдъхновяват различни неща, но за мен те трябва да са стойности за всички и да се гледа глобално на нещата, а не като единици хора.