Jul 30, 2020, 11:56 PM  

Pink Floyd - Wish You Were Here 

  Translations » Song, from English
381 7 11
2 мин за четене

© All rights reserved.

Свързани произведения
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
 • Ами може би си прав. Преди малко си пуснах през блутута Робърт Джонсън, докато сглобявах новия скрин на дъщеря ми, и обилно се потях (днес в Бристол е 30 градуса.) Разбира се, ютуб веднага ми изкара свързани клипове, един от които беше как Ерик Клаптън свири парчета на Джонсън. Стана ми тъжно, Клаптън беше много добър, но май ... беше. Интересна е тази тенденция, когато остареят някои музиканти си спомнят за младостта. Други обаче, като Бон Скот, или Малкълм Янг нямаха време за това. Последният свири неговата си музика до последно, после тихо си отиде. Странен живот.
 • Като се заговорихме за Барет, се сетих още нещо и се извинявам, ако спамя . Точно тия дни, на 4-и август, се навършиха 53 години от излизането на първия (и единствения с участието на Сид) албум на Флойд, носещ поетичното, мистично и шантаво заглавие (то всъщност почти всичките им албуми носят такива готини и поетични заглавия, де )- "The Piper at the Gates of Dawn" ("Гайдар/свирач пред Портите на зората" ). Просто любопитен факт, излезе ми като новина в социалната мрежа ...
  П.П. Хм, дали пък парчета като това не са в основата и не "дават хляб" на пънка, чиито почитатели и представители 10-ина години по-късно ще се опитат да потъпчат и отрекат създаденото преди тях и един от най-популярните им девизи ще бъде: "Мразя Пинк Флойд!" :D ? https://youtu.be/xaK4r0pQaJ0
 • Благодаря, Христо!
  Прав си. Все пак, песента е в основата си изразяване на една тъга. Тъга по загубените детски години, Барет, Гилмър и Уотърс са били съученици в Камбридж. Липсвал им е и Барет, освен колеги, те са били и приятели, споделяли са, забавлявали са се. После Сид отива да живее в един друг, навярно по-добър и красив свят.
  ✌️
 • Случайно кликване. Всъщност исках да кликна на раздел "Картини", но се разсеях и ръката ми някак несъзнателно кликна на съседния раздел "Преводи" (пръста на Съдбата ?). Имало е защо. Страхотен превод! Честно! Любима песен от любим албум на любима група.
  П.П. Съгласен за войната Ковид. Не е случайно това, което се случва в момента и кукловодите чудесно изпълняват своя план (бавно превръщайки ни в животни, принудени да живеят в "клетки" и оставени на благоволението на Големия брат). Което пък ме води към следващия след "Wish You..." шедьовър на Флойд- "Animals" от 1977-а . Повлиян от Джордж Оруел и посветен на алчните за власт и контрол Свине, които с помощта на подчинените си и сляпо изпълняващи заповеди Кучета, мачкат заблудените и без никакви права Овце...
 • Така казват. Не знам какво е нормално, но добре че са били лудите да създадат тази музика.
 • Благодаря!
  Много са се променили нещата напоследък. Светът направо е полудял, а нормалните си губят душите, и плуват в аквариуми, понеже не искат да полудеят. Казват, че Роджър (Сид) Барет бил полудял. Кой знае.
 • А , тук не можах да не харесам!
  Много са ми любими
 • Благодаря, Дани! 🎸
 • Много ми харесва.
 • Разбира се, Стойчо, така е.
  В момента отново сме във война, и войната отново е глобална, но се води с други средства. Имам предвид точно войната Ковид. Пинк Флойд са казали, каквото са имали да кажат, и са го казали добре. Дали хората са станали по-добри? Който се наеме да отговори на този въпрос може би ще е гений или глупак. А може би ще е някой нов Сид Барет, комуто е посветена тази песен.
  Благодаря!
 • Преди да изслушам песента, реших да споделя с теб...
  Колко са актуални текстовете им и днес!
  Ах, тези "Розови флуиди"!
  Поздравления за превода, Петър!
Random works
: ??:??