Покажи участието - iren5

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - iren5

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 16
31
Не мисля, че някой е виновен, че конкурсът още не е потръгнал. За сега. Може и да се получи някога. Но ми е интересно какво точно се е случило с коментара ти, Ив?

32

Била в топ пет на сайта.
Аз само да питам тези топ 5, 10, 15 къде мога да ги видя и да се запозная с тях?

33
Ив, като начало на идеите си може да съживиш тази тема.

https://otkrovenia.com/bg/art-forum/index.php?topic=2607.0

"Но предложението е - тук се публикуват творчески НЕ-Домислици - или коментари - недомислени ... Не е необходимо да посочваме автор, нито пък да даваме линкове към творбите...
Но защо пък не да про-коментираме собствените си простотии ...%

34
Аз намирам рубриката "избор на редактора" за смислена. И съм убенена, че редакторите имат критерии по които избират тези творби. Това, че редакторите вероятно са леко консервативни в тези свои избори донякъде е добре. Но пък ще е интересно това, което предлагаш за избор на публиката.
Колкото до това колко и за какво трябва да отделям време тук... От 11 години съм тук и съм преценила, колко, за какво и за кого трябва да отделям време.

35
Знам,че мога да видя в профила. Но както казах, нито имам време, нито желание да чета всичко. Камо ли пък да се ровичкам из всички профили, които до този момент не са ми направили впечатление. Особенно пък ако и произведението не ме е впечатлило. Но ако някой желае може да го прави.

36
Дали един млад творец ще има свои идоли, това си е негов избор и решение. Сайтът не е само за поезия. Както може да се дадат примери за гениални творци, които са имали идоли, така може да се дадат и примери за такива, които са чупили догми и са се опълчвали срещу авторитети. Не мисля, че има един единствен път за развитие, който всеки трябва да следва. Но, така или иначе тези идоли едва ли ще са точно от сайта "Откровения", макар че ... Кой знае, кой знае :) Никога не казвай "никога" ;)
 Нов автор в "Откровения" изобщо не е задължително да бъде млад автор, нали?  Имаше изказвания,че не посрещаме подобаващо новите автори. Моят отговор на това е, че едва ли някой трябва да се чувства длъжен  да следи, кой автор сега се  е регистрирал и кой отдавна не е публикувал и изобщо, кой от кога е в сайта. Иначе едва ли някой умишлено игнорира новите потребители. Нов потребител дава възможност за внасяне на свежест и различност в сайта. Така че е интересно според мен да са забележими.
От друга страна всеки, който е в сайта не е имал някаква привилегия да бъде въведен с фанфари и някак си е оцелял.

37
Ив... Какви лъвове, какъв респект. И какво му е лошото някъде да си новак. Това няма нищо общо с таланта. Може идеята и да не е добра, ама пък ти я тълкуваш по много странен за мен начин
Лъвове хахахаха

38
Някаква мижава снимка, ама защото е от жена, още повече поетеса, още повече, че е от нашите, хайде да ѝ праскаме сърца, звезди, суперлативи и лигави коментари. Какво е това?! Криво разбран феминизъм ли? Магарето си е магаре, не може да изглежда като Пегас, на снимката се вижда. :) Почесвам се, казвам си, тия не са у ред и подобни снимки изобщо не гледам. Влизам в чужд фотаджийски сайт и се чудя, ние ли сме на световно ниво, или онези, другите, дето си нямат сърца и звезди. :)

Хайде сега пък задължително от жена. Аз мога да топокажа такава на мъж. Прехвалена, защитавана. Да, много е тъжно и смешно това, че например когато някоя моя снимка е по-коментирана от тези на Фреди или Краси, Валя. ОК. На майсторите няма какво да им се коментира мама поне със сърца и звездички да бяха заляти, пък хайде коментарите за лаиците.

И не ми се смей за цветовете. Хубаво е да посрещаме новите членове с червено килимчe. Демотивиращо може да е да се регистрираш, публикуваш и никой да не ти каже едно здрасти :)

39
Не е лошо да си говорим, да изказваме мнение за това, как по-добре да работи сайтът. Аз лично не очаквам нито, че е възможно всички да са доволни, нито Админ да прави всеки ден промени. В момента има промяна, нека да видим колко работи. Което не пречи да си приказваме още по темата. :)
За оценките. Аз съм малко раздвоена. От една страна е хубаво да може ако прочетеш нещо и то ти хареса, но по ред причини или не ти се пише или в момента не можеш да пишеш (аз не че не пиша, но не обичам, когато чета от тел. да коментирам) да може да сложиш 5 звездички и това да е едно мълчаливо - харесва ми. Не виждам нищо лошо в това.
Но до тук, от тук нататък не виждам особен смисъл в тях. Освен евентуално за самия автор. И авторът ако се замисли няма особенно значение дали някой му е изпраскал някаква наказателна единица или двойка. По-голямо значение може да има ако някой е сложил 3 или 4 и написал защо. Ама съгласен, не съгласен... Има ли значение? Прочита и или се замисля над думите или не. Като се замисли - или приема, че има нещо конструктивно в тях , или - не. Проста работа. Отделно на едно произведение  има 20 звездички на друго произведение 5. Хм... Дали пък няма някаква причина и за това? Тоест звездичките може и дадават на автора някаква отправна точка  за размисъл. Новото което ми хрумна е, че те дават някакво инфо за автора, но всъщност трябва ли да бъдат видими за остналите? Какво инфо дават на останалите и необходимо ли е то? Разсъждавам си просто по темата.
Но в този ред на разсъждения стои и друг въпрос. Как така ще оценяваме по един критерий, като зависи кой колко време примерно рисува. Има разлика между художник, който си рисува и си продава картините. Има си публика и си знае добре цената и човек, който се учи в момента. Критериите на един разбираш от рисуване човек, в двата случая биха били различни. Не че има основание на работещ художник да пише 2, но при начинаещия е много важно да се отбележи когато има развитие. Там това би било важно и определящо. Същото предполагам е и при писането.
Та нека видим, как работи системата сега, но въпросът дали са необходими тези оценки, предполагам още стои на дневен ред. Защото са субективни и защото сме в "различни класове" понякога. :) Едни в началните, други в средните, а трети (а дано са все повече в сайта) учат за висше. :) И как ще бъдем оценени по една и съща система?
Другото за което стана въпрос - новите автори. Тук е хубаво да се помисли. Не всеки от нас чете всичко. Аз категорично не чета всичко, което се публикува. Нито имам време, нито желание за това. Нещо повече в сайта има много регистрирани автори, така че ако прочета, но не погледна дали авторът е нов, пак мога да пропусна този факт. И за това пускам една муха за размисъл. Може ли новите автори да бъдат изписани с друг цвят. Синьо например. Колко време... Не знам 6месеца поне. Така поне тези, които декларираме, че бихме подкрепили нов автор, по-лесно ще го правим.

40
Този "рейтинг" къде си го носите?

42
А-ха, имам усещането, че говорим на различни езици. Колко пъти да обясняваме, че проблема с негативните оценки (в 90 процента от случаите) не е чак толкова в това кой ги е поставил, а ЗАЩО.
Хммм... никак не съм сигурна в това. Дори без оценка различна от 5 звездички, в повечето случаи, ако сподели човек какво не му допада в дадено произведение, бива обявяван за хейтър. И няма значение, че дори съм обеснявала понякога, че за да реша да коментирам, то значи според скромното ми мнение, авторът има потенциал. Една от рисуващите дами, дори ме "помоли" да не коментирам повече произведенията ѝ, защото някога нещо съм разкритикувала.  :D Други са обеснявали, че завиждаме. А бе... циркът е пълен.
И стои въпросът оценките каква точно работа ни вършат, освен за рейтинг на личните ни произведения, които излезат в профила ни? Нещо друго научаваме ли покрай тях, като автори?
Някой посети, прочете и хареса - това е. Нищо повече не означават пет звездички. А ако са по-малко - някой мина, прочете и има забележки. Ама не ги казва. Защо ли?
Ако няма оценки, може би тази работа ще вършат сърцицата. Само че те не са анонимни. Тоест ако мога сега анонимно да поощря някого, само със сърчица няма как да се случи. А не знам как са другите, но аз до сега в любими наистина слагах неща, към които исках да имам по-пряк път да се връщам - препрочитам или разглеждам. Тоест скрънза съм към сърчицата, защото с тях си правих лична колекция за любими произведения.

43
Както се вижда не може да се угоди на всеки. А мнение са споделили по малко от 10 човека, а в сайта има стотици потребители. Един иска оценки, друг сърчица. И ако се замислим не е толкаво важно какви са инструментите, а как ги използват потребителите. И колкото и да не е добър форумът, ако повече хора са желали да споделят мнението си за оценяването, щяха да намерят начин да го направят.

44
Stormwatch, aвторът сам е изтрил коментарите и оценките под творбата си.

Авторът може ли да изтрие собствените си коментари? Просто питам. Аз мисля, че своите не може.

Всеки има абсолютното право, да харесва или не харесва, но не и да оценява, защото последното изисква известни познания и умствен капацитет.
Понякога, сравнително рядко, но се случва,  малко се изкушавам на разни места да изпраскам  ниска оценка. И то на места, където имам нужните познания. Например при картините. Не го правя, защото така или иначе с това няма да се постигне нищо. Все повече си мисля, че оценките са излишни. Или поне да са 3 - харесва ми, не ми харесва, има какво да се желае. :)


Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 16
: ??:??