Покажи участието - iren5

Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - iren5

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 17
31
Да. Има. За ниски оценки. ХАРЕСВА МИ - няма как да се причисли към ниските оценки, нали? И аз не разбирам от къде ива тази горчивина, че някой "харесва", но не би "препоръчал"?
Така, както сме тръгнали може спокойно да махнем звездичите (за които няма да ми е мъчно) , но след това да вземем да забраним и коментарите, че не на всички им понасят.

32
Не съм особенно запозната. Стандартното - законът за авторското право дава право единствено  на авторите на произведенията на изкуството да правят или разпространяват копия на произведението си, а дори и да го представят публично както си поискат, стига поради някаква причина да не са дали или продали  правата си на друг. Също така авторите се ползват с изключителното право само те да печелят пари от произведението си.
Законът  не позволява на други хора да печелят от творбата на автора без неговото разрешение, да я променят или да я представят за своя. Обикновенно правото върху произведението принадлежи на автора докато е жив и след това на неговите наследници, но само до 70 години след смъртта му. След това творбата става обществено достояние и всеки може да я използва както намери за добре, стига да не я представя за своя. Тези неща не важат, ако произведението се изпозва с учебна цел. Примерно творбата е включена в учебник.
Няма как да помогна, но пожелавам от все сърце успех! И предполагам че освен мен и други колеги ще са благодарни, ако споделиш опита си, как са се развили нещата.33
Не ме интересува. Интересува ме липсата на елементарна етика. Ти не си видяла, въпреки, че когато човек тръгва да пише нещо, смятам за нормално да провери дали вече не е писано. Темата е с отметка "Ново", само три теми под твоята. Ами другите? И те ли не са видяли? Не видяли, но коментирали там, ама ни дума тук. Както и да е, после не се чудете що младото поколение било такова и онакова, от вас се учим.
Щураче, това ли имаш предвид? https://otkrovenia.com/bg/art-forum/index.php?topic=4779.0
Не мисля, че някой е приел твоята тема и тази на Ирина като еднакви такива. Ти предлагаш конкурс изван конкурсите. Тя предлага смяна на системата. Всеки да има възможност да модерира в сайта конкурс. Поне аз така я разбрах. Тоест тя предлага вещо на обсъждане и съответно Админ да прецени и реши дали това е възможно и удачно според него.

34
Новата тема "Светът са ражда с пролетта"  https://otkrovenia.com/bg/contests/svetyt-sa-rajda-s-proletta
Пожелавам много вдъхновение и успех!

35
 :) Тук съм само да напомня, че днес в 23,59 часа изтича времето в което може да публикувате свое произведение в предизвикателтвото. https://otkrovenia.com/bg/contests/az-syzdadoh-tova-s-lyubov А от утре може да разгледате и гласувате за изделията, които ви допадат най- много. Благодаря на всички, които се включиха в предизвикателтвото. Има итнересни нещица. :) До този момент в предизвикателството взеха участие 9 автора с  26 изделия. :)

36
При фотографиите и картините имам проблем.Супер много са,а бих искала да ги разгледам всичките.Не знам дали не е добре да се разделят на интересни/безинтересни.Нещо като конкурс.Или да се добави опция на се подреждат по най-гласувани.Да се показват без имената на авторите,за да може да са двойно на брой на страница.Има картини,които на мен са ми безинтересни.Дали не е добре някои от старите да се архивират,когато се прецени,че нямат кой знае каква художествена стойност.Може би ако се гласуват в конкурси негласуваните,опция най-харесвани да се постави, но ако се види,че някой има прекалено много приятелида се нанесе корекция.
Интересни и безинтересни? За кого? Интересното за мен, може да е резлично от интересното за теб. :) И кой точно е прецени кое няма художествена стойност. Има една хубава опция "На този ден" там излизат  произведения най-харесвани публикувани този ден през годините. Хубава селекция. Понякога надниквам там. Има една хубава опция "За по-късно". Там пък си слагам неща, които смятам да прочета, но точно в този момент нямам време за това.  Има и една друга "история" , там пък може да видиш кои са последните неща които си гледала /чела. Има опция за следене на авторите, оито ти допадат. Списък кс любими произведения, с който ако не злоупотребява човек може са ди направи хубава колекция от неща, които би желал пак да прочете или види. :)

37
Да, пробвах. Отварят се. Какво значи 100 процента обективно.? Естествено, че всичко донякъде е субективно. Вкус, усещане, емоции. Особено пък когато хората не са наясно с някои основни да кажем правила в определен жанр. Очевидно обективното е " На мен това ми харесва най- много" :)

38
Гери, наистина ли мислиш , че Админ чете всеки коментар или публикация в сайта?
Иначе пробвах. Тази опция при мен работи. А темите е добре да не ги разводняваме мисля.

39

Няма лошо да гласуваш на приятелски начела.Четох,че една потребителка карала ковид и публикувала.


Според мен има някаква опция да си има официално жури и гласовете да се разпределят потребители/жури.А самите спечелили (а може и две награди да има-на публиката, от журито) да са като картотека за издателства.Вече е друг въпросът кой ще издава,но... това ми хрумна.
Е... според мен е добре да се гласува не на приятелски начала, а за това което ти е харесало най-много, но... хора разни, разбирания - разни. Ако е на приятелски начала сякаш ми се губи смисъла.
Не разбирам какъв е проблемът човек да е болен от ковид и да публикува? Всъщност аз го правих това също докато бях в болницата. :) Кое те смущава в това?
Гери, тук няма официално жури. Гласува който желае от потребителите. Поне сега е така.

40
Нещо повече. Има възможност да се качват творбите без да бътат публично публикувани и те да станат публични в края на срока за приемане на творби. И тогава да се започне гласуването. Ако при прозата ще е по-трудно тогава да се прочетат всички разкази, то за фотография, колажи и приложни изкуства това е много по-приемливо според мен. Опитът от преди време обаче до колкото знам е че така има по-малък интерес.

41
Задаващият темата и сега може да договори с модератора по-къс срок, както и брой произведения за които да може да се гласува, както и с колко произведения може да участва един автор. Това са параметри, които могат от задаващия да се променят.

42
Всяко едно нещо на този свят е хубаво да се развива. От опита ми тук ми се струва, че такива конкурси ще бъдат преди всичко за групички от приятелски кръгове, но пък няма нищо лошо в това. Ако човек може да зададе тема, без да е спечелил някое презизвикателство може пък да има по-нтересни теми. Докато не се пробва - няма как да знаем. Админ обаче е този, който знае това какво би му косвало като ресурс и време за да се осъществи и дали му се струва, че си заслужава. Ако идеята ти може да се осъществи, то тогава в досегашните предизвикателства ще е разумно спечелилите  и задаващите темата да са и модератори на предизвикателството.

43
Ама тогава става ясно кой я дава тая ниска оценка, щом коментарът му ще е белязан с такова подзаглавие. А оценките трябва да са анонимни. Така пише в Правилника. Имаше предложения оценките да станат явни. Но и да станат явни, нуждата от аргументиране остава, както писах по-горе.
Правилникът е хубаво нещо, но той е за да се създаде някакъв ред и да са ясни правилата. Ако правилата имат нужда от промяна, може да бъде променен и правилника. Така или иначе ако една слаба оценка трябва публично да се аргументира, то реално тя вече не е анонимна. А и голяма част от потребители гледам, че обичат да декларират - "Дадох ти 5 звездички", "Глас от мен". :) Но за да е ясно анонимни или не да са оценките, трябва да е ясно и каква е тяхната роля - рейтинг за произведението/автора или някаква статистика и помощ на самия потребител, като читател, какво да му бъде предложено за четене и какво не. 

44
Ивайло, точно аз изобщо за нищо не се чудя. И за мен е напълно ясно, че редактори и модератори и грам не влияят по отношение на класирането в конкурсите. Теми като тази са дъвкани, дъвкани... и да не стане глас в пустиня, реших на Ирина да и споделя своето мнение. Толкоз. Чуденки нямам. Знам обаче, че всеки има право да "подреди" дома си както намери за добре. Този дом "Откровения" си има собственик. Ние може да сме негови гости или наематели, но трябва да си даваме сметка, че правото да го подрежда е негово. Ако не ни харесва и не се чувстваме добре - може да не го посещаваме или да го напуснем напълно и да потърсим друго местенце или да направим свое. Но не мисля, че имаме правото да нареждаме, как трябва някой да подреди своя дом.

45
Здравей, Ирина. Въпросите, които повдигаш са смислени и не се повдигат за пръв път. Самата аз в годините съм разсъждавала по тях и за това, без да ангажирам никого ще споделя моето мнение, защо няма особенно значение дали нещо ще бъде променено в регламента.
Напълно съм съгласна с теб, че за да се оцени нещо обективно (с уговорка, че то отново е субективно според собствените критерии и вкус на оценяващия) то трябва да бъдат прочетени всички участващи произведения.  И при тези условия, който желае и иска да постъпи да кажем правилно, ще оценява само ако е прочел всичко и избере своите фаворити. Ако е решил да подкрепи "приятел" пак ще го направи, пак няма да прочете всички произведения, даже може и да не прочете и това, за което гласува, ако просто е решил да подари някому глас. В същото време системата дава възможност за промяна на глас, така че ако има някакъв подбор, това е възможно да се случи до края на срока. Декларацията "гласувам за теб" винаги ми е била непонятна, но... Да кажем - хора разни. Аз лично не виждам как може да се отстрани явлението"добри дружки тук в сайта". Дори да се забрани "декларирането", хората може да си се уведомяват и с лични съобщения. Дори да са анонимни произведенията - тоест да не се вижда авторът - добрите дружки могат да си ги споделят и извън сайта. Не мисля, че пътят е налагане "сайтова полиция". Какво ще е едно място - сайт, група, не го правят само организаторите и админите, а до голяма степен и потребителите. Това е.... 

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 17
: ??:??