Покажи участието - esenna

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - esenna

Страници: [1] 2 3 ... 15
1
 Бих искала да обърна внимание и на още един факт- гласуването - срокът на един конкурс вече е два месеца почти - някой чете, харесва и гласува, но след седмица - нов разказ, който повече му харесва и пак, и пак... Неведнъж срещам - " ако не бях гласувал щях да дам гласа си за твоя разказ" т.е. има ли възможност гласуването да се осъществява в определени напр. 5 дена след края на приемането на творби. Според мен тогава всички са с равен старт, другото звучи несериозно. И да, забавляваме се, но нека има някакво по-адекватно измерение за забавленията ни!

2
А Thousand Acres

One True Thing

Nothing But the Truth

3


Днес качих и другите два разказа написани по пътищата на Испания. Благодаря на всички, които четат и коментират!

4
Върнах се от двумесечно турне в Испания с оперното заглавие "Мадам Бътерфлай". Не беше леко, пътуване - спектакъл, на другия ден - пак, и така 50 дена. Интересно  беше да срещна колежка, която пише. Така си правехме миниконкурсчета ;), като на последният ( четвърти) вече бяхме 3 писачки.
Публикувам днес 2 разказа написани в Испания, утре - другите два, който се интересува - да надникне.  Темите си ги задавахме произволно, най-често в паузата на спектакъла:) И едната беше отново "Монолог", приветствам победителката на тази тема тук, не можах дори да гласувам за никой - не успях. Поздравления, тук са се случили много интересни неща! :)

5

Много са хубави грамотите! Благодаря - това наистина е прекрасна идея!

Винаги пишейки разказ за предизвикателство съм се водила от веруюто, че този разказ трябва да е стойностен, не само да отбележа присъствие.
Сещам се как татко Верди написва операта "Аида" поръчково - по случай откриването на Суецкия канал. И макар, че е поръчкова опера си остава една от любимите на меломаните по цял свят.
За Реквиема на Моцарт - няма да пиша, и до сега не е доказано, че наистина е бил поръчан от масонско общество, но пък е вълшебен.
Та така си спомних за гениите...

7

Никой не изнася лекции, никой не се прави на голям и пр. обиди, с които ни обливаш Метеор! Заяждането ти не е на ниво:) Написах кои монолози много са ми допаднали, което съм написала и в коментарите под всеки от разказите - имам право! Ако не ти харесва - не чети и не пиши - "Насила песен на става " - Радичков го е казал.
Монолог на грипния вирус - с това се шегувах със себе си, а ти като се имаш за голямата работа - ОК! Бъди си метеор! Никой не ти забранява - добре е човек да изисква от себе си, но това за теб  явно е "забранено" :lol: :lol: :lol:

8
Благодаря на модератора Перперикон, за подробното обяснение - що е то монолог!
Зададох тази форма на писане провокирана от една друга преди около година - диалози и само диалози. Забелязах, четейки всички участвали разкази в предизвикателствата месеци наред, че много пъти имат характера на изповед и си помислих - защо да е като личен дневник, а не като монолог, което вече си е истинско предизвикателство!
Но знаех, че може би тази форма ще ни убягва и затова поисках да имаме право на 2 произведения - т.е. да имаме и втори шанс!  Всеизвестни са монолозите на Хамлет, на Сирано дьо Бержерак - монолог за големия нос, пиесата - монолог Контрабасът на Патрик Зюскинд и др.
 Приветствам монолозите "Абсурди и таралежи"  и "Монолог на една котка" в нашите предизвикателства - четох ги с удоволствие! Упорствайте, пишете, трийте и пак пишете:) Аз до тук имам два монолога, които изтрих още в началото, а аз зададох тази форма:) Но нали затова е предизвикателство! И както ме е затресъл този грип пиша "наум" Монолог на грипния вирус:) Защо пък не? Всеки си има свой монолог!
Дерзайте, приятели!
С обич!


9

От къде мога да си променя интерфейса?

10
Пиша до админ - има ли възможност  гласуването да става възможно едва на 20-то число до 25 - то? Постоянно чета коментари - "Много ми хареса, жалко, че вече си дадох двата гласа"? Питам, не знам как се осъществява това технически.

11
Добре, Пери, за повечко пригледност - до тук са над 40 разказа, надявам се до 20.02 да са още толкова.
И може би е по-добре отново да напомниш, че се гласува само за два ( 2) разказа и то от различни автори, все пак има доста автори с по два разказа. Ето на какъв коментар попаднах днес:

ДидиГенова (Диди Генова) 11 дни Много ми хареса и третият ми глас отива за Рангел!

Значи тази госпожа мисли, че може да дава три гласа?! Знам, че ще кажеш :"Аман от есенна подробната", но да сме си коректни, все пак сме уж хора на словото:) :) :) ???

12

Имам предложение - не искам никого да засягам, но мисля че така  всички ще бъдат улеснени - да бъдат отделени разказите в предизвикателство "кратка проза", които не отговарят на поставените условия - дължина 1 800 знака. Днес е едва 19.01, до 20.02 ще се появят поне още толкова - един незапознат с материята човек ще попада и на доста такива, които са си обикновени разкази ( моля да бъда разбрана правилно, не коментирам достойнствата на публикуваните разкази - само определената им дължина). Моля Перперикон и админ , обсъдете този проблем, предварително благодаря!

13


Аз съм доброволка - рецитаторка! С удоволствие!

14

Благодаря, Админ, за разбирането, добре е, че и Вие мислите така - може да се започне с най-старите регистрирани участници в сайта - по едно тяхно произведение, така постепенно ще се обновяват идеи, мисли, може да се избират и измежду любимите произведения на участниците, а и това с изкуствения интелект е интересно. Сигурна съм че идеята ще се избистри и ще го направите, още веднъж благодаря!

15

Имам предложение към Админ - мое лично наблюдение, не всеки може да влиза ежедневно в сайта. Понякога се случва седмици, месец, да няма възможност, пропускат да прочетат много добри творби. Аз с моето специфично работно време пропуснах един роман публикуван на части, както и други интересни творби.
Предлагам, ако има възможност да се открие нова рубрика - "От недалечното минало" или както там бъде озаглавена и да се публикуват всеки ден по една творба от всички раздели на сайта - по избор на редакторите. Имам усещането, че добри неща така си тлеят в незаслужено забвение и това би могло да ги извади на бял свят, пък който иска да чете ще влезе в профила на автора и ще се запознае и с други негови творби.

Страници: [1] 2 3 ... 15