Jun 5, 2020, 3:31 PM

Сънуван спомен - Красимир Тенев & Антоан 

  Music » Bard
420 8 29
00:00
03:01

© Roj Blake All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
 • Ооо - зарадва ме! Нали няма да липсваш много?? Такава муза за стихове ми е дошла- че чак не е за вярване Мисля, че имаш голяма заслуга за това Надявам се декодера на Освободител да приеме стиховете ти - без да се намесва с изкуствения си интелект Дерзай - нека се родят стихове! Аз съм като навита до крайност пружина- пращай материала и веднага творя директно в прозорчето за качване на стихове / там си и редактирам де - отраз е трудно да се получават нещата/ Но все пак - от години не правя чернови...
 • От днес започваме дуета, нали? Музата вече дойде..Само че ще трябва да намериш начин да получаваш стихотворенията ми от другата планета.
 • Благодаря ти за коментара, Брине! (И от името на Краси - разбира се- той няма време за да отговаря Зарадва ме Зарадва ни!!!
  Здраве и здраве- и вдъхновение, разбира се! Прегръдка
 • Много хубава песен - музика, текст, вокал - чудесно се допълват!
 • Джена, няма ли да кажеш на накрая коя или кой си??? Или ти харесва да с ииграеш на котка и мишка с баща ми ? Ако не си В. , ако си някой друг повярвай ми - ще има много сръбска музика.... и луканки
 • Оооооо! Колко оригинален отговор На вратата ти ли ще почука?? Хмммм Да не я оставиш без кафе?? Прати я (после) и при мен, ако не те затруднявам...
 • Разбира се, че го започнем. Кога ли? Веднага щом почука музата за дует ще й отворя бързо и ще я поканя на гости.
 • Благодаря ти Джена! И аз мисля че се получи тази песен.. .
  Кога почваме дуета? Ако искаш прати ми в пощата началото(1 куплет) после аз един - и така - или пък някаква идея как да реализираме стиха Поздрави!
 • Поздравления и за двамата! Прекрасен текст ,музика и изпълнение!
 • Краси - само дадох възможност и то най-лесната Ако искаш и в студио запиши китарата - пътища много. Ще направя всичко по силите си - твоята китара да звучи чувствено!! Но отново искам да ти благодаря, че прие да изпея тази ти поезия - защото не всеки ще се навие да го прослушва самият Мастер. Аз понеже съм си един авантюрист - съм достатъчно луд, за да се хвърля и в най дълбоката вода, дори и ако не знаех да плувам Животът е кратък - какво сме ние - (дето сме тук) без емоцията?? Нима се вслушваме в разума? Защо ли "киснем" денонощно в сайта като жадни птици?? (при мен това продължава вече 12 години) Та аз вече съм с напълно виртуална същност. Една виртуална и по-мощна проекция на реалната ми (нежелана) абстрактност. Но понеже съм освободен и разкрепостен в мисленето си ще добавя: - Виртуала е едно показване- какво ще ни се случи в бъдещето. Ще може да сме в различни тела- но със своя си дух! Вследствие на това- много неща ще се променят! Духа и таланта ще владеят всичко! И ИИ!
 • Добре, щом може на телефона. Не знам дали ще има добро качество. Имам скромен опит с такива записи. С Иван Ненков на една премиера - "Здравей, как си приятелю,,, и You Raise Me Up в пещера ,,Леденика,,. А другите са на маса след 500ml "ноти".
  Ще видим какво ще стане.
 • Добро утро шефе! Е- най-сетне да си чуеш песента. Да - с наслагване са двата гласа. И китарата е с наслагване- в единия канал е електрическа (в левия) а в десния е същата китара но като акустична китара - тоест с микрофон. Иначе, ако една китара се насложи два или повече пъти по едини същ начин- да кажем както е електрическа - се получава дисонансно звучене. Самите обертонове се покриват, взаимно се "унищожават " и звучи гадно. Затова е добре да има две различни китари - тогава този ефект се преодолява. Но в случая така съм решил проблема, защото китарата е куха (акустична) но има и адаптери - и с кабел става и електрическа. Тогава няма "биене" между обертоновете. Мога да добавя твоята китара- както и да я изсвириш - само трябва да е записана в същия ритъм и само тя. Всакак може. Например слушаш със слушалките, записваш (дори в телефона) но слушаш от компа си- и после ми изпращаш файла и го наслагвам .
  Благодаря много- че се появи най-сетне... Поздрави - от сърце, Краси!!!
 • Ама ти и свириш Леле Ще ми бъде много интересно да чуя нещо от теб
 • Благодаря Руми, Искра, Антоан!
  Различно въздейства така. Един вид различен прочит, казано на немузикален език. Сещам се за едно гостуване на друг поетичен клуб. Там преподавател по актьорско майсторство чете мои стихове. Превръщаше прочита в театрално представление.
  Това стихотворение го написах през далечната 1988г. Боже, кога мина това време! През 90-а за малко една мацка да го превърне в песен. Ама му се размина тогава. Преди десет год. малко го пипнах.
  Тия два гласа с наслагване ли ги правиш? Ако я изсвиря и аз, може ли да се добави като акомпанимент? Гледам в ютюб такива неща.
 • Аз пак ще си я пусна за лека нощ!
 • Готин си, Безжичен! С право не си се съглаявал с мен за техническите неща - защото аз избирам само фантазиите Иначе има доста странности в българския рок. Има верни почитатели на рока, но са сравнително малко. Ако си спомняш Веселин Маринов беше в една рок група (Импулс), преди да мине към чистата естрада на Тончо Русев. Българите като цяло- като мнозинство да кажем - си падат по по-меки форми на музиката.Знаеш там Тони Димитрова , Тоника и подобни. Накрая най -успешни концерти правят Веско Маринов и Лили Иванова. Защото голямата част от народа иска това. Иначе рока си има големи фенове, но са по-малко като бройка от феновете на естрадата. А радиата и телевизиите гледат да им се слушат рекламите. Те се издържат от рекламите . Парата гледат- затова трябва реформа и в радиата
  Но тяхния проблем (на радиата) идва от авторските права. Не могат да пускат западни неща, ако не си плащат съответен процент за авторско право
 • Значи, независимо, че съм далеч от познавач на музиката, улучих. Ами поздравявам те още веднъж - защото показа как може да се пее хубаво сега (защото освен тъпата чалга, има и чалга в поп и рока, и това е, което най-много се котира сега, особено в някои "радиа", които хал-хабер си нямат, че тази дума няма множествено число, а също и какво е радио-та те дори не са чували за Фесенден, Ейплътън и т.н. Визирам български "музикални радиа" - Ха, ха).
  Отклоних се, но ме ядосват. И вашето прекрасно дуо (мога да ви хваля, колкото си искам, защото нито съм музикант, нито поет) ми създава огромно настроение. Освен това знаеш, че в техническата област не съм се съгласявал с теб понякота. Просто ми харесва пеене и музика по едно стойностно поетично произведение.
 • Благодарим на Daytona (Димитър) за подкрепата!
 • Краси и аз - благодарим на Младен, Безжичен и Велина! Напълно е резонно влиянието на Щурците, защото съм им почитател. По-харесвах първата им формация- която беше само с китари и вокалиста и ритъм китарист Веселин Кисьов. Но Щурците са си велика група и въпреки многото промени на участниците в бандата - запазиха изключително висок рейтинг сред почитателите на рока. Достойна конкуренция им бяха Сигнал - и Тангра - но те се появиха доста по-късно. Кирчо стана вдъхновител и на групата "Фондацията" по идея на Дони - и тази група опряла се на духа на Маричков- жъне успехи в един интересен - полуакустичен вариант.
  Поздрави!
 • Силно носталгично щурчово влияние!
 • Красива поп песен, с прекрасен текст на Майстори - и двамата. На моменти ми се струва, че има почит към начина на пеене на велика българска група "Щурците" - ако е така, това само усилва въздействието в моите очи, ако греша - ами просто обичам да слушам.такива хубави песни и музикални произведения, но много малко (никак) разбирам от музика...
  Като дете един диригент (Гого Иванов) си търсеше деца- хористи (момчета). Като ме попита мен, си спомням, че му казах "Другарю (така беше тогава) Иванов, мога да съм само магаре в хора" (бях го чул от мои близки - толкова съм бил музикален - ).
  С три думи - Много ми хареса. Слушах я много пъти. А това тук, в сайта съм правил само за тази песен, и за песните на Божидара Симеонова.
 • Прекрасна симбиоза!
 • Благодаря и на Yuri (Yuri Yovev) за подкрепата!
 • Здравей, Доре Какъв вдъхновяващ коментар! Много ти благодаря от името на Краси Тенев и от мое име - той като го няма- какво да направя сега... Аз трябва да отговарям. Искам коментиралите на страницата ми да почувстват същата топлина, с която ме даряват. Безспорно, Краси си е майстор и при него поезията е нещо доста специално. Трябва да сме щастливи, че си имаме напълно подготвен в дебрите на теорията и практиката на стихотворенето човек. Стиха е песенен - аз прегледах коментарите при Краси и коментиралите го определят точно като песенен! Когато човек се заема да прави нещо съвместно с такива имена - като Краси - неволно е респектиран и ще издам една тайна поне от моя начин на работа с всяка песен. За да се преодолее напрежението в такива специални случай - трябва избор на точния момент , когато психиката е отпусната. Снощи разбрах - че това е точното време и... каквото стане- това ще и да е. Мисля, че успях да удържа да не променям чувството до края на куплетите.
 • Така, от къде да започна? Нежният ти глас гали душата. Ипълнението ти е радост за всяко ценителско ухо. Инструменталът е в перфектна емоционална хармония с вокала. Винаги избираш най красивите стихове, върху които да нарисуваш музикалната си картина. Вдъхновяваш твореца в мен и някой ден, ще се престраша, и аз да публикувам едно от произведенията си, най вече за да те зарадвам с това, което се е получило, като продукт от вдъхновението ми в следствие на музикалния ти призив към слушателя. 💐
 • Това е толкова прекрасен стих, и превърнат в песен просто е нещо разкошно.
 • Румка - Благодарим ти - Краси го няма, затова си позволявам да благодаря и от негово име. Поздрави и прегръдка, приятелко! Китарата е наистина една - готова си вече за музикална кариера Но в левия канал е с адаптерите - а в десния я записах с микрофон - само акустично.
 • Снощи ги използвах, защото имах сърдечни проблеми.... И докато правех песента - издумках всички мокри кърпички. Но това пък помогна за изпяването - да се постигне по-ярка драматичност. Защото и стиха на Краси е красив и тъжен.
  Много си красива на новата снимка. На нея не ми изглеждаш нещастна Хохохохо
 • Маестро, имаш ли кърпички - свършиха вече
Random works
: ??:??