Oct 29, 2016, 2:36 PM

Грешна беше тая жена, но беше хубава... 

  Essays » Students, Personal
3624 3 2
1 мин за четене

© Княгиня Нощ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря ти безкрайно, Младене! Думите ми ще бъдат малко, за да опиша какво поражда у мен твоят пореден прекрасен коментар!

    Искрено твоя: Княгиня Нощ
  • Страхотни мисли, Аделайд! Без колебание слагам текста ти в Любими. Какви попадения само:

    "Жената е синтез от две символни полета на противоречия, които едно с друго установяват невиждана хармония – това на греха и това на хубостта-невинност. Тя ни носи същото послание, както и добре познатият Йовков разказ „Албена“ – посланието за невинната красота, водеща към греховна гибел...
    Жената – инфантилното творение с неземна красота, която е чак болезнено греховна и единствено уникална по свой начин. Разгадаването ѝ би могло да бъде опасно. Също като книгата на Абдул Ал Хазред „Некрономикон“, жената може да унищожи този, който дръзне да я разгадае. Тя е грешна и красива, дъщеря на една Гибел и един Хаос, които, обединени, формират съвършената хармония на божественото."

    Превъзходни прозрения за съществото с неразгадаема същност, наречено жена, за което Кралят на математиката Карл Фридрих Гаус се произнася така: "Жената това е адът, в който проклятието запраща добрия мъж!".
Random works
: ??:??