Предлагам, предлагам...Плеъра, ограниченията и др такив

Автор Тема: Предлагам, предлагам...Плеъра, ограниченията и др такив  (Прочетена 271 пъти)

meteor

  • Закоравял потребител
  • ***
  • Публикации: 46
Плеъра може да има още мааааааалко-много :)   функцийки
Да може да върти едно и също, докато го спреш.
Да има позиция: "случаен подбор на аудио" - или нещо такова, за да си слушам постовете на случаен принцип в непрекъснат режим, докато да кажем пиша някой стих, без да се налага да си прекъсвам вдъхновението и да се отделям от писането, да отварям другия прозорец и да пускам ново нещо.
Да му се вдигне силата на звука  /"силата на излъчване" /защото сега помпаме записите си доста повече, от колкото трябва. Например с Искра изпаднахме в конфликт за силата на нейното произведение, което тя ми разреши да ползвам за добавяне на вокали речитативи и др. и да го кача на страницата си. Но силата на звука и се видя тиха - и тя като автор не беше доволна. После вдигнах силата на звука, но с някои компромиси. Ако някой тонрежисьор обаче си запише парчето и погледне графиката на звука - веднага ще разбере че записът е пресилен. А дори и само на ухо - опитен звукорежисьор ще открие слабости. Това за силата ма звука е като цяло проблем на всякъде по света. И повечето  А всяко действие на общия микс с максимайзери и подобни магии - вдига ниските и високите - и микса, който желае автора се деформира и звучи различно от желаното - тоест баланса, който се прави със стотици прослушвания - отива на кино. Да не говорим, че се появяват и продирания, изкривявания и подобни нежелателности.
За тези, които сме с "ограничено коментиране" може да се предложат и някои екстри. Например съобщения от вида: Остават Ви още 2 коментара до еди-колко си часа. Броенето за следващото денонощие започва от еди-колко си часа. До края на ограниченията Ви - остават още 2 дена (примерно) или подобни. Аз искам да зная как да разпределя 5-те си полагащи ми се коментара и да преценя, кога да живея във фейсбук и кога - тук.
Да има специална, одобрена от администрацията позиция във форума, където да можем да поднасяме критичните си бележки към модератори и админ - без те да ни "намразват" Тоест не само да се критикуваме и хвалим като потребители.  А и ръководството на сайта да може да бъде критикувано без да се стига до изтривания и подобни. Особено деликатен е казуса - когато един модератор - който и да е той, се проявява и като началник и като потребител автор на творчество едновременно.  Хем началник - хем от "народа" . Това е доста деликатничко. Аз не съм видял някъде да има нехаресвания към творби на модератори. Много е гот - всички да те хвалят , ама е твърде подозрително това. Къде отива свободата на словото? Трябва ли аз да се страхувам, да поставя думи на не-харесване към нещо написано от модератор?? Хората не смеят да кажат каво мислят за такива произведения, защото не искат да имат неприятности. Ииии - хвалбите се леят и леят... Мен не ме касае кой колко грамоти и награди има. Интересува ме дали нещо ми харесва - или не. Ако нямам право да си казвам мнението - то тогава забравете всичко, което написах дотук.
« Последна редакция: 01 март 2019, 10:13 от meteor »

meteor

  • Закоравял потребител
  • ***
  • Публикации: 46
Още предложения:
Сайта се нуждае от една позиция за важни съобщения, на видно място,които всеки ( и всички) да ги вижда моментално. Особено ще е полезна тази връзка, когато се появят бъгове в системата. Вчера например ми липсваше звуковия сигнал при коментари на потребителите, които следвам. После се появи - после пак изчезна. В такива случай - може да се напише мигновено съобщение на видно място, което да се движи както рекламите - например отляво надясно - за да се забележи от всички. Някой е спечелил награда - друг иска да поздрави ръководството на сайта за даден празник, рожден ден - незаменима ще е една такава функция - дори ако извънаредните съобщения са много - могат да се движат едно след друго Екранчето може да е малко - но да се движи по него информацията за по-лесно забелязване
ЧБМ на всички! Бъдете здрави и щастливи!

 

: ??:??