Jan 15, 2022, 8:10 AM

*** 

  Poetry » Other
70 1 6

© Гергана Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
 • Благодаря. На мен обикновено завършекът ми е некадърен, но задобрявам.🙂
 • "Пеперудата бялата, с черния кант
  отново съзрях.
  Като жалейка е цялата. В жалейка превръща се целият ми свят."
  Много ми допадна сравнението, силни думи.
 • 😁 Иначе ако трябва да съм сериозна и ако някой прочете тук, inara добре е коригирала. Но аз се отплеснах... трябва ли добродетелта да се насажда в главите на отличниците? Хвърлям ръкавицата на свой ред... да се пише за отличници, които били немирници в час, защото искам да ви кажа, че съм виждала доста отличници и примерни, които завършват живота си, тъпкани от доскорошни двойкаджии. С тая добродетел обричате най-добрите си ученици на лудницата. Дори защитата на по-слабите била на дерайлирало сиво вещество... и аз не знам, но във всеки случай добродетелта не е полезна. Изяснете на отличниците що е то добродетел и що е то простотия в добродетелта под формата на стих, за да не растат отличниците ви като аутсайдери и мухльовци, които не смеят да отвърнат на плесницата с плесница. А може би на вас ви е важно само часовете ви да вървят и да ви се лансират стиховете с добродетели и как не било хубаво да смяташ,че Айнщайн и Ирен са недостижими.
 • Всъщност ако искаш да развалиш настроението си и да изпаднеш в лека депресия, винаги си добре дошъл на страничката ми!🙂
  Да ви почистя, очистя чакрите и
  да ви нафирча енергията положително... да взема да ви пиша за
  шарените пеперуди в главата ми.
  Че ако разкажа всичко,
  което в главата ми се върти,
  ще ме анатемосат, низвергнат от църквата ми.
  Нали съм 'ристиянка, баш сакатлък. Минава ми всяка депресия в миг, щом дочуе се вик...
  ела, ела да опиташ ти в тоз' сакрален миг,
  чудото,скрито в мелнишките ни изби.
  "Българин да се наричам - първа радост е за мене..."
  Въстанията са планирани на по чаша вино.
  Не знам как туй се вързва в обучението, мили учителки и учители... но явно поетесата, завършила стиха си с вино, е таен дистрибутор на Винпром, а аз току що я разконспирирах.
 • О... при мен е традиция само първите два куплета да са с прилична рима и ритъм.🙂 Благодаря, че го нарече хубав. И аз така смятам, ако си затворя очите пред несъразмерността в последните редове.Радвам се, че се отби тук, не посмях за разваля настроението на твоята страничка. Да, вдъхнови ме. Миналата година видях тук царска пеперуда...в бг липсват вече. Всъщност стихът е някакво отражение на тогавашното настроение, когато я видях, с подбутване от твоя страна/подсещане как мога да започна стих.
 • Гери, щастлив съм, че съм те вдъхновил за този хубав стих
Random works
: ??:??