Oct 22, 2020, 4:24 AM

Ежедневни убийства 

  Poetry
116 1 6

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
 • Благодаря, че ме цитираш, Калина!
  Разказът, от който е цитатът разказва за едно наистина брутално убийство. За 23 долара. Рамон Наваро (това е псевдонима на прототипа на героя от разказа, Буковски го нарича Рамон Васкес) е холивудска звезда от епохата на нямото кино. Другото го има в самия разказ, аз вчера го четох на български. Животът е брутален, не Буковски. На малко обаче им стиска да пишат така, а и малко го могат, както и да живеят живота на писател.
  Но пък има много, които с бездарие пробиват. Сега да си уверен се счита за талант. Безочието - също. Сега е модно да се говори едносрично и в кратки изречения. Това се считало за талант. И да не даваш обяснения. Днес четох нещо от едно момиче тук, как сама си дава определения каква била, талантлива. Смешно е. Аз обичам да поощрявам хората, но какво да кажеш на някой, който си ляга и става с таланта си. Трябва да има кой да те чуе. А Буковски е харесван, защото сърцето му е било пълно с любов, към живота и към хората. Четете.
 • От най-бруталното Буковски...
  Но как се връзва...
  " Вън на плажа, край морето тихо,
  под небето и звездите,
  той и тя, и още много,
  скитат, търсят и намират,
  нежно газят пясъците чужди
  и наричат всичко старо свое,
  този свят е само техен..."
  с бруталността?!
  Дуализъм?...
  Сложен Петър!
  С много уважение от мен!
 • Разказът се казва: “Убийството на Рамон Васкес” и е написан по действителен случай. И аз не харесвам всичко у Буковски, идва ми прекалена цялата му вулгарност, а и нямам нужда от нея, но това е неговият стил. Наскоро прочетох два от романите му: “Поща” и “Жени”. Добър е, и то много.
 • Мисля, че този разказ не. За мен да намериш добър разказ от Буковски е на късмет - понякога има страхотни разкази, понякога съжалявам, че съм ги чел. Но ще прочета "Ежедневни убийства", щом го препоеъчваш.
 • Благодаря, Роб! Сигурно прочете разказа?
 • Хубаво!
Random works
: ??:??