Покажи участието - iren5

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - iren5

Страници: 1 ... 14 15 [16]
226
Благодаря! В "Картини" не се чувствах удобно  иуместно и поради тази причина дълго време не смеех да публикувам.
1. Дърворезба
2. Бижутерия
3. Текстил
4. Керамика
5. Декупаж
6. Други

227
Цитат
Скалата на оценяване. Наистина май  2 бутона харесвам/не харесвам биха били достатъчни, макар че по-точно ще е да може да се оценява по гранулярно. Ще дам още малко шанс на 5-обалната система, само ще я сменя от 1 до 5, за да не се асоциира с училищните оценки. Даже тези 1-5 не ни интересуват толкова като числа, ми нека ги напишем с текст. Очаквам вашите предложения

Разбирам, че оценяването е за читателите или да кажем "публиката", защото има различни раздели. Тоест допускаме, че тя е чисто субективна и идеята е ме облекчите аз какво да избера да чета или слушам/гледам. Като предложение лично към мен? Правилно ли разбирам? Защото ако е като оценка за "най-доброто", "добро" "не-толкова добро" - това е субективно за различни групи хора. 
И обяснявам, какво ме смущава да направя някакво предложение. Ще дам пример с  "Картини", защото там бих могла да оценявам и самата работа. Това, че рисувам и разбирам от рисуване, бих могла да оценя относително /защото винаги има субективен елемент/ дадена картина, не означава, че задължително искам да гледам творбите на даден автор. Може макар и да оценявам, че са много добри, стила, тематиката да не ме вълнуват или просто да искам да си "почина" от него ако често публикува. Обратно - някой нов, който се учи може да ми е интересен как се развива и променя. Няма как да сложа ниска оценка на първия и висока на втория, нали? Но да кажем картините, фотографиите и колажите отнемат по-малко от времето ни и там който се интересува би могъл да гледа всичко публикувано. Пак при положение, че влиза сравнително често в сайта.
Но при поезията и прозата? Мога ли да точкувам определено добър текст с малко точки само защото темата не ме вълнува? Мога , но само ако това точкуване е само за определяне на моя личен субективен вкус. Защото не бива по никакъв начин да повлияе на новопостъпил тук читател или като оценка на творчество на даден автор. защото и това го има - може някой да пише брилянтно  за тъгата ,но аз да не желая да чета нищо мрачно и тъжно.
Но ето моите предложения:
5– Комплименти! или / Завиждам! Това трябваше аз го напиша!/ :)
4 - Харесва ми!
3- Става!
2 - Може би, но не за мен!
1 - Язък че го прочетох!

228

1. смяната с 2 бутона - "Like" и "Dislike"
ми се струва удачна. Не мисля, че в момента се оценява  с оценка различна от 2 или 6. Или по-скоро различното е изключение. Освен това, човек не специалист в определена област е редно да може да каже дали му харесва или не, а не да оценява по-скала. Как може човек не разбираш от фотография да оценява фотография? Или бъкел на разбираш от музика - изпълнение?- авторът трябва ли да може да вижда кой как е гласувал? -Ако авторът вижда, кой как е гласувал, то би било добре всички да виждат, кой как е гласувал. Така се връщат "жестове", че нека или да се прави пред цялата аудитория или да е анонимно.

229
Чл.1 Всяко физическо лице има право само и единствено на една регистрация, под която да се идентифицира при работата си със сайта. - от правилника. :D
Така че администраторите на сайта ако сте прави е редно да вземат отношение. Те вероятно биха могли да знаят това твърдение вярно ли  е.

230
Искам да те поздравя за това, че си отворил тук тема  по този въпрос. Защо ли? Защото тук е мястото на подобна дискусия. А ще има ли няма ли да има такава времето ще покаже. В коментарните полета пишем какво ли не, а хората са ни направили форум... Защо ли не го ползваме?
Колкото по темета... Не мога да взема отношение Стефан  и Антоан дали са едно и също лице.  Всеки може да твърди едното или другото. Сайта обаче има правила и е редно да ги спазваме. Ако някой има два профила вероятно има някаква неразбираема от мен причина да го направи. Бих могла да го съжалявам за това. Не ми е работа да го съдя. Подобно поведение за мен е болестно. А болният човек има нужда от лекарски грижи и лечение. Ако е "заразен"  от изолация, а не от линчуване.
 

231
Виждам, че е стара темата, но ще вметна, че това с интервалите забелязвам, че е някакъв проблем при форматирането. Когато копирам текст от друго место в сайта, забелязвам, че имам промени в интервалите и трябва да коригирам всичко. Едва ли е извинение, но...

232
Изгубих любовта ти в мрака на нощта,
докато Луната не изгря
Тогава в далечината я видях,
Към нея тръгнах и не спрях.

233
завързана за твоите следи...
се лутах...
не споделих, че раната кърви,
а просто огъня разбутах...

234
Когато те погледна във очите
усещам, че сърцето ми се смее.
Невинно някак руси са косите
и всеки стих пред тях бледнее.

235
Мой съвет е: прибери се и бели го под вода.
Остана само ехото - вода, ода, о да, дааа...
Услушвам се и чувам - "водя",
Кой - аз или ти?
За да разбера гората ще пребродя...
А може думата да е "сега"?
Да идва със капчуците на пролетта...

Страници: 1 ... 14 15 [16]
: ??:??