Jan 8, 2019, 12:00 AM  

Кланица 

  Prose » Literary references
324 6 9
1 мин за четене

© Петър Димитров All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
 • Благодаря
 • brinne (Мариана Бусарова) - подкрепям! Хищническото и животинско при човека не е в отношението му към животните, а към хората!
 • Благодаря,Мариана!
 • Добре поднесена история. Аз не се заблуждавам, че човекът е хуманен и не е хищник. Такъв е. Проблемът не е в месото, обаче. Нито в "убийството" на свинете за месо.
 • Ние имаме избор, Елка. Но в западния свят съзнанието на потребителите се моделира и манипулира от десетилетия. Това съзнание е силно деформирано от клишета и шаблони, които са по-силни от реалността. Често слушам по радиото на път за и от работа "Money" на Пинк Флойд. Тук, в Англия все още когато Дейвид Гилмър пее" Don't give me that good, good, good bullshit" последната дума се заглушава. 40 години след като е създадена тази песен...Този свят не се променя лесно. Парите го владеят, не хуманността...
 • Припомних си един рядко неприятен спомен - посещение в кланица! След това година не можах да вкуся нищо от месо! Наистина хората сме най-опасните хищници! И съм съгласна с теб, Петьо - не свинете, а ние сме жертвите! Но не се ли съгласяваме сами да станем жертви?!!!
 • Благодаря ви на всички, прочели, усетили...
  Ние, хората сме хищници. Убиваме, колим, изкормваме за да ядем и живеем. Хуманността обаче трябва да е насочена към собствените ни души, свинете са само пример за това, какво си причиняваме, за да оцеляваме. Толкова за нас. Иначе кланицата е фабрика не за колене на животни, а - за правене на пари. Огромни пари. Бегло описаната кланица е собственост на най-голямата компания за производство на месо в света: "Даниш краун". Те ни казват какво да ядем, месото е задължително обработено с добавки и овкусители, то отговаря на определени стандарти. Стандарти, които нямат нищо общо със здравословното хранене. Но това никой, никога, никъде няма да ви го каже. Аз го знам, съм бил там, имам аналитичен ум и виждам под повърхността. Прилича на параноя и лудост, нали?
  Ама не е. Истина е. Контролът е повсеместен, ние, не свинете сме жертвите в голямата световна кланица.
 • Това е магията - уж пишеш по "свинския" въпрос, а нещо ме стегна за гърлото!
 • "В този хуманен, безкрайно добре организиран и подреден свински свят."
  Перфектен механизъм!Но ако заменим животните и вместо тях жертвите са хората?!
  Но това вече сме го гледали в концентрационните лагери!
  Хубав разказ,с малко думи,много казано!
  Поздравления, Петър!
Random works