Покажи участието - TytoALBA

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - TytoALBA

Страници: [1] 2 3
1
Всички разкази този крък са много колоритни и оригинални. Страшно трудно ме е да посоча един фаворит, но все пак конкурса си има своите правила, затова гласувам за

“Престрелка край Уинди Хил”

Пожелавам успех на всички участници и весели Коледни и Новогодишни празници!

3
     Хе-хе... под “размер” тук имах предвид, че той може да бъде от 5 изречения (стига, разбира се, ако може да се напише цяла история в тази мега кратка форма!  :lol: ), 10-20... или в рамката на приетите 3 страници, нищо повече.

4
     Благодаря, Роси! Държа този път да се включиш и ти. Направи го заради самата идея, тръпка и удоволствие да пишеш... а ти го можеш, и то - талантливо.

5
     Благодаря, Рая – да ти се връща!  ;)
     Благодаря на тези, които гласуваха за моя разказ и на всички останали, които си направиха труда да го прочетат.  :notworthy:

     Хм! Честно казано, съвсем не предполагах, че аз ще бъда тази, която ще задава тема за предстоящия този месец кръг на нашия конкурс и според така стеклите се обстоятелства – пристъпвам по същество.

     Нека новата тема бъде: “Диалози и само диалози”  :smilebox:  :angel4:

     Описание на идеята: 
     Названието говори само за себе си. Задачата не е проста, не споря, добре построения диалог е може би най-голямата слабост и тънкост да дадена проза. Затова на пръсти се броят добрите белетристи, които могат да представят живи и майсторски построени диалози, но аз все пак искам да видя подобни работи.

     Темата и персонажите – всякакви, но само оригинални (от лат. originalis – “първоначален, оригинален, автентичен”) авторски творби – т.е. не фенфик, преразказ и т.н.
Цялата сложност се състои в това, че трябва да се напише история само_и_само_от_ диалози.
     1) Никакиви описания, авторски думи, пояснения и тем подобни, а само пряка реч, реч и още веднъж реч;

     – Здравей – каза той. – Би ли ми направила една услуга?
     – Каква, кажи? – попита го тя.
     – Ще подадеш ли тези документи на шефа – помоли той, подавайки ѝ сивата папка, – ще ти бъда адски задължен...
     – Нямаш грижи – отвърна младата хубавица, намигна му дяволито и взе бумагите.
     Той я проследи с мили жадуващи очи, докато тя се отдалечаваше с грациозна котешка стъпка по коридора и се изгуби, когато влезна в кабинета на директора, за да...


     2) При това тя трябва да се построи така, че у читателя да се формира представа за характера на персонажите, за обстановката, която ги обкръжава, за идеята, фабулата и развръзка на разказа;
     3) Но това, разбира се, съвсем не бива да е нещо от сорта: “О, редом до мен има един червен диван със сива облегалка и бяла на розови точки възглавница” или пък “Аз съм облечена със синя плетена блузка, бели маратонки и сламена шапка с розички” – т.е. стилистиката от секс-телефона, естествено е забавна, но това е друга пиеса.  :lol:

     В общение:
     1) рамката на построение (т.е. – стилистически) да се състои САМО от  ДИАЛОЗИ;
     2) всичко останало: тема, персонажи, размер, жанр – на ваше осмотрение и предпочитание.

     Хайде, майстори на разказа – на добър час и Нека Силата (Музата) да бъде с вас!  :thumbright:

7
     М-да... става все по-интересно. Темата е меко казано странна, но не може да се отрече – наистина е голямо предизвикателство (btw, поздравления на автора и за нея, и за първото му място).  :thumbright:  :hello1:
     Именно – който обича истинската игра, точно сега би се включил в нея... Ако ме тресне музата сигурно и аз ще рискувам  да се присъединя.

8


Всички разкази да бъдат нови написани специално за съответния кръг, за да има равен старт за всички участници.


Твърдо "ЗА" нови разкази.  :)

9


1. Всеки участник има право да напише 2 ( два) нови разказа по зададена тема - и двата разказа да участват в конкурса . Само единият може да спечели.

2. Да се удължи срок  за конкурса за разказ само , ако участва 1 ( един).

3. Миниконкурс за разказвачи да не прекъсва дейността си за ваканции.     ЗА

На мен ми допада предложението на fairytalenarrator за награждаването на победителя. Добре би било Админ да обмисли възможностите за предложените морални (стимули) награди.

     ЗА


Още едно предложение от  fairytalenarrator - да бъде отбелязван всеки победител със съответен знак.     ЗА

10
     Евала!!! Най-после се появи нещо обобщаващо относно Миниконкурса... БЛАГОДАРЯ, за което!
     Така изложените правила са приемливи – така че съм “за”.
     Приемам предложението на Рая“до 2 творби на автор” (за него и аз съм споменала някъде в по-горните постове).
     Относно  предложението на Приказния Разказвач си е направо страхотна идея, стига само по някакъв начин “бял свят” да види – ще е супер!  :lol:


3. Пред мен стои и друг въпрос - ако има само 4 разказа - ще удължим ли срока с още месец?


     По този въпрос, според моето скромно мнение, мисля че при 4 разказа все пак може да се излъчи някакъв победител (факт – текущият извънареден конкурс го доказа, колкото и несериозен да изглежда на някои)...
     Виж, при 1 само разказ (не дай си, Боже!) или при 2, когато има пряк блиц-турнир  ;) и е трудно накъде да се наклони везната – това вече е съвсем отделен въпрос.

   …nz, така поне мисля  :dontknow:

11
     Привет и на теб, Таня!
     Аз също съм “за” такъв Миниконкурс – не веднъж вече изложих своето мнение по този въпрос (да не се повтарям отново).


Имаме си нов редактор, който също пише проза и не виждам нищо по-нормално от това, да администрира конкурса!
Успех на участниците!     Но едно нещо не ми е ясно (сигурно съм тъпа!  :) ) – кой е този нов редактор, за когото споменаваш? Защото, ако става въпрос за този, за когото си мисля, той ясно заяви в поста, от който съм цитирала, че не е “...редактор на Миниконкурс за разказвачи”… или нещо греша?.. Може би, не иска да бъде такъв?
     Още веднъж ще кажа, с риск да се повторя, че за да продължи тази хубава идея да съществува и ни радва, трябва някой да изложи “черно на бяло” (поне на този етап) по какъв начин ще я караме за в бъдеще.

     Толкова от мен по тая тема... Мисля, че всичко вече казах.

12

...Аз не съм редактор на Миниконкурс за разказвачи - прочетете внимателно какво е написал Админ.


     ОК – приемаме, че не си такъв... От внимателния ми прочит на написаното от Админ моето персонално IQ  казва, че “Нина ще се занимава основно с прозата в сайта”, нали така?
     Добре де, аджеба, сега ще попитам като лаик (моля да ми простите тази волност):
     Този  Миниконкурс не е ли за проза?
     Ако продължи да съществува – как, по какви правила и регламент (много нещо се изписа поне в 3 теми, но не се посочи и някакъв окончателен вариант)?
     Всичките тия въпроси към кого да ги отправя – към Таня, Нина (публикуващи редактори литература), към Силвия (модератор “Форум”) или да занимавам с такива дреболии самия Админ?

     На този етап след като Миниконкурсът си няма така наречения “миниадмин” все пак, мисля че е редно някой от горепосочените да драсне няколко реда относно неговия окончателен вариант – все пак, ако продължи да съществува, ще бъде много по-лесно на желаещите, които искат да се включат в него, да разберат и прочетат някъде КАК, КЪДЕ и по КАКЪВ начин, защото, прощавайте, но всичкото до момента ми навява мисълта за “много баби – хилаво внуче”:)   

13
Гласувам за "Откраднатата диня".

Успех на всички участници (колко и да сме малко този път)!  :thumbleft:

14
Гласувам за "Откраднатата диня".

(отбелязох в анкетата, в този пост и в самата тема "Предложение за поредица от миниконкурси за разказвачи")

Имам два въпроса:
     1. За в бъдеще в коя от така изложените теми относно Миниконкурса ще се извършва самото гласуване и поместват резултатите от него???
     Моля, нека бъде само ЕДНА, че иначе е много неудобно да се преглеждат и трите (а може и нови да изникнат).
     2. Какви са окончателните правила на бъдещия Миниконкурс?
     Моля настоящият нов редактор esenna да ги публикува в ЕДНА тема.

     Благодаря за вниманието и успех на всички участници!  :thumbright:

15
     Ако се придържаме към приетите и действащи досега правила, относно обема на конкурсните разкази (т.е. шрифт, размер на шрифта и т. н.) – да, съгласна съм, че е редно такива творби, неотговарящи на дадените условия, да отпаднат от класацията (още повече, когато и самият автор не е посочил в заглавието “за конкурса”), но това не лишава автора от правото му на глас... Нали така? Но... Тука има едно “но”.  Доколкото разбирам, все още не сме дали окончателното си решение дали така наречения конкурс ще продължи “по старата песен”, дали ще има някакви нововъведения... или въобще ще го бъде занапред. Така че всеки един, който реши да напише нещо по дадената тема (поне за извънаредната ситуация този път, нека да си го признаем), може да се смята за участник в класацията, а дали това е редно, зависи от самите нас – колкото по-бързо приемем какви да са правилата отсега-нататък и ги обявим, толкова по-добре... Не знам, поне аз съм на такова мнение?  :dontknow:

...Аз като читател не съм съгласна да участва този разказ в надпреварата!

     Скъпа esenna, оценявам твоята позиция, но читателят, по принцип, има правото да не бъде съгласен дори и с цялата идея на темата ;), т.е. да чете или не самите разкази – трябва ли в такъв случай самата тема да се смята за несериозна или недействителна, след като той не я е удоволетворил със своето внимание? Но виж, когато вземе участие в самия конкурс (т.е. като един вид творческо съревнование, съобразено с точно определени, съгласувани и действащи правила) – това вече е съвсем отделен въпрос... Дано съм успяла правилно да се изкажа и не съм те засегнала по някакъв начин.

     Първо (всъщност и най-главното), което искам да решим – желаем ли да има подобен конкурс за в бъдеще... Ако “да” – то нека преминем към неговата основна част, а именно   
Относно правилата:
     1. За да не бъдем голословни и всеки от нас да определя всеки следващ етап кое е редно и кое не е – нека побързаме и определим какви точно да бъдат те и ги обявим окончателно (в близките 4-5 дни, поне до 20. 10 има още време).
     2. Нека всеки от нас още веднъж посочи “за” или “против” кое от тях (или с една дума, най-общо и ясно казано) – така бихме могли да улесним iren5 (която е поела нелеката инициатива да ни организира по някакъв начин), за да ги побликува до крайната дата.

     От мен – относно правилата:
     1. Право на глас – “участници” и “всички читатели”, като приемем някаква схема на гласуване (според предложението на esenna) или с общи думи – нещо подобно:
     А) за участниците – до 2 гласа (за 2 различни разказа): по 1 глас за всеки от тях;
     Б) за всички останали читатели – по 1 глас за 1 творба.
    2. Подкрепям предложенията на Рая (+ в скобите си позволявам някои мои коментари):
     А) даден автор да може да участва с 2 творби, съобразени с конкурсните правила (още по-добре, щом като музата е била по-благосклонна към някого, защо пък не... тъкмо ще има повече какво да се чете :) );
     Б) конкурсът да няма прекъсване (освен ако, разбира се, предварително не бъде прието от мнозинството участници).
     3. Останалите правила – без претенции:
     А) могат да си останат, както действащите досега;
     Б) може би, наистина, да няма нужда от Админ, но с молба към победителят, който ще обяви следващата тема:
      – когато дойде време за гласуване, освен че е обрал лаврите и доволно ликува – да са му честити (шегичка  :headbang: :lol: ) – да има грижата да публикува във форума списъка на текущите участници (за по-добро улеснение на всички гласуващи);
      – нека да бъде така добър, ако не участва в текущия конкурс, то поне да отбележи своето право на глас (един вид уважение към труда на тези, които пишат по зададената от него тема).

     Ами – това е от мен... От всичките брътвежи, изписани по-горе, основното, което де факто исках да кажа, с риск да се повторя – бих се радвала, ако този Миниконкурс за разказвачи продължи да съществува и ни носи единствено естетическо удоволствие – което, всъщност, е най-важното (останалото може и да не четете).
     Благодаря ви за вниманието.  :notworthy:

Страници: [1] 2 3
: ??:??