Покажи участието - presian_penchev

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - presian_penchev

Страници: [1] 2
1
Чичиков от ,,Мъртви души" на Гогол. Няма такъв изрод, а книгата е един път. :D

2
"Издирвам добър сценарии за късометражен филм 5-10 мин дължина . Печелившия кандидат ще спечели направен филм по сценария му Very Happy email : teodorphoto@gmail.com

На свободна тематика.

3
Сядай си на задника и пиши. Най-вероятно опитът ти ще се окаже провал, както следващия и следващия, и следващия и т. н. Може никога да не напишеш книгата, за която мечтаеш.                                                             
Все пак, ако започнеш няма да е зле да започнеш с въпроса ,,Какво би станало, ако...?" и да разиграеш някоя случка от изходна ситуация. Може да изролзваш нещо от ежадневния си живот, което е предизвикало недоумението ти.
Пускай щафетата.

5
И аз гледах протеста и ми се струва, че щом това правителство не може да се смени по законен път (понеже използва самия закон срещу хората), може би единственият начин е по незаконен. За да се справят с престъпниците, може би хората сами трябва да се превърнат в престъпници. Това никак не ми харесва, но не виждам друга възможност.

6
Култура и изкуство ~> Музика / Re: !!!PUNK!!!
« -: 12 януари 2009, 19:07 »
Не виждам The Chash, The Exploited, Sick of it all, The toy dolls, Murderdolls.
Това е хубав пънк според мен, макар че и аз не съм много навътре в нещата.

7
Харесай си някой редактор и му пиши да ти ги изтрие.

8
Според мен гласовете и звуците в главата на твореца се редуват. Бих казал, че са много своеволни. Може би дори самият човек се явява като интструмент, като този на който свири.                                                                    Мое мнение.

9
Аз предлагам ,,Убийствен пъзел". Откакто го (ги) гледах, тоя филм не ме оставя.
Не, че имам нещо против  :).

10
Здравейте!
Пускам един пост, който се отнася предимно към прозаиците (но е възможно да помогне и на поетите) и мисля че ще бъде полезен. Ако има хора, които се чудят какво да измислят, за какво да пишат или просто мислят, че идеите им са неоригинални, смятам че отговорът за всичко се крие в следния върос: ,,Какво би станало, ако... ?"
-ако извънземно се появи неочаквано в директорския кабинет и отвлече наказан ученик;
-ако момче от 21-ви век, израстнало с истории за Социализма, намери машина на времето и реши да се прехвърли в това време, за да ги провери;
-ако туристи в Родопите неочаквано попаднат на самодиви;

Смятам, че талантливите писатели, съзнателно или не, винаги си задават този въпрос, когато ги осени някоя идея. Но ако си го задавате съзнателно, може би вече ще гледате на писането по-друг начин. Ще видите, че то е просто като подреждане на тухли-трябва просто да уцелиш вярното съотношение.
Предполагам, че има хора които са запознати с това, може би дори и отдавна, но ако има такива, които не са, смятам че започнат ли да си задават сами на себе си този въпрос, ще открият колко оригинални могат да бъдат всъщност. Все едно наливате смазочно масло на фантазията си.
Горе ви показах някои от мойте идеи, прилагайки този въпрос, и мога да ви кажа, че съм способен да измисля още десет пъти по толкова. Можете и да  опитате да ги разгърнете в разказ, стига да ви зачовъркат.
Ако сте чели книгата ,,За писането", вероятно знаете добре какво имам в предвид, но е възможно и да не сте отбърнали внимание, когато сте я разгръщали. Така или иначе целта ми е да насоча вниманието ви към едно от нещата, които научих от тази книга и което се оказа наистина полезно за мен.
Оттук нататък следва въпроса - Какво би станало, ако опитате с ,,Какво би станало, ако...?" ?

11
В кой град се провежда този фестивал?

12
Благодаря на всеки за предложената информация.

13
Еми че ще питам, как няма да питам. :D Както се казва ,,Вземи му работата от ръцете" или ,,Открадни му занаята", пък каквото научиш, остава ти за цял живот.

14
Да ви кажа коментарите ви ме хвърлиха в размисъл... и в известен страх. Определено писането на сценарий няма да е лесно начинание, но съветите ви са страшно полезни и мисля, че за сега ще мога да се справя със синопсиса и анотацията. Нататък ще видим.
Имам и още един въпрос: В България би ли се заел някой да прави филм по сценарий в научнофантастичен или хорър жанр? Въобще имат ли подобни жанрове почва у нас?

15
От известно време в главата ми се върти един въпрос на който не мога да си отговоря. А именно ,,Как се пише сценарий на филм?". Също така и каква е разликата между писането на разказ и писането на сценарий? Ако някой е наясно нека пише тук. Ще му бъда благодарен. :)

Страници: [1] 2
: ??:??