Покажи участието - iren5

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - iren5

Страници: 1 [2] 3 4 ... 17
16
Благодаря, Скити. Ще е хубаво повече хора да се включат с мнение по темата. А пък аз обещавам да напомням за предизвикателството

17
Създадох и анкета. Нека всеки, който желае да сподели предпочитанието си.

18
За новото предизвикателство!
Условията -
Категория Приложни Изкуства
Начало 8 август 2022 г., 15:30
Край на кандидатстването 8 октомври 2022 г., 23:59
Край на гласуването 15 октомври 2022 г., 23:59
Модератор iren5 (Ирен)
Кога да се публикуват произведенията След края на кандидатстването
Максимален брой произведения от автор 5
Кой може да гласува Всички регистрирани
За колко произведения може да се гласува Неограничено
Класиране по Брой гласове
Етап Приемат се произведения

Обърнете внимание, че този път произведенията ще бъдат публикувани след края на кандидатстването. Нека този път опитаме нещо по-различно.
:)

20
https://www.youtube.com/watch?v=vmJh2JTLgR0- За тази песен ли става въпрос?
Сложих линк, защото трудно я намерих, но вероятно защото заглавиета е малко по-различно.
Откак се помня (т. Ванилин Гавраилов)
Благодаря!

21
Хари , според мен (подчертавам „според мен“, тъй като разбирам, че има различни гледни точки и моята не е задължително да е „правилната“, ако изобщо има „правилна“ и „грешна“ :) ) разсъжденията на хората, когато трябва да се реши/предприеме нещо, са в две противоположни посоки. Едните са към  идеалното и доброто пожелание, а другите към съмненията и злоупотребите.  Идеално обаче няма, може да има само добри намерения.  Злоупотреби – винаги ще се намери кой oда злоупотреби.   Това което споменаваш, че, в раздел  Фотографии  добри фотографии се пренебрегват  в името на …. Хм…“приятелствата“, изобщо не е само в раздел Фотографии.  Ама… човещинка.  В сайта съм от 11 години. Достатъчно дълго за да имам собствени наблюдения и да изгубя някои илюзии. През това време потребители се сърдеха,  обиждаха, сърдеха, напускаха, някои после се  завърнаха. Това, което ми е трудно да приема , че тези, които се оттеглиха и повече не публикуват е по причина, че са пренебрегнати от общността. Вероятно има и такива. Макар че добрия артист, който има реално преценка за уменията си, едва ли би се обидил и фръцнал за това, че шепа лаици не го оценяват. Да, той може да спре да публикува , защото наблюденията му сочат, че сайта не е на неговото ниво и присъствието и публикуването в сайта му се струва безсмислено губене на време и самият той няма какво тук да получи. Това е така, но този факт няма да се промени с 10 звездички и 20 сърчица, нали?   А сайтът се нарича “Откровения“  и там в началото му пише :
"Откровения" е най-големият сайт за лично творчество с авторски произведения в различни категории като поезия, проза, преводи, фотография, музика, изобразително и приложно изкуство.
Публикувайте своите произведения: Споделете откровенията си, претворете чувствата си в ноти, от емоцията създайте мелодия, облечете думите си в стих или разказ. Изкажете позиция под формата на статия или есе. Обрисувайте настроението си в картина или покажете красивите мигове във фотоси.“

Което сякаш  предполага, че тук има лично творчество на доста различно ниво. По- различно щеше да е ако има претенция да е  сайт за изкуство.
Много пъти съм казвала, че работата на редакторите  е много трудна. Преценката дали има или няма художествена стойност на  „лично творчество“ е доста деликатна работа.  Приветствам редакторите, които отсяват плявата, но в същото време е хубаво да се има едно наум, че историята сочи, че известни нам световни творци са били неоценени приживе. Поне в изобразителното изкуство мога да дам много примери за такива, които обществеността ги „настига“ след  десетилетия. ( за буквалистите и аз като Безжичен ще поясня, че не твъдя, че в сайта имаме непризнати гении  :)  )

Колкото до предизвикателствата  не знам трябва ли да има  период на анонимност.  Защо ли? Ами защото ако се обърна към съмненията, а не да вярвам в добрите намерения, то е близо до ума, че и с анонимност в сайта, може да се призове приятелския кръг да гласува за теб.  Това което обаче ми се струва добре като идея, произведенията да се „събират“ и да се публикуват при изтичане на срока. Така човек ще погледне всичко преди да даде своя глас. Това е лесно за Фотография, Колажи и Приложни изкуства. Донякъде е приложимо за поезия, но е доста трудно осъществимо за Проза, тъй като ще се изсипят наведнъж доста разкази за четене, а това отнема доста време. Такава възможност предизвикателствата дават.
За броя участници си прав.  Макар че 10 пак си е нещо. Когато са  4-5 тогава съвсем се обезсмисля.
Накрая ще завърша с това, че не споря с теб. Форумът е място за обмяна на мисли и може би е добре хората да споделят вижданията си тук. Разбира се ако може без лични нападки и обиди.  Все пак под Слънцето има място за всички.

22
Интересно е не толкова оценяването  и класацията в такива предизвикателства, колкото да се види различен творчески поглед по една и съща тема. Поне за мен това е интересното. И в раздел " Колажи" няма от много време.

24
То - тиква, зелка, овца, шимпанзе не са обидни думи, ама зависи къде, към кой и как ги употребиш. ;)

27
Да. Има. За ниски оценки. ХАРЕСВА МИ - няма как да се причисли към ниските оценки, нали? И аз не разбирам от къде ива тази горчивина, че някой "харесва", но не би "препоръчал"?
Така, както сме тръгнали може спокойно да махнем звездичите (за които няма да ми е мъчно) , но след това да вземем да забраним и коментарите, че не на всички им понасят.

28
Не съм особенно запозната. Стандартното - законът за авторското право дава право единствено  на авторите на произведенията на изкуството да правят или разпространяват копия на произведението си, а дори и да го представят публично както си поискат, стига поради някаква причина да не са дали или продали  правата си на друг. Също така авторите се ползват с изключителното право само те да печелят пари от произведението си.
Законът  не позволява на други хора да печелят от творбата на автора без неговото разрешение, да я променят или да я представят за своя. Обикновенно правото върху произведението принадлежи на автора докато е жив и след това на неговите наследници, но само до 70 години след смъртта му. След това творбата става обществено достояние и всеки може да я използва както намери за добре, стига да не я представя за своя. Тези неща не важат, ако произведението се изпозва с учебна цел. Примерно творбата е включена в учебник.
Няма как да помогна, но пожелавам от все сърце успех! И предполагам че освен мен и други колеги ще са благодарни, ако споделиш опита си, как са се развили нещата.29
Не ме интересува. Интересува ме липсата на елементарна етика. Ти не си видяла, въпреки, че когато човек тръгва да пише нещо, смятам за нормално да провери дали вече не е писано. Темата е с отметка "Ново", само три теми под твоята. Ами другите? И те ли не са видяли? Не видяли, но коментирали там, ама ни дума тук. Както и да е, после не се чудете що младото поколение било такова и онакова, от вас се учим.
Щураче, това ли имаш предвид? https://otkrovenia.com/bg/art-forum/index.php?topic=4779.0
Не мисля, че някой е приел твоята тема и тази на Ирина като еднакви такива. Ти предлагаш конкурс изван конкурсите. Тя предлага смяна на системата. Всеки да има възможност да модерира в сайта конкурс. Поне аз така я разбрах. Тоест тя предлага вещо на обсъждане и съответно Админ да прецени и реши дали това е възможно и удачно според него.

30
Новата тема "Светът са ражда с пролетта"  https://otkrovenia.com/bg/contests/svetyt-sa-rajda-s-proletta
Пожелавам много вдъхновение и успех!

Страници: 1 [2] 3 4 ... 17
: ??:??