Aug 26, 2020, 3:40 AM  

Без грим красива 

  Poetry
341 2 29

© All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
 • Благодаря!
 • Бягство от рутината... хареса ми!👌
 • За ъглите съм съгласен, Гавраил. 👍
  Остри, но добре си пасват.
  Все още се чудя, обаче, защо хората избират да живеят в затворени светове.
 • Любовен триъгълник в който винаги поне двата ъгъла са остри до умопомрачнение.
 • Да обобщим, преди да си измием зъбите, и облечем пижамките: горният стих е лирика, и коментарите (шеговитите ми) да се игнорират, изолират и санитаризират. Това обаче, е модерната лирика: уж прилича на ретро, и ще те натъжи, но накрая всичко си идва по местата, когато лириката е изконсумирана, и повече не ни е нужна. Няма пострадали, всички са доволни от забавлението, а героят от сънищата е просто един добър събеседник. Както казваше Павката от “Оркестър без име”: “Голяма любов, а накрая...нося бирите” Попандов.
 • Благодаря, Змей Пс. Добре дошъл в маймунарника!
 • Да подкрепя Петър1 силаботонически. Оценка 5 от мен, въпреки че триъгълникът любовен не ми допадна.
 • Толкова простотии сътворих, че дори сам си се смея, като Били Конъли от любимия Глазгоу, където в един час по шотландска граматика...но това е друга история.
  💂‍♂️
 • С две думи се разбрахме! и на двама ви лека нощ и благодаря за разтушението. И пиши, Петре, пиши - как иначе да ти чета мислите ..сетих се за един час по френски в любимия Монреал - "лизе, Айвън... лизЕ" а той ме гледа и се чуди на какъв език сме в този час, викам му-риид, риид, а той после-защо не подсказваш на български откачена работа. Не го познавам Кики. Това е сериозно. Пловдивски значи. Аз мислех, че е бургаски.
 • Какви Родопи? Героинята живее в милионен град, който би могъл да е например Гуадалахара (или някой с по-трудно за произнасяне име дори), но в покрайнините му, оттам и пустата улица, която пресича привечер.
  За Кики Гъдулката ми беше думата, ама нейсе...
  Сричкомери, а?

  Еднаквия брой срички не е гаранция за съвършенство, зависи къде е ударена, колко, насинена ли е и т.н.
  Но все пак, ритъмът пичели от равен брой срички, пичели и читателят, надявам се (пичели е с пловдивски акцент, майна, питнайси пъти ли да повтарям?)
 • И аз последно съм била в Родопите, Кате - няма такъв филм на друго място. И на Чифлика също. Но Петър трябваше да загатне някъде в стиха за атмосферата Ай-дито за малките мечета е задължително! Е, айде сега, един анализ няма да ти натежи. И аз се опитвам да вникна по-дълбоко. Разбрах какво казваш, ама тия срички ме разсипаха Напоследък си мисля, че съвършенството води до изкривяване на действителността. Или просто няма такава действителност. Аз си знаех, че ще ме объркаш по някое време
 • Добре де, пак са тринадесет срички, но се изменя драстично смисъла: според твоя вариант, излиза, че мъжът от съня е сам, включително и в сънищата. А това “Но в сърцето”?
  Какво казва?
  Моята идея (дано се усеща) е, че той остава само в нейните сънища, и в сърцето и, но не сам. Понеже тя не го е забравила: “и може би не иска да забрави”.
  Боже, отдавна не бях правил анализ на стихотворение, последното беше анализ на музиката на “Рейнбоу” по литература в 12 клас, като темата беше нещо, свързано с някой комунистически писател-идиот. За щастие, Кики Гъдулката, който преподаваше литература, не четеше темите. Разгърна първите две-три страници (темата беше поне осем страници голям формат), после ми писа отличен. Та, за анализа ми беше думата, де. Мечки, а? Айдита...
 • Е хайде сега, не си бил умен. Тези неща ги казвай на други. Напомни ми на съучениците ми, които викаха "Ама аз нищо не разбирам по математика", а като ги изпитат само шестици редяха. И ти редиш си тука шестиците, а се опитваш да ни излъжеш, че не си от умните.
  Знам, била съм в Родопите и прекрасно те разбирам. Това ухание е неповторимо.
  Стихът ти наистина е ретро филм.
 • може да не си е носела ай ди-то.. много се социализираха напоследък, пак ме засмя най-последната линия прочетох :"остава сам да си живее. Но в сърцето"
 • Евала! Каква мечка! Трезвеник! 🍏
 • ами ето и грим не си е сложила от бързане... аз не нося никакъв грим и се разпознавам по всяко време, ама нейното не е лесно; в Ривълсток -това е близо - преди няколко часа мечка влезе в стора за алкохол, сега го прочетох, разгледала и излязла другият коментар ще е по повод стиха.
 • Не, не разбрах, току-що писах, че не съм особено умен. More I learn less I know. 😊
  Може и весело да е, кой както го вижда, аз, глупавия, и очила дори нося...няма имоти кон за очила...
 • развесели ме коментарът ти прозвуча като- нямах какво да правя, та пренаписах стиха, ама понеже не всичко съм си спомнил, та главната героиня си е тръгнала по-рано... просто благодаря за усмивката, даже и да не си разбрал защо
 • Да, сетих се какво щях да ти казвам, Катя:
  този стих за фаталната жена, който така и се казваше, го загубих. Затова вчера написах нов, но стана различен, другия не можах да го възстановя, понеже имам слаба памет, и не съм особено умен.
  Ако става дума за героинята във филма (стиха), не мога да кажа дали е щастлива, или не. Аз съм само автор. А героите си имат собствен живот. 👍

  Благодаря, Елка!
  Много правилно!
 • В сънищата всичко е различно! Ако в живота няма романтика я търсим в сънищата! Поздравления, хубав стих!
 • Ретро филм, винтидж, като мен.
  Нещо не ме кефят кебапчета, и сръбска чалга. Или гръцка, или циганска. Валя Балканска е жива, да е жива още дълго. Ти била ли си в Родопите? Знаеш как миришат тревите там, и колко леко диша човек, нали?👍
 • Фаталната жена нещо не ми изглежда щастлива. Интересно написано. Все едно гледам филм.
 • Благодаря ви!
  Интересни мнения.
  И в “архитектурата” на стиха има нещо фатално, първата и последната строфа в първия и последния куплет са с по 13 срички. Дано издържи на поне едно земетресение и не се срути.
 • Едва ли някоя жена ще се определи като фатална...
  Това е неоспорим факт.
  Но мъжете, които са загубили любовта на жените, които са обичали, ги определят от своя гледна точка и това е достатъчно самооправдание,за да продължат в търсене на други любови.
  А Орлите от Калифорния са една от любимите ми групи!
 • Някой път насън светът е кошмарен. А реалността е по-малко. На фаталната жена не би трябвало да устояват мъжете, а ето че тя не устоява на тях. А "може би не иска да забрави"
 • Аз много обичам отговори от позицията на мастит творец: “От все сърце благодаря, Приятелю, Поете, добре дошли на страничката ми, целувам ви” и подобни. 😊

  Простете ми сега, това явно ми е слабост, но ще ви отговоря с къс от песен на калифорнийските орли, ако изобщо има въпрос:

  “Кога, не помня аз, мечтата свърши.
  Не помня аз денят, и точен час.
  Във пламъци не изгоря,
  и нямаше поклон последен,
  аз просто гледах как си тръгва бавно тя.”

  Това е от песента “Във плевелите чаках”.
  Удоволствието беше мое.
  ✌️
 • Без грим красива-такава трябва да е любовта!Но ние човеците си създаваме една мечта и си живеем с нея докато не изгубим действителността и осъзнаем какво сме имали.
 • Жена, любовник и обичащ съпруг. Чудно ми е на чия страна да застана. Защото съпрузите знаят, те усещат, но пак обичат. Поне обичащите.
 • А фаталният мъж, какво прави? Разбива сърца и ги захвърля като никому ненужна вещ ли? А после продължава да си живее живота, предоволен от себе си...
Random works
: ??:??