Jul 30, 2019, 6:30 PM  

Лебеди 

391 4 50

© Taner Mert All rights reserved.

BGN150.00 Купи

Comments

Please sign in with your account so you can comment and vote.
 • tictac (Синьо цвете)
  👍Писах ти!
 • TanerMert (Taner Mert)
  Здравей! Пиши ми в фб, защото тук имейла с който съм регистриран има нещо проблем...опитах се да го сменя, но не можах. А иначе ти в Самоков ли си, защото аз днес съм тук, но утре заминавам на море.
 • TanerMert (Taner Mert)
  Благодаря много, Пепи! Радват ме хубавите ти коментари... още повече, че и ти се занимаваш с рисуване и оценката има повече тежест!
 • palenka (Пепи)
  прекрасни са картините ти, като извезани! много малко съм виждала по тоя начин да използват шпатулата, а ти вече си постигнал такава техника, възхищавам ти се!
 • TanerMert (Taner Mert)
  Благодаря, tictac (Синьо цвете) ! Ще се радвам да се видим, обади се като дойдеш... пиши ми тук или в фб. Изложбата ми продължава до края на лятото и ще разгледаме картините заедно.
 • ШефаПървомай (Коментаторът)
  Лебеди...другия път ще ти нарисувам Мона Лиза... Успех и късмет, не смятам грам да отговарям ама на никого.
 • tictac (Синьо цвете)
  Не знам за другите, но аз планирам пътуване скоро в района на Самоков и с огромен интерес бих се докоснала до творбите ти, Танер! Съвсем сериозно! А тази е...вълшебство!
 • TanerMert (Taner Mert)
  Много коментари са се изписали набързо. Първо на шефа ще му пожелая да си държи шапката на главата... да продължава да дерзае, докато разбере, че на никой не му е нужно подобно сваляне на шапка. "За мен това си е картинка" – какъв е смисъла да отговарям на подобно изказване, а шефе/ка? Още по-долу други глупости, фотошоп било, сменял съм цветовете... ? Продавам картичка за 150 лв – добре ли си шефе? Ела до Самоков да я пипнеш на живо, картината вече е изложена на обществено място. Пепи, добре е отбелязала, че похватът и техниката се отличават от други автори.... то е лесно да се разбере...но шефа , който е с 12 години "опит", няма как да го разбере. А Ирен, още по-лесен отговор е дала, шефе начертай си контурите и запълвай с бои и да видиш ти която си с 12 г. опит как се получава подобна картина Благодаря ви, Пепи, Ирен, Бехрин за хубавите коментари! А шефа да дойде до Самоков да види картината на живо, да я пипне, да види дебелия релеф от боя, а после да ходи и да се преглед
 • ШефаПървомай (Коментаторът)
  Аз си имам мнение и не го налагам, но къде видяхте да оспорвам някакви си авторски права. Ясно е,че не разбирате за какво иде реч. Само авт. права са ви в главите, копия, оригинали и подобни щуротии. Кой ви говори за това? Моето мнение си е мое, така че не ми налагайте и вашето. Мога да кажа, че е наистина рисувано едва след като го видя и пипна на живо... Това е. За мен това си е картинка копи-пасте с индиго или нещо от този сорт! Успех с продажбата! Ирен5 - учила съм рисуване 12 години, но защо трябва да се доказвам в сайт "Откровения" ?????
 • palenka (Пепи)
  от една снимка, която свободно я има в целия интернет, шефът иска да осъди авторът за авторски права! 😅!

  Шефе, не е длъжен нито на теб, нито на мен, нито на който и д е друг да дава обяснения,
  като не искаш, не я купувай! 😅!
 • iren5 (Ирен)
  Към Шефката - какво е последното обвинение? Че изобщо не съществува картина ли? Факт е, че всичко е възможно, но подобно твърдение човек може да отправи към всяка една друга. Ми щом не мога да я пипна, я има картина, я не. Колкото до безпочвените обвинения, че видите ли това било "прерисувано" , то като човек, който рисува, който това е учил, твърдя, че "докарването" на контура, за човек, който рисува е в пъти по-лесно от създаването на обем с маслени бои. Това да не е оцветяване на книжка с картинки. Или оцветяване на картина по номера. Ами който не вярва на това да опита. Да си свали контур на каквото душа му иска, да вземе бои, четки, шпакли, палитра и да се пробва.
 • palenka (Пепи)
  Всичко може, шефе, копия и репродукции се правят с помощта на ко мпютри, а тука не е нито копие, нито репродукция, различни жанрове са. Похватът и техниката са си лична работа на автора.
  Нали не ти я продава насила?
 • ШефаПървомай (Коментаторът)
  Продължавам да твърдя, че за мен това нещо не е рисувано на 100 % Човките на лебедите лесно мога да ти ги отдалеча с един прост фготошоп, също така мога мога лесно да махна и перото от гърба на лебеда. Съвсем лесно мога да сменя и цветовете пак с фотошоп - така, че да заприлича на рисувана картина. Но щом се продава, надявам се да е само и единствено рисувана, щото за такива евтини трикове и 2 стотинки не бих дала!
 • ШефаПървомай (Коментаторът)
  Още не ми е ясно, мойта шапка е на главата ми и се чуди какво да прави....
 • beti (Бехрин)
  Май вече е ясно всъщност, та...
  Шапки долу!
 • TanerMert (Taner Mert)
  Благодаря, Станислава!
 • Станисла (Станислава)
  Прекрасни са!
 • ШефаПървомай (Коментаторът)
  Аз това го сравних много преди да започна да пиша тук Продължавам да твърдя, че има страхона точност. Ако наистина не е ползвано друго, а само рисуване - шапка ви свалям, но ако е ползвано друго - просто ми скрихте шапката. Толкова от мен.
 • TanerMert (Taner Mert)
  Сега ги сравнявах пак, човките им не са еднакви, перата по гърба на левия лебед пак не са еднакви, при моите са слегнати...по-долу перата пак са различни...за водата да не говорим , че приликата е 70% отражениеот още по-малко прилика....
 • ШефаПървомай (Коментаторът)
  Ми точно защото формите ми се виждат отлично идеални затова поставих въпроса....
 • TanerMert (Taner Mert)
  Нямах възможност да се включа до сега в диалога ви. Господине, ШефаПървомай (Коментаторът) , нали ви отговорих по-долу? Вие имате ли представа как се рисуват портрети? Или си мислите , че всеки копира на хората лицата? А това са само едни лебеди, които имат прилика голяма (което е съвсем нормално, но само визуално) Ако е копирано нали ще са идеални формите. Изобщо не знам какво да ви кажа, защото картината е даже релефна.
 • ШефаПървомай (Коментаторът)
  Може, но той каза, че са тези лебеди... Няма значение на колко места я има. Дори и на нея не й се знае кой е авторът. В случея може само да гадаем, единствено на живо може да се определи дали е нарисувано без прекопирване от другата снимка, т.е. без ползване на индиго , фотошоп и т.н...... Живи и здрави.
 • JujuBuju (Меги Миткова)
  Снимките и картините имат авторски права върху изработката, но и върху композицията. Ако се прави репродукция, трябва да са изтекли авторските права (мисля, че беше 70 години от смъртта на автора) или да е с негово разрешение.
 • palenka (Пепи)
  Между другото тази снимка е от руски сайт, не е и на зоомания, пусни я в нета и ще видиш как я има навсякъде!

  https://www.youtube.com/watch?v=6rWkbktDpf4

  Поздрав!

  Разбрахме те - но това си е негова работа как копира и дали копира, не е длъжен художествените си похвати да коментира и обяснява
  друго е размер и материал да даде инфо - както се прави по изложбите.
 • ШефаПървомай (Коментаторът)
  Не казвам, че е правено с компютър, въпреки че и това е възможно днес. Какво имам предвид, че е възможно да е прекопирано примерно с индиго и после дооправено и рисувано, което пак си е картина... Не ме разбрахте правилно, а и аз не се уточних.
 • palenka (Пепи)
  JujuBuju (Меги Миткова) - от снимка рисунка - с какво си нарушила правата?

  едно е копие, друго репродукция и т.н. Ако имам копие на Модиляни примерно - би било и размер, и материал, и цвят - всичко едно към едно - сега за такива копия в картините се ползват и компютри, състаряващи бои и грунд и др., за да се продават като оригинали, това е копие.
  Но ако имам снимка на негова картина - каквито има хиляди в света - копие ли е?
 • ШефаПървомай (Коментаторът)
  Нищо не търся, защо изкривяваш думите ми. Казвам само че очертанията, контурите са много точни , освен ако не си някакъв голям спец - в рисуването е малко трудно да се постигне такава точност. Аз си мисля, че е прекопирвано, па дано греша. Спирам до тук. Който както иска да го приема.
 • JujuBuju (Меги Миткова)
  На мен скоро ми обърнаха внимание, че нямам право да използвам снимки с авторски права, та си свалих рисунката. Но наистина, няма как да се очаква един художник да дебне живи лебеди, аз едвам успях да снимам един. Хубава картина!
 • palenka (Пепи)
  ШефаПървомай (Коментаторът) - защо тряба да го споменава, той не го копира! Копие е, ако напълно имитира оригинала. Една снимка, предоставена в нета публично, няма никакво значение. Ако е "копнал" снимката и я е предоставил някъде в свой акаунт примерно, тогава може да я спомене. Той не копира снимката, а я прерисува със свой поглед и виждане.
  Авторско право се търси само ако е копие или крадено - нито едното, нито другото ги има в случая.
 • ШефаПървомай (Коментаторът)
  Не става дума , че е стояно навън, но ако наистина е прекопирано ще е добре да се спомене, не казвам, че е пълно копие, защото не е - все пак има доста разлика. Но това нещо е очеизвадно - поне при мен така се получава, така го виждам..... сравнявайки двете произведения. Хм, но има и хора , които и навън рисуват Но естествено, че няма луди, които да стоят в дъжд и студ и да рисуват вън ... То е логично това.
 • palenka (Пепи)
  Дори и да е прекопирано, не е копие. И материал, и техника, няма нищо общо с оригинала, така че няма никакво значение!
  Повечето художници ходят сред природата и правят снимки, които после рисуват в ателиетата си. Една картина с масло може и месеци да рисуеа - всеки ден, в дъжд и студ, да седи навън пред статива някъде си и да рисува ли?
 • ШефаПървомай (Коментаторът)
  Имам чувството, че е прекопирано по някакъв начин и после оцветено - дано да греша...
 • TanerMert (Taner Mert)
  Очертанието е горе-долу точно, но само като външни форми и очертавам в началото с молив, а всичко останало е рисувано с шпакла.
 • ШефаПървомай (Коментаторът)
  Питам, защото ми се вижда доста точно очертанието, контурите както е в оригиналната снимка....
 • TanerMert (Taner Mert)
  Рисувам с малка художническа шпакла, с маслени бои – това е всичко четка използвам само в началото за щрихите.
 • ШефаПървомай (Коментаторът)
  Може ли да ми рязасните как сте ги нарисувал/а Много ми е интересно.
 • TanerMert (Taner Mert)
  Радвам се, че ти харесва, Бехрин!
  ШефаПървомай (Коментаторът) , да същите лебеди са.
 • ШефаПървомай (Коментаторът)
  Това тези Лебеди ли са: http://www.zoomania.org/%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%88%D0%B8%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%BB%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2%D0%B4%D1%8A%D1%85%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D1%8F/ ??????
 • beti (Бехрин)
  Много, много ми харесва, Танер!
 • TanerMert (Taner Mert)
  Много благодаря на всички за хубавите коментари! Радвам се, че ви харесва техниката ми и стила на картините ми!
 • brinne (Мариана Бусарова)
  Много са красиви.
 • VenY (Венцислава Симеонова)
  Уникални са! Както и всички останали Ваши картини! Много интересен похват! Предполагам, че е доста трудоемко.
 • pastirkanaswetulki (Мария Панайотова)
  Каква красота! Браво!
 • yotovava (Валентина Йотова)
  е, прекрасно!
 • palenka (Пепи)
  Благодаря ти много, "видях я"!
 • TanerMert (Taner Mert)
  Благодаря ви! Радвам се, че ви харесва! Пепи, не е голяма – 24/30 см е.
 • Ангелче13 (Паднал ангел)
  Красиви и грациозни! Хареса ми!
 • palenka (Пепи)
  Танер, за техниката съм ти казала, а тука наистина е и много чувствено! Само размера, ако обичаш, искам да си го представя по-реалистично!
 • TanerMert (Taner Mert)
  Благодаря, Станисла (Станислава) !
 • Станисла (Станислава)
  чувствено красиво!

© 2003-2019, Georgi Kolev. All rights reserved. The works are the property of their authors.