Покажи участието - Itilon

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - Itilon

Страници: [1] 2
1
Много приятно!  :D

2
Мария Магдалина... 8)

Да бе, нея всички я знаят как изглежда...

3
Само да добавя, че "Красивата птичка" се играе утре (сряда, 2 април) от 19 часа в НАТФИЗ. :D Входът е 3 лева за студенти и май 4 за останалите!

4
Така наречените прабългари са тюрки и са номади през голяма част от историята си. Славяните също са го раздавали доста номадски преди да поуседнат. Това е характерно за всички народи, общо взето.

И не калпавите историци пишат, че сме тюрки. Калпави фалшификатори се опитват да го отрекат 8).

5
Признак за пренебрежение към езика е след като са ти направили забележка да продължаваш да правиш същите грешки.

Признак за липса на аргументация са изказвания от типа: "аз знам по-добре от теб, ма няма да ти кажа откъде, щот не ми се спори".

Общо-взето не се сещам за неманипулирана литература, която да защитава Георги Димитров. Причината е, че все пак имаме способни историци  :D.

6
Не ми се мисли какво щеше да стане ако едно време Ботев , Вазов , Смирненски ...са мислели кой ще е най! 

Всъщност за двама от тримата (Вазов и Ботев) знам, че са мислели точно това. Или не сте чували "Ех защо не съм поет като Пишурката..." и т.н. и т.н.? Почти съм убеден, че при Смирненски положението е същото. Дори да не е така, обаче, при две грешки в примера, той е изключително некоректен.

Много е спорно дали истинският творец не се състезава. Да, почти никой не твори за слава - повечето хора го правят за ПАРИ. Що се отнася до състезателността на прима виста мога да посоча десетина автори, които точно това си правят. Ето ви трима в литературата: Толкин, Стивън Кинг и Реймънд Чандлър. Веднага се сещам за Металика и Менуор, ако си говорим за музика. Пикасо е в изобразителното изкуство. И прочие и прочие.

7
Да,обясни ми,Itilon!Защо не Г.Димитров?

След препинателните знаци се поставя интервал.

Не смятам, че е коректно за велик българин да бъде обявяван гражданин на чужда държава, който многократно е заявявал лоялността си към нея. В допълнение, не е редно за такъв да бъде обявяван човек, участвал в подготовката на най-големия атентат на Балканите. И накрая, Димитров е санкционирал най-жестокото изтребление на интелектуалния елит на България. Или не знаеш, че броят на убитите от съпартийците му надхвърля броя на жертвите на Априлското въстание?

8
Има един интересен момент. Ако ни управляваше сега цар Симеон Велики щеше да бъде квалифициран като слаб политик. Той е властолюбив, неуравновесен и войнствен. Икономиката при управлението му е разсипана. Дотолкова не е загрижен за народа си, че е единственият средновековен български владетел, при чието управление имаме документирана емиграция.

От друга страна, синът му Петър се приема за слаб владетел, само защото не е водил войни. Доста странен възглед за историята, резултат за съжаление от следосвобожденската ни почит към армията.

Някъде из темата срещнах още едно има, което ми направи впечатление - Георги Димитров. Трябва ли да обяснявам защо той не може да бъде определен като велик БЪЛГАРИН!

9
Не знам дали тук е пускано нещо за това представление, но ми се иска да ви препоръчам да го гледате. Отдавна не бях попадал на толкова оригинален режисьорски поглед. А и историята е фентъзи.

П.С: А да! Играе се в НАТФИЗ и е дипломен спектакъл на класа на Стефан Данаилов.

10
Но задачата, която се опитвам да реша е - може ли авторите да печелят от правене на изкуство. Входините параметри са - България, Интернет, 2008г.


Не, не може! Мисля, че въпросът, който трябва да ни вълнува е: как да направим така, че да се печели от изкуство при зададените параметри.

11
Какво трябва да значи това?

Когато една идея е разбита от една единственна думичка - Пари, още в началото си то подтескта на мисленето е предварително опорочено... Всъщност темата създадох провакативно, знаеики, че финикийските знаци ще развалят една идея която сами може да разработим и развием...

Не е лошо да се опитваш и да мислиш преди да говориш глупости! Също така би било редно да четеш мненията на хората, на които отговаряш. Никога не съм казвал, че идеята ти е лоша. Казах, че без пари няма как да се реализира. Това какво опорочава не мога да разбера.

Всъщност нищо не става с гол ентусиазъм. Трябва много труд и много инвестиции, били те материални или морални. Иначе, ти утре можеш да решиш да си построиш пирамида, например. Съжалявам, че ще опороча и тази идея - без пари няма да стане.

А да - фактът, че те познават стотина души в един малък град явно е доказателство, че си прав. Тази логика от къде я изкара?

12
Идеален вариант са литературните форуми, но дали са достатъчни след като масовият читател не е въоръжен с интернет.

Нещо не разбрах. Как така форумите ще са идеален вариант като масовия читател въобще не ги посещава?

А що се отнася до срещите с писатели, макар да не са лоши сами по себе си, те няма да доведат до никакво реално покачване на познаваемостта на съответните хора.

Добрите продукти се правят с много пари. Те трябва да се рекламират, промотират, да бъдат издадени в голям тираж, да имат възможност да достигнат до аудиторията си и прочие. Докато някой не реши да рискува и инвестира тези пари, всички останали опити от пазарна гледна точка са губене на време.

От естетическа обаче не! Така че мога само да ти пожелая късмет.

13
Разни ~> Лафче / Re: къде е рая за вас?
« -: 19 август 2007, 03:34 »
Раят и адът са вътре в нас. Когато сме влюбени, когато обичаме сме в Рая ...а когато страдаме и ни боли сме в ада си.
Нищо външно не може да ни заведе в Рая или ада ...всичко е в нас.

:lol:

За мен Раят винаги се е състоял в няколко човека и усещането, което ми създава общуването с тях. В този смисъл няма никакво конкретно място, важно е да си щастлив.

П.С: Чери, моля те пиши малко по-свързано (и с по-малко грешки). Имам чувството, че искаш да кажеш нещо, но вече втора тема се мъча като чета мненията ти.

14
:D

Точно привършвам "The History of the Middle Earth 4: The Shapping of the Middle Earth" и съм в началото на "Still Life With The Woodpecker" на Том Робинс. Много приятен автор между другото. Препоръчвам ви го, но не и на английски, понеже е и адски труден :).

15
Интересно! Не знаех, че "Манифест на комунистическата партия" е книга. Възможно е горе-долу същото да важи и за "Цитатите" на Мао Дзедун.

Akademika, пишеш глупости. Съвременният капитализъм няма нищо общо с описания от Маркс. Именно неспособността на този човек да предвиди развитието на капитализма, доведе до това, че теориите му за комунизма се оказаха неверни.

Страници: [1] 2
: ??:??