May 1, 2021, 3:44 PM

Зората на камбаната 

  Poetry
217 0 33

© Ивайло Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
 • Щураче, ти направо ме довърши. Ако това ми произведение може да се нарече проза, а не поезия, аз директно ще се самозастрелям. В него има много и най-различни неща, но не и проза. Но, че няма класическа рима, това е напълно вярно и характерно за Ив три точки, защото той мрази римуваните лигавщини и глупости.
  Виждал съм го ада, Квазаре, той е вътре в мен, също като и рая и тия двете се борят едно с друго. Затова малко ми хлопа дъската, но иначе съм безопасен за околните.
 • Ако не се докоснеш до ада, едва ли ще почувстваш истинска нужда от Спасителя. И това се случва по божи промисъл.
 • Никога не подреждай нещо на лавички, защото не е поетично, а прозаично.
 • Има поезия в прозата ти Харесва ми, като такава.
  Обаче в поезията няма проза и е добре да си подредиш произведението на съответната лавичка с проза :р
 • Хаха, сега пък ти ли ме заплашваш? Спокойно ми го прати, защото аз, а и ти самата не сме хора, които сме поклонници на цензурата и цензурирането. Напълно съм наясно, какво горе долу мога да очаквам от теб, когато си в състояние на изпращялост. Но ми е интересно да видя, с какво точно си подразнила цензорите до толкова, че да ти откажат публикация.

  Гедеоне, не слагай диагноза на Квазар, че е проблемен, защото човека си е напълно наред. Много добре си разбира нещата, които е писал. Даже ми е обяснявал някои работи.

  А ти, Квазаре, да знаеш, че още си тук при земните двери. Адовите само ти се явяват насън. Но това са моментни състояния на съзнанието, които не пречат ни най-малко.
 • Материя е, която не разбирам и която не е "мои води ". затова се въздържам да коментирам. Усещам мелодията, интимността, душата ти и още няколко неща, но казах вече, предпочитам да се потопя дотам, доколкото мога са си позволя да "плувам" спокойно.
  Съжалявам, ме ти казах за цензурата. В случая съм й благодарна. Ще ти го пусна. Приготви се да видиш изпращялото ми аз
 • Насочи ме! Обещавам, че ще ти проговоря. И непременно ми го изпрати поне като лично съобщение, защото аз приемам всичко, което редакторите и администраторите отхвърлят като негодно и неподходящо за публично четене.
 • Наистина е непонятно, Ирина, защото включих прекалено много неща в него. Едновременно взаимоотношение на мъжка и женска същност в един и същ човек. Взаимоотношение между Христос и църквата му. Взаимоотношение на обичаща покаяла се грешница и мъж, който я приема с греховете и и я възкресява за нов живот, чрез това споделено приемане и понасяне на нейните грехове заедно с нея, изграждайки интимност. И за капак на всичко, моето лично впечатление от една великденска служба в Несебър, където бях шокиран от начина на провеждането и.Също така не по-малко от факта, че по онова време там дори нямаха камбана, а пускаха камбанен звън на запис през тон колони и чешмата в църквата се активираше с копче и водата тече няколко секунди, после спираше, за да не препие богомолеца. И сякаш не ми стигна това, та направих и ретроспекция на предшестващи явления, довеждащи до появата на Христос, както и събития, които се случват и ще се случат сега, когато Христос е изявен и проповядал своето учение.
 • Левълът е добър, ама аз съм още пред адските двери. А те са долу, долу... и е жега!
 • Писала съм. Тук не го пуснаха , но с пълно право. Абсолютно на нищо не прилича, повярвай ми. Мога да те насоча, но се страхувам, че няма да ми проговориш после 😁
  То пак опира до муза.
  А защо наричаш твоето непонятно, не знам. За мен просто е висок левъл.
 • Ето това вече ме заинтригува много. Ирина, моля те наистина, напиши и ти някое такова шантаво нещо, дето на нищо да не прилича. Напълно честно ти казвам, че много ще ти се зарадвам, ако го сториш.
 • Прав си Гедо - точно в десятката хах... Нали затуй се трия редовно. Че като се върна да прочета нещо се хващам за главата.
 • Ивайло, Квазар е по принцип проблемен, тъй че не го слушай.
  Той и това, което сам е написал не го разбира.
 • Хахахахах, еййй, много сте готини!😂
  Иво няма да прави ТАКА, но аз не обещавам!☝️
 • Е, глупости. Туй, че не го разбрах си е мой проблем. Иначе е интересно... има чар.
 • Нали точно това обсъждаме тук, Квазаре, че с това парче излизам извън допустимите параметри на възприятие и ставам спорен и неподходящ за четене. Обаче аз предупредих предварително, че ще направя това и дори за компенсация предложих едно приказно стихче в предишната публикация. Освен това обещах да пусна само още един - подобен на този тук стих, който се казва ,,Пясъчен часовник" и повече няма да правя така.
 • Остъй умните хора ( Ивайло и Ирина) да си хортуват тука, що ний и двамата сме, като... да не ти кажа какво, на средата на коментарите.
 • Спор няма.
 • Как ша разбереш, като човека пише умни неща, а не адови тъпотии. 😂
 • Бре... и пак, бре... много интересно, но нищичко не разбрах.
 • Съгласявам се напълно с така посочените аргументи. И да - бутафория е точната дума.
 • Беше си купон, но то трябва да се изживее Когато качвам изображения там, профилни или под стихо, ги свързвам единствено с моментното си състояние и емоции. Какво ще излезе в гугъл, не съм се замисляла никога. Някакво инфо. А и в гугъл пращи от атракции, нямат стигане Най-ценни са ми колажите на Ирен.
  Таблиците бяха критерий, после станаха проформа, сега са бутафория.
  Може и черни очила, и ролки, и цигара и бутилка. Ако ми потрябва ръка, ще се възползвам от тази, на фотографа
  Но ..Стига за мен при теб. Ясно е, че повечето сме тук, за да се забавляваме.
 • Е, хубава работа. Когато аз се заема да чета някой човек, който ми е интересен като личност, го чета подробно, а не отгоре отгоре. Така, че си изпаднала в екстаз заради нещо напълно нормално за мен. Но сега се сетих защо ми се е сторило, че ,, Как" си го публикувала, а то не се е появило като нов стих. Явно си внасяла някаква корекция и понеже е минало повторно през редакторите, аз това съм и видял в списъка на чакащите. Много странно ми се вижда, че си се зарадвала в онзи дом с всичките онези таблици и статистики под всяка творба. Аз буквално се обърквам, когато попадна там. Но ми хареса възможността, да се добавя и изображение към текста, което тук липсва и го определям като голям минус. Харесаха ми и предложените от теб снимки на Иринакис в гугъл, но специално за онази мисля, че бутилката е излишна. Не може и черни очила и бутилка, и цигара. Все пак в дадената ситуация си трябва и една свободна ръка.
 • Вътрешно и двамата сме убедени, че масовката не е най-правилният път към душата, но е най-лесният, оказва се. И разни стихчета в повелително заплашителна форма или тип лозунги, действително се радват на много бурни аплодисменти, но това не е мой проблем. Нито твой, знам
  Стихото ми "Как" още стои. И там, и тук. Нямам причина да трия каквото и да било. Не е немски сайтът. Беше първият ми поетичен дом. И изживях изключително щастливи моменти за пръв път на виртуално ниво. Ма то при мен си е така цял живот. Идва време, когато всичко свършва. А това, че си забелязал разлики в някои стихота...няма дори да го обсъждам. Ще кажа само, че ме докара до екстаз. Страшно ме изненада. Има разлика, да. Публикациите ми тук са редактирани, там са, така да се каже, неглиже. А усещането, че някой е забелязал това, е несравнимо. Поне за мен ⚘
 • Ето, Ирина, виждаш ли как сама почти разкриваш отговора? Когато публикувам нещо такова, което хората се чудят какво да го правят и защо въобще ми е трябвало да го пиша, това е лошо. Защото нали мисията ни е като говорим, хората да ни разбират. И затова, когато има звездички и сърчица, е показател, че сме напипали правилната нишка от душата на публиката. Но честно да си призная, малко преекспонирам това със звездичките и сърчицата, защото ако наистина чак толкова ме блазнеха, просто щях да го подкарам на римувана инфантилност и готово. Само с още едно трудно смилаемо парче ще ви поизмъча след седмица и после ще сложа няколко подходящи за четене, обещавам. Прегледах онзи ти стих ,,Как" който беше пуснала за публикуване тук, но после го махна. Добре е, обаче в онзи сайт някои от думите на текстовете ти са променени, когато чета като гост, защото нямам регистрация там. Помислих си, че понеже е немски сайт при публикуването се случва нещо с текстовете.
 • Не мога да разбера защо човек, който пише така, се оставя да го терзаят посещенията, коментарите и другите глупости. Явно е човешка слабост, някаква
  За мен стихото е хубаво, но си признавам, че нивото ми на смилаемост е далеч по-ниско. Това не е поезия за всеки. Достъпна, поднесена леко, с прости въпроси и готови отговори. Нещо повече е и лично аз не бих се наела да коментирам, само за да доставя радост и звезди в очите. Вид респект е. Защо не го гледаш по този начин. И по-отвисоко.
 • Ивайло, недей моля ти се да пишеш римувани глупости, щото тогава аз ша та ритна.
 • Не говори такива неща, Гедеоне! Римуваните глупости са изключително важни за рейтинга. Без тях съм за никъде. Ето, този стих например е хубав и смислен. Но виждаш ли някой да се е засилил да го чете и да му слага сърчица? Ще видиш, но друг път. А като изпраскам нещо римувано, като например онова за есента и Венера, хората и звездички слагат и цял куп сърчица, и стойностни коментари ми пишат, и няколко стотин посещения реализират. Затова и римувани глупости трябва плещя, за да не бъда окончателно отритнат и обявен за напълно негоден писач на текстове.
 • Добре, защо лъжеш, че не пишеш стихове?!
  Пишеш и то много добри и със смисъл, за разлика от други римувани глупости.
 • Христос Воскресе, Младене!
  Бъди здрав и радостен на този светъл празник. И нека Христос ни упъти в животите ни, за да не погинем.
  Радвам се, че ти е зарадвал окото този мой стих отпреди 8 години, който сега предложих за празника.
 • Светъл Великден, Иво!
  След Сен-Джон Перс този стих е радост за окото ми.
 • Светъл празник и на теб, Миночка!
  Нека да го срещнем с милост и доброта. И да приемем зрънцето на саможертвата и възкресението в сърцата си, за да порасне то в нас и да се родим за живот надмогнал тленността.
 • Много добро стихо, в навечерието на Възкресението!
  Светъл Великден!
Random works
: ??:??