Apr 21, 2017, 3:07 PM

Самец и самка 

  Poetry » Love, Landscape, Phylosophy
606 4 6

Вървят си самотни по пътя
не знаят за другия пътуващ.
След себе си дири изгубват,
поели са към старите чувства.

 

Стари са, но инак познати,
усещат магнитна енигмата,
където ще усетят щастието,
отсъдено от Съдбата - красивата.

 

Камъчета и изсъхнали рози,
разлистват книгата на спомена.
Със стъпки тихо са припомняли
снимките на изпитата им жизненост.

 

Залезът елиптично изписва:
"Изчакай до идното утро..!"
Самец и самка издишват -
лягат и спят непробудно.

 

Енигмата ги завива галантно,
посипва от сънливия прашец.
Самец и самка сънуват зората
в нюанси на магичен копнеж.

 

Духва вятърът лек и нощен,
сресва косите на двамата спящи.
Украсяват звездите нощния облик
и изтупват сърцата прашни от рани.

 

Светликът омаен са задава,
тържествен събужда пищно.
Самците видяха се и двама
прегърнаха света на другия -
тяхно всичко!

© Княгиня Нощ All rights reserved.

https://www.youtube.com/watch?v=9uofHEaO_tc

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??