Покажи участието - Петър1

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Петър1

Страници: [1] 2
1
Пусната е първоначалната версия на плеъра.
Може да се показва и скрива от стрелката долу вдясно.
Като заредите някоя песен, после може да си браузвате докато тя звучи. Има и бутон-настройка за повтаряне (loop) на песента.

Има и бутон за Радио, който зарежда откровенското радио в плеъра.

Приема се всякаква обратна връзка.

Забележка: Някои страници все още прекъсват изпълнението на плеъра - това са главно страници като регистрация, смяна парола/данни, публикуване/редакция и форума.

[/quot


Хубав плейър, вижда се и прогреса, заедно с името на песента долу.
Пак ме зачовърка оня въпрос, който ти бях задал скоро: защо само аудио, а не - видео?
А защо не и видеовръзка? Нещо като представяне на творби, етц. Идеи - много.

2
Цитат
Моето мнение е формирано само на база на житейския ми опит.
А моят такъв е, че хората, в повечето случаи се влияят от това Кой е написал нещо, а не - Какво е написал. Такава е човешката природа, сигурно аргументи ще се намерят в някой учебник по психология, не знам.

Дори само това твърдение е в полза на временната анонимност. Да, всеки се влияе от това, кой е написал произведението. Но и всеки неповлиян иска произведение, което е харесал да бъде оценено обективно. Временно анонимните произведения , ще позволят на много редовни посетители да заобиколят собствените си клишета и да посетят и оценят творбите на много повече и особено - нови автори, на които иначе не биха...

Не знам точно каква полза видя тук, приятелю. И за какви оценки говорите тук, на кой му пука за някакви оценки. Ако те четат - добър си. Ако не те четат, не си добър. Само от теб зависи какво и как искаш да постигнеш. А, да, и дали го можеш е важно също. Края на 20-ти и особено 21-ви век, досега дадоха на хората неподозирана свобода: да се изразяват, да пишат, рисуват, правят музика, какво ли не. Всеки иска да изрази себе си. Дали го може обаче?
...Анонимност...онлайн...поредната заблуда. Но нека я има, нека неуверените автори са анонимни, за пет дни или "дена" , както ще го напишат някои от тях. Затова или "за това" после тези нови, неуверени автори, видяли пет звездички и два лайка, пет коментара и десет писма ще се нахъсат и като настане едно писане...
"Писаници" нарича творбите си Дмитрий Иванов. Нали знаете кой е той, и колко му се чува гласа? Все още? Скромност, и преди да пишем да си зададем въпроса: "Защо искам да пиша аз? И кой искам да ме чете?" Точка. Но не и край.

3
Подкрепям идеята за временното анонимизиране на авторите. Или поне не смятам, че е грешно и отрицателно.
Смятам, че това Кой е авторът НЕ БИВА!!! да влияе на оценката; то е същото като да бъркаш автора с лирическия. Това НЕ Е човешката природа!!! Човешката природа е превъзмогването на предубежденията и личните симпатии или антипатии. Животните са онези, които реагират автоматично по инстинкт спрямо други животни. Хората имат разум, чувство за естетика и разни такива благинки, които е просто грехота да не използваме. Да се ръководиш за произведение по автора му е порочна практика и вкарва точно елемента на лично отношение, нямащо нищо общо с творчески процес и публикуване. Временната анонимност би изравнила правилата и би премахнала възможността за гласуване по симпатии и антипатии. И ако някой има разпознаваем стил, който може, да разпознава...

Хубаво е , Бърнс, но е утопия.
Дано се променят хората в това отношение. И Платон е писал глупости и Сократ и апослтол Павел - също. Най-вече той. Ама хората са като коне с капаци, хиляди години.
Дай Боже, да се променят, нека даде ако може.
Славата е голяма работа, тя може да те унищожи като творец, но хората искат да знаят кой е автора. Мисля, че имаше и филм, макар и не съвсем по темата, с Ал Пачино ли...


4
Ами да, един ще мисли по един начин, а друг - различно. Всеки си има мнение, а многото мнения правят света по-интересно място за живеене.
Хубаво ще е да се чуят още мнения.

5
Готово! Има и анкета вече.
Гласувайте и да видим кой какво мисли за тези коментари. След един месец ще приключи анкетата и ще излязат резултатите.

6
Ако има ограничения за броя на коментари под произведение - например пет, нека е пет на ден, а не пет изобщо завинаги. Може някой след два месеца да попадне отново на творба и да се сети нещо ново, независимо, че навремето е коментирал. Иначе идеята може би си струва обмисляне. Но от друга страна, някои хора обичат да водят разговори в коментари, което лично на мен не ми пречи. Не знам, може да прикачите към темата анкета, за да видим какво е преобладаващото мнение. Ако за много хора са проблем многото коментари, може би идеята наистина трябва да се обмисли.

И още нещо. Авторът - като човек, който евентуално би искал да отговори на всеки коментирал, не би трябвало да има ограничение за броя коментари по-малко от общия брой коментари, които е получил.

Ами добре,
ще я потърся тази анкета.
Сигурно аз трябва да я прикача, нали вчера я отворих тази тема, след като прочетох предложението на Меги.

7
Петър, ако на някого не му стига коментарното поле, може да напише есе, литературен очерк, писмо, рецензия или каквото там сметне за подходящо в раздел "проза". Ето, вече има и свързани произведения. На мен представите ми за "коментар" са различни.

Е, това е логично, което казваш.
Значи трябва да се гласува, и да се разбере какво мислят и останалите.
Нещо като анкета например.

8
Ако се коментира снимка на цветенце или планински връх- няма проблем, но ако трябва да обясниш физическо явление така, че да го разберат всички е недостатъчно. Така се ограничава и разнообразието на публикации от по различни теми.

Различният софтуеър има различни изисквания. Този тук е писан специално за сайта, мисля, без да съм го гледал подробно. Искам да кажа, че трябва да има ограничение в броя на символите или - знаците в коментар. Затова, ако един не ти стига, започваш втори. Но, все пак, счита се, че в коментарът е само мнение, не цял текст. Затова и броя на знаците не е голям, примерно: 200, или 500, или - 1000.
Ако човек иска да се изрази по-подробно, може да пише на лична или да напише свързано произведение. Там броя на знаците е по-голям.

9
Идеята е моя (не прикрива намесата на администратор или редактор, те могат да си изкажат мнението и сами и го правят) и обосновката е, че коментарното поле не е място за диалози, а над два коментара от потребител вече стават диалог. Същият може да се води и във форума (както тук) или на ЛС, а не да се товари автора, който да не смогне да прочете всички коментари, да не говорим за редакторите. Не виждам никаква цензура, аз бих могла да си изкажа мнението и в два коментара. Споровете и чесането на его не са предназначени за позициониране под което и да е произведение.

"Ти можеш" , кой говори за Его сега?
:)
Усмихвай се, светът и без нас си го има и е хубав.

По въпроса за админа си имам лично мнение. Както по-рано писах, скоро той отново се изложи, пускайки доста груб коментар под една рисунка на млад мъж. И после, след като пусна втори подобен коментар, се покри някъде. На морето е сигурно, да прави снимки на бургаския плаж :)
Не се прави така, но това е друга тема, за това кой се държи като мъж и кой - не.

Сега по твоето предложение:
 
Не мисля, че идеята ти е добра.
Има хора, които се изразяват по-обширно и знаците, позволени в два коментара няма да са им достатъчни.

Но ако държиш да са точно два коментарите, трябва да се седне, да се изчисли внимателно колко знака има в два коментара. Заедно с админа и редакторите, разбира се. После, на базата на анализ, да се разбере по колко знака средно аритметично са нужни на потребител, за да изрази мнението си. И да се реши веднъж завинаги: с колко знака, аджеба може и е правилно да се изрази мнение по дадена творба. И, в един или, в два, или - в пет коментара трябва потребител да коментира друг потребител...Та така си мисля аз ...

Усмивки :)


10
Лично аз, когато чета книги, не познавам лично авторите и това не пречи да ги опознавам именно чрез творчеството им. Понякога дори предпочитам да не познавам добре авторите и биографията им, нямам нищо против да чета произведения и от непознати автори - тогава името нищо не ми говори в началото така или иначе. Естественият начин за опознаване на творбите е чрез самия текст, а не чрез името на автора - хайде да четем еди-кои си произведения само защото са писани от еди-кой си автор. Ако сме му големи фенове - да, но иначе е загуба на време, когато ще можем да открием много нови творби вместо да четем автор, който не ни харесва супер много. Предложила съм временна анонимност, а не постоянна, което би било безумие. Ясно е, че всеки е тук с името си и иска да знаят, че той е авторът на творбите, които публикува. Въпросът е съвсем друг. Когато някои автори ти станат познати, започваш да четеш и коментираш тях, пренебрегвайки нови или непознати за теб автори. Тук сме, за да откриваме нови творби и красоти, а не само да се сприятеляваме и да се хвалим или критикуваме, да водим дискусии и т.н. От тази гледна точка отворих дискусията и се надявам на повече аргументирани мнения, а не просто от типа „няма да се получи“. Кое няма да се получи? Аз предлагам просто една добавка, а не отнемане на някаква опция в сайта, така че да има какво да не се получи. Особено ако анонимността е кратка, няма да има почти никаква разлика. Ако действително на много хора идеята не им се струва много приятна, макар че гласуванията в приложената анкета да говорят друго, тогава предлагам автори плюс да имат право да избират дали да са анонимни или не, и то да речем за един ден само, ако повече време за анонимност се струва много страшно нещо :)

За предизвикателствата си е задължително, аз съм с две ръце за, но вече си го казах. Там изобщо не знам защо някой би искал да няма анонимност.

Хубаво, имаш си мнение.
Всеки го има, очевидно.
И си държиш на твоето, казах го по-рано, упорита си.
Вероятно, на базата на резултатите от тази анкета ще си постигнеш твоето. :)
За мен това са излишни усложнения, може би обичам простите неща, затова.


Ами, щом ти харесва да не познаваш автора, чудесно, вероятно така произведението ти е по-интересно и увлекателно.

За какво аргументиране става дума сега: тук не сме на изпит или на конурс, говорим си.
Ако толкова държиш да се убеждаваме един друг в нещо, това е друга тема.
Но аз просто си изказвам мнението по въпроса.
Моето мнение е формирано само на база на житейския ми опит.
А моят такъв е, че хората, в повечето случаи се влияят от това Кой е написал нещо, а не - Какво е написал. Такава е човешката природа, сигурно аргументи ще се намерят в някой учебник по психология, не знам.

Такъв е светът просто.
А иначе, временна анонимност, включване, изключване на опции...
Ама, дали някой има време да се занимава с тези неща?
Имам предвид админа или редакторите.
Ако все пак се приеме да има анонимност, по каквата о да е причина - ОК.
Поне нека има опция за избор:

Ето, аз искам да се казвам Петър, и днес, а - и утре.
Е, някой иска днес да е анонимен, а утре - да е Палечко например :)
Свят голям, хора всякакви.

Радвай се на слънцето, че идва есен и дъждове :)11
Какво значи "не е разрешено да се трият произведения на този сайт"? Молила съм модератор и той е изтривал мое произведение.

Малко се измести темата, към архива в платената опция. Редакторът силвина84, е писала за това. Но, явно са се променили нещата, след 2014, от когато е темата. Сега в архив не можеш да си триеш сам произведения, дори и да си "Автор +" , аз току-що проверих отново.

Да, вероятно модератор може да ти ги изтрие, след като му пишеш.

Тя темата е доста стара, едва ли някой вече се интересува от нея, но все пак ми стана интересно.

12
Аз бих предложила, публикуваните творби по Предизвикателствата да бъдат анонимни. Така няма ... аз на тебе, ти на мене, а наистина ще се гласува по съвест!
Чудесна е идеята за този вид конкурси, но май напоследък липсва обективността.
Съвсем човешко е да се подкрепи творба на симпатичен нам творец, а не защото тя е по-добра от останалите.

Тук вече съм съгласен!
Браво, Таня!
Това е умно, понеже няма да има "наши" и "ваши".
:)

13
Предложението ти Йоана е много интересно. То допълва текущата практика на анонимно оценяване. Ако публикациите са анонимни, дори и само за 24 часа, това ще открие допълнителни възможности. Коментирането и оценяването няма да зависят ни най-малко от името на публикуващия. Не беше ми хрумвало едно толкова удачно решение на сериозен проблем. Приветствам го и ще се радвам, ако то бъде реализирано в този сайт.

Ти, Приятелю чудесен, не се научи да пишеш директно и по същество.
Разтягаш локуми, на поразия.

Какви са допълнителните възможности, за които говориш?
И какъв е този сериозен проблем?
Ти къде и кога си чувал някой да се отнася сериозно към безименен автор?

"Днес прочетох романа "Глад"  от автора Безим Безименен"

или

"Днес прочетох романа "Глад" от Кнут Хамсун"

Кое е по-добре?

Ти например, публикуваш ли анонимно своите математически трудове?
Не, нали?
Всеки иска да чуе и види име, а авторът търси публичност и известност.
Другото е бошлаф и вятър работа.

Хайде поне веднъж да пишеш директно, а, без да го увърташ, особено когато авторът на поста е млада жена ;)

14
               Здравейте, не съм сигурна дали тази тема е обсъждана и преди, но дали е възможно поне през първата си седмица в сайт Откровения произведенията на авторите да са анонимни? Причините да смятам, че това е хубаво, са следните:


               1.) По-голям стимул да се четат творби на автори, които са нови тук, малко познати, начинаещи и т.н. (А не автоматично, по навик, може би дори неосъзнато (забелязвала съм това и при себе си) да търсим познати имена в списъка с нови произведения).

               2.) В творбите „Избор на редактора“ може да се пуска по някоя „анонимна“ творба - дава се шанс на автори, които са нови тук, малко познати, начинаещи т.н. (Такива автори могат да напишат нещо изключително, дори да нямат голям опит, дори да нямат много хубави творби, или много харесвания и би било хубаво да се появяват освен утвърдени автори, и не толкова утвърдени автори там).

               3.) Читатели, които си имат много любими автори, ще имат по-голям стимул да изучават творчеството на любимите си автори, да изграждат по-цялостно мнение за тях, да си припомнят стари произведения, да намират нещо ново сред старите - винаги някой може да е изпуснал нещо, вместо да бързат да четат и коментират само новите им творби.

               4.) Читателите, сред новите творби, ще имат по-голям шанс да срещнат нови любими автори - по-малко ще се съсредоточават върху любимите си автори, когато търсят нови произведения. (Тук акцентирам върху ползата за читателите на произведенията, за разлика от 1.), където акцентирам върху ползата за авторите).

               5.) Новите произведения ще бъдат сами по себе си предизвикателство за читателя - да чете, критикува, обсъжда, харесва или нехаресва - много ще са интересни резултатите и след като се види кой е бил авторът, ще се получи забавно, закачка, предизвикателство към интелекта, чувството ни за естетика, умението да намираме и оценяваме красиви и стойностни неща.

               6.) Авторите ще получат шанс да получат истинска, искрена критика, или съответно искрено, истинско обожание - читателите дори без да знаят кои са те харесват творчеството им! Мисля, че това чувство ще е много приятно за всеки един автор, а въпросната критика ще е много полезна и ще има по-малък риск да възникнат спорове, конфликти, критиката да бъде приета като критика към личността и т.н. Изобщо - много повече ще помагаме на авторите така.


               Защо точно една седмица? На мен лично този срок ми се струва много подходящ - достатъчно време да се създаде тръпка у читателите за това кой е бил авторът, достатъчно време авторите да получат мнения, за които са сигурни, че са провокирани преди всичко от това колко са хубави творбите им, а не това доколко са утвърдени, дали са симпатични и т.н.

               Минусът, за който веднага всички се сещат: та тези творби няма наистина да са анонимни! Всеки автор би могъл, при достатъчно желание, да пише на лично съобщение например до редовните си читатели, кои са неговите творби сред новите. Но ако се сдържи, ще има възможността да предизвика читателите да познаят кои са неговите творби - което ще е интересно както за автор, така и за читател - така минусът всъщност се  превръща в плюс!

               Надявам се да Ви е харесало моето предложение. Много от потребителите тук са както автори, така и читатели и не разбирам защо да не си направим четенето и търсенето на нови творби по-забавно и провокативно за нас като читатели, а мненията, харесванията и критиката към авторите - още по-полезни, ако има такава възможност. Много ще се радвам, тази идея - макар навярно навремето да е обсъждана, да успее да се осъществи и да вдигнем с още една стъпка нивото на този прекрасен сайт.

               Вие какво смятате? Такива „анонимни произведения“ биха ли били полезно нововъведение за Вас като читатели, като автори?

Йоана, чета какво си писала тук и ти се чудя...
Ти имаш много аналитична мисъл, систематизирана си, и си много упорита и целенасочена.
Сигурен съм, че винаги довеждаш каквото започнеш до края.
Но в случая с аннимността просто няма да се случи.
Приеми го.
Човешката природа е такава, че когато четат нещо, хората искат да знаят кой го е писал.
Ако по каквато и да е причина не искаш да се знае истинското ти име, ами - измисли си псевдоним, всички го правят!

Това е по темата.
Успех, другото го написах снощи.


15
Направих тази тема, понеже се опитах да отговоря по темата , създадена от JujuBuju, но някаква грешка с базата данни не ми позволи. Както и да е, ето какво предлага колежката:

"Здравейте,
Тъй като напоследък забелязвам как се водят едни високопарни спорове в коментарните полета, за сметка на горките автори, които се чудят дали изобщо половината от коментиралите са им прочели произведението, предлагам да се ограничи броя възможни коментари от един потребител по едно произведение, до два. Смятам, че два коментара са достатъчна възможност за аргументация.
Също така е добре да се регламентира, че коментарите следва да касаят конкретното произведение, а не принципни въпроси. За всичко останало има форум и лични съобщения."


А ето какво отговарям аз:

"Аз съм "против".
Ти предлагаш да се наложи цензура, макар и да не го осъзнаваш, ако идеята е лично твоя, разбира се.

И как прецени, че точно два коментара са достатъчни например?
По броя на символите, разрешени в коментар ли?
Аз например мисля, че пет коментара са достатъчни.
Аргументирай се.

Ако идеята е твоя, браво!
Ако не, пак браво, на който е идеята!
Както се казва: с един куршум два заека.
И ръководството на сайта - спокойно, и потребителите не си губят времето в глупости. И имиджът на сайта се запазва. А и идеята не идва директно от управителя на сайта, който наскоро пак се изложи, коментирайки една рисунка...

Всяко чудо е за два дни, както е известно. После стадото продължава да си върви, по старому, без излишни катаклизми и ненужни емоции.
Тук сме, главно, за да публикуваме и четем , нали?
И да ни хвалят :)"

Аз предлагам да няма ограничение на броя коментари, просто да има по-стриктен контрол от страна на редактори (заети сте знам) , но това е. Другото съм го написал по-горе. Емоционално, понеже не мога иначе.

Страници: [1] 2
: ??:??