Jun 22, 2018, 7:14 PM  

Берачи на нарцис 

  Poetry » Civilian
1507 19 22

Останали от работа без сили
безропотно те слизат от камиона.
Несретата човешка ги ужили -
берачите на нарцис в Албиона.

 

Те наши сънародници са бедни, 
де трепят се година след година.
И борят се за дните си отредни,
загърбили семейството и родина!

 

Намръщените облаци ги срещат
и в мислите си всеки се е вдал.
Приведени берат и не усещат,
умората сред глинестата кал!

 

Подреждат те откъснатите стръки,
вързопчета нецъфнала надежда,
дълбоко скрили плахите си мъки
в житейски път, де нигде не отвежда!

 

Небе тежи кобалтово, оловно,
излива дъжд, тъй тихо над полето.
Съзреш ли ги сред нивата гробовна
тъга поляга бързо на сърцето!

 

Щом вечер стихнат морни бунгалата
и хората се върнат в своя свят,
получили оскъдната заплата, 
за близките в България пестят!

© Владислав Недялков All rights reserved.

Б.а. „Летен облак”, 2018 г., София

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??