Покажи участието - maistora

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - maistora

Страници: [1] 2 3 ... 5
1
Честита II награда на Валентина Йотова за стихотворението "Сън с дъх на смокиново сладко"! Може да го видите тук:
https://otkrovenia.com/bg/stihove/syn-s-dyh-na-smokinovo-sladko

2
Ronnicca (Вероника Павлова) няма да участва в шест поредни конкурса.

3
Ами пак същите са гласували + още пет. :shock:
МихаилПетров, ВеронникаПавлова,(отново сама за себе си гласува), IvetaTihova, ДаниелИванов.1,DanielMitev1

4
 На Вероника (Ronnica) се забранява участие в следващите три поредни конкурса. Такива са мерките, прилагат се.

5
Какво да променят, Антоан? Да позволяват регистрирането на по няколко нови профила за самоизбирането на посредствени творби и опошляването на конкурсите? Да позволят безнаказаното оплюване на целия сайт, след като бъдат изобличени? Получават си жълтите картони, изтриват им се коментари, творби, профили. Каквото е нужно, за да се възстанови нормалната атмосфера в сайта.

6
Отхвърлих творбата. На основание:
"Манипулиран вот чрез фалшиви профили води до декласиране на творбата, а на автора ще му бъде забранено да участва поне в три следващи предизвикателства."
За да стане ясно какво се случва.... Под ,,манипулиран вот" в случая се разбира това, че три профила са създадени на една и съща дата в интервал от няколко мин. с единствената цел - да гласуват за въпросната творба. И вече повече от три седмици нямат никаква активност. Всичките пет гласа за творбата са подадени от два IP адреса.

7
Моят коментар беше служебно съобщение, с което наложих наказание на Михаил Петров за нарушаване на Етичния кодекс.
Вероника го изтри, сякаш е в позиция да го отмени.  8) Освен това осветих с точен цитат коя част от бележката на модератора е нарушена.

8
За коментари ставаше дума. Но авторите имат право да трият и творбите си. Някои не знаят как. Затова ще подскажа.
Триене на творби става чрез опция ,,Редактиране,. Авторът трие сам цялото съдържание и праща за повторно одобряване. Никой редактор не би одобрил празен лист. Така няма възможност за възражения от сорта: изтрил си ми и нещо, дето не съм искал.
Поща нямам само за Антоан, защото си го е заслужил. Не може да ми пише.  Останалите 100 000 потребители нямат такъв проблем.
Темата тук е за коментарите. Нека се придържаме към нея.

9
Коментарите не се разглеждат като лит. творби. Не че не могат да бъдат и творби. Понякога творби се раждат в коментарното поле. Ако някой смята своите за такива, да ги публикува на авторската си страница. Там е мястото на творбите. Ако покриват изискванията, ще бъдат одобрени. Правилникът забранява повторно публикуване на творби. Не се счита за повторно, ако публикуването е от коментар на авторската страница. Има такива случаи. Редактирането е право на всеки автор, но то дава възможност и за злоупотреба. Възможна е подмяна на цялото съдържание и на заглавието също. Затова има повторно одобрение на редактираните. Ако всеки сам си редактира коментарите, би трябвало редактираните да бъдат поглеждани от редакторите на разделите. За избягване на злоупотреби - обиди, клевети, реклами, пропагандиране на расизъм, наркотици и т.н.т. Предполагам, е възможно въвеждането на такава опция.
Редактиране и/или триене на коментари сега се извършва (безплатно) от редактор по искане на потребителите. Не са много такива случаи. Не е отказано на никого.

10
Сборник с разкази по тема може да стане.
Новела без предварителен сюжет и действащи лица? Всеки автор ще си добавя свои и ще игнорира част от предишни.
Дали няма да стане нещо като сапунките, дето нямат готов сценарии и го пишат в движение? После периодично пукат запис на смях, защото (предполага се) средноинтелегентният зрител не знае кога да се смее. Та му се подсказва.
С доста резерви посрещам тази идея. Не че няма добри прозаици в сайта. Напротив. Има и не са малко. Но не съм сигурен дали ще имат мотивация и синхрон. Боя се, че всеки ще има своя визия за цялата картина, която няма да се осъществи.

11
 Тема:" Колаж или снимка?..." ли? Отваря се. Връзката към Ютюб също.

12
Стипендия за преводач на художествена литература, обявена от Literature Ireland съвместно с Посолство на Ирландия в България

Стипендията е предназначена за български преводач на художествена литература, който има или би имал договор за превод на ирландско литературно произдведение на български език.

Престоят в Ирландия е за три седмици през септември 2020 г. и ще бъде в Дъблин и Tyrone Guthrie Centre, Монахан.

Стипендията покрива настаняване, пътни и дневни разходи.

Срокът за подаване на кандидатури е 1 май 2020 г. на info@literatureireland.com

За повече подробности на: http://www.literatureireland.com/…/Literature-Ireland-Irish…

13
КОНКУРС ЗА РИСУНКИ, ЕСЕТА И ПОЕТИЧНИ ТВОРБИ Посолството на Русия в България провежда конкурс на рисунки, есета и поезия, посветени на Руско-турската Освободителна война 1877-1878 г. и Освобождението на България от османското иго. Каним ви да вземете участие в него! Творбите се приемат до 25 февруари КАКВО ПЕЧЕЛЯ? По резултати на конкурса ще съставим експозиция на фотовитрините на Посолството. Всеки победител ще получи подарък от Посолството. КАКВО ДА НАРИСУВАМ И ДА НАПИША? На конкурса се приемат рисунки, есета и стихотворения по темата на Руско-турската Освободителна война 1877-1878 г. и Освобождението на България от османското иго. АКВАРЕЛ ИЛИ МОЛИВ? За да запазим единството изложбата, приемаме цветни рисунки, направени с акварел или гваш, есета и поетични творби на руски и български език (до 2000 знака заедно с паузите между знаците). КАК ДА ПРАТЯ? Няма нужда да ни пращате хартиена версия на рисунката си. Можете да я сканирате и да ни я пратите на адрес bulgaria@mid.ru с темата «За конкурса». ОЩЕ НЕЩО? Важно е качеството на сканираната рисунка да бъде максимално високо. Затова ви молим да запазвате оригинала на рисунката си – може да се потрябва да направим по-качествена копия.
--------------

14
Вече няма възможност за неволно поставяне на оценки. И за оправдаване, че са такива. Редно е, когато някой постави рязко отличаваща се оценка от масовката, да се аргументира. Интересно е какво е видял различният поглед, което останалите са пропуснали.
И аз съм си мислил дали е възможно рейтингите на творбите да станат видими за всички потребители. Когато погледне тях човек, всичко изглежда ок.

15
Здравейте! Някой може ли да ми каже автора на това стихотворение?

Накрая любовта е потърпевша

Накрая любовта е потърпевша -
без предизвестие я уволняват.
Зачеркват я като досадна грешка,
но тя е права. Винаги е права!

Накрая се опитват да я смачкат -
без кръв кърви душата й обилно,
а те се радват, че преплита крачка,
но тя е силна. Винаги е силна!

Накрая те я бият гола и
изхвърлят я като трохи зад борда.
Очакват за пощада да се моли,
но тя е горда. Винаги е горда!

Накрая нищо друго не остава
и хладнокръвно, подло я убиват.
Все още топла в гроба я заравят,
но тя е жива! Винаги е жива!

Накрая... Няма край. Те двамата разбират,
че Любовта е в тях, защото тя им казва:
"Нещастници, не искам да умирам
и ще живея, за да ви наказвам!"

Не съм сигурен кой го е писал. Като стил ми напомня Калин Донков.

Страници: [1] 2 3 ... 5
: ??:??