Oct 14, 2018, 12:29 PM

Обреченост 

  Poetry
495 2 6

Изгниват
стоманени
пръски -
сълзите
за твоите думи,
погребват
чувства
безпръстно -
оставят
взора
погубен...

 

Мисли
обримчват
ума ми -
не мога
да дишам
свободно,
щом
твоите пръсти
докосват
гръмко
кървящия
спомен...

 

Полазват ме
ледени
тръпки,
сковават
живота
в сърцето...
Хранят се
с копнежите мъка,
удавят
в морето
спасения...

 

На прага
на бездната
вечна
крепя се
на пръстите люлки...
Стенание
сподавям
безследно -
разпервам
ръце
неразлюбени...

 

Изгубвам
опора -
политам
надолу,
преплувайки
мрака...
Поглъща ме
жадно
без милост
катраненочерният
зандан...

© Княгиня Нощ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??