Покажи участието - yotovava

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - yotovava

Страници: [1] 2 3 ... 5
1
Трима от най-известните съвременни български майстори на мерената реч: Борис Христов, Румен Денев и Валери Станков са номинирани за престижната Яворова поетична награда.

Яворови празници, които ще започнат на 13 януари със запалване огъня пред бюст-паметника на поета -харамия в родния му дом и пред монументалния паметник в чирпанския градски парк, дело на скулптора Иван Блажев. Според статута на наградата тя се присъжда на пет
години за ярки постижения в областта на поезията. Номинации за нея могат да правят творчески организации, академични институции, неправителствени структури и др. Досега десет са носителите на приза, пръв е бил Павел Матев през далечната вече 1973 година.

В списъка личат имената на Валери Петров, Христо Фотев, Иван Динков, Иван Цанев, а през 2008 година тя е връчена на проф. Михаил Неделчев, който сега е председател на журито.

2
На добър ча с на книгата на Валери, радвам се, че създадох кориците на Нулев час по любов и Детето на прочетените книги.

3
На 10 октомври 2020 година (събота) от 10,30 часа в „Коктейл бар – Ловеч”, ул. „Търговска” № 12, до Покрития мост, ще се състои премиера на стихосбирката "9 БАЛА ТИШИНА" от Валентина Йотова.

        Книгата ще бъде представена от поета и преводача Латинка-Златна.

        Вход: Свободен


8
ЧИТАЛИЩЕ „ПРОБУДА-1926“ – ГОРНА БАНЯ

ВИ КАНИ
ДА УЧАСТВАТЕ В

II НАЦИОНАЛЕН ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС
„НИКОЛАЙ ХРЕЛКОВ“

Конкурсът носи името на поета Николай Хрелков
 живял  и творил в нашия квартал Горна баня.


Конкурсът  е предназначен за деца и младежи от 7 до 19 години и има за цел да популяризира ученическото литературно творчество.
РЕГЛАМЕНТ

Конкурсът е индивидуален. В него могат да участват авторски творби на свободна тема от жанровете поезия, проза и есе.
Творбите трябва да са напечатани. Ръкописи няма да се разглеждат.
Участници и литературни творби, които не отговарят на условията на конкурса, не се допускат до журиране.
Всяка творба трябва да бъде придружена с личните данни на участника – трите имена, адрес, телефон, електронна поща, възраст, училище или извънучилищно звено и изпратена на хартиен носител на адреса на читалището или на електронната му поща до 30.04.2019 г.

ВЪЗРАСТОВИ ГРУПИ

I група –     от 6 до 9 години
II група –  от 10 до 14 години
III група – от 15 до 19 години

   Журито е в състав: Венцислав Енчев, Генади Генадиев и Елена Найденова
   Журито присъжда I, II и III награда във всяка възрастова група. Журито има право и да не присъди награда в някоя от групите, както и да присъди и поощрителни награди по своя преценка.
   Наградите ще бъдат връчени на 24 май 2019 г., а на тези, които не могат да присъстват се изпращат по пощата.

ОБЩИ УСЛОВИЯ

   Всеки има право да участва само с една собствена творба в един от трите жанра – поезия, проза и есе.
   Конкурсните творби не се връщат. Организаторите си запазват правото да използват творбите с цел популяризиране на конкурса.
   Резултатите от конкурса ще бъдат оповестени на фейсбук страницата на читалището.


АДРЕС: Читалище „Пробуда-1926“ – Горна баня
             гр. София, 1614
             ул. „Планиница“ № 17
      телефон: 02 957 64 79
             email: probudagb@abv.bg
             facebook: Читалище „Пробуда-1926“ – Горна баня
             Лице за контакт: Георги Костов  GSM: 0886 988 779 в работно време

9
На церемония в общинската администрация кметът на Севлиево Иван Иванов връчи наградите на отличените в националния литературен конкурс на името на поетесата Мара Белчева.
Първа награда - Валентина Йотова от София.
Втора награда  - Лиляна Качова от София,
Третата награда - Ивелина Димитрова от Провадия.
Наградата на бизнессдружението „Севлиево – 21 век“ - Росица Стефанова от Севлиево, а общинският вестник „Росица“ е отличил младата авторка от Варна Теа Монева.
Председател на журито е бил поетът Димитър Васин, а членове са били поетесите Анжела Димчева и Венета Йонкова и журналистката Минка Минчева. В конкурса на името на родената преди 150 години в Севлиево българска поетеса Мара Белчева са участвали повече от 100 жени, авторки на поезия.

Стихотворенията, с които участвах в конкурса са:
Преображене, Сън от утрешния ден и Глухарче с ангелски криле.
Благодарност към организаторите и журито.

10
Подкрепям написаното от Хари. Приятели, не хлътвайте по странни практики само и само да привлечете повече коментари и харесвания, бъдете естествени, може би не съвършени, но естествени. Никой не е спечелил от подобни компилации. Бъдете вие. Животът навън не се контролира от броя "браво", "осанна" или "разпни го". Тук е среда за общуване и подкрепа, понякога критиката ви изгражда много повече като творци за разлика от хвалебствията, не пропускайте възможността да получите обективност, което е ценно. Музата ни напуска в определени моменти, това не значи, че трябва да я провокираме и насилваме.

12
В Google play magazine има различни безплатни програмки, които можеш да си свалиш и да инсталираш на таблета.

13
Скромен, но безкрайно талантлив,
https://otkrovenia.com/bg/profile/sbon
Приятели сме от студентските години и си деляхма една пишеща машина в редакцията на вестник "Технически авангард"

Сбогом, Стеф, сбогом, приятелю!!!!


Снощи е починал пловдивският писател Стефан Бонев. Той е автор на сборниците "Разкази за двама" (2005), "Изпит по летене" (2009), "Пред прага на храма" (2012) и "Странните неща" (2015). Негови разкази са публикувани в две антологии в САЩ през 2003 г.

До последно Стефан Бонев работеше като главен експерт в общинския отдел "Култура". От община Пловдив съобщават, че писателят е починал снощи в дома си. Погребението ще е утре.

Стефан Бонев печели наградата "Пловдив" за 2010 г. в раздел "Литература" за сборника с разкази "Изпит по летене".

Бонев е роден в Сливен е на 4 април 1961 г. През детството и юношеството си живее и учи в Силистра. Висше образование завършва в София. През 1987 г. се премества в Пловдив.14
Приятели, ще се радвам да присъствате на премиерата на новата ми стихосбирка „РАЗПЯТИЕ ЗА ЩЪРКЕЛИ” на 03 март 2016 година (четвъртък) от 17,30 часа в „Коктейл бар – Ловеч”, ул. „Търговска” № 12, до Покрития мост. Книгата ще бъде представена от Латинка Златна, със съдействието на СОСЗР и „Военен клуб”.

15
Честито, Валя - успех и много читатели! Навярно ще прелетиш до Пловдив...

Непременно, мила, чакам Стеф да го организира  :D :D :D

Страници: [1] 2 3 ... 5
: ??:??