НЛО

Автор Тема: НЛО  (Прочетена 7544 пъти)

sweety_star

 • Луд форумджия
 • *****
 • Публикации: 142
НЛО
« -: 19 март 2007, 20:05 »
Сами ли сме?


Изучавайки вселената един ден може да се срещнем лице в лице с извънземен.
Това е история за търсенето на извънземни.
Има ли живот на други светове? Или в цялата необятност на Космоса може наистина да сме напълно сами?
Вече знаем, че не сме сами. Ние живеем на планетата с най-малко още 10 милиона други биологични вида. Живота на Земята е изключително разнообразен. От обикновените животни живеещи в саваните до още не опознатите дълбини на океана. Но как е на другите планети? Има ли и на тях живот?
Има едно същество на нашата планета, което би могло да знае – Човека!
Ако интелигентния живот е еволюирал тук на Земята, защо не и никъде другаде? Ние сме първото поколение, което може да разбере това.
Учените са започнали да откриват нови светове в Космоса. Места, където един ден можем да срещнем извънземен живот.
Звездите. Всяка от тях прилича на нашето Слънце, а Слънцето има планетата Земя.
За да разберем дали нашата планета е единствената, на която има живот, ще трябва да излезем извън нашия свет. Да погледнем по-далеч. Отвъд Слънцето, далеч в Космоса.
Марс – студен и неприветлив. След това е Юпитер, огромна и безжизнена топка от газ. Още един гигант от газ – Сатурн. След това Уран, Нептун и така нататък… Всички други планети в Слънчевата система са пусти светове лишени от живот. Но отвъд Слънчевата система са звездите, и всяка от тях е друго Слънце, 400 000 милиона от тях се намират в огромен въртящ се облак. Млечния път, нашата галактика. И когато напуснем нашата галактика разбираме колко е необятна Вселената. Погледнете звездите нощем и си представете, че всяка звезда е отделна галактика, а отвъд тях има огромни облаци съставени от галактики…
Възможно ли е от всички тях, само нашата планета да е с интелигентен живот?
Ако има достатъчно много звезди, шансовете за съществуването на извънземен живот са всъщност доста добри.
Вземете шепа пясък. Колко песъчинки държите в реката си? Броя е прекалено голям, за да мислим за него. Същото е с галактиките. Където има галактика има и звезди, а където има звезди може да има и живот.
Ако има интелигентни същества, които се опитват да осъществят контакт с нас, то ние трябва да имаме голямо ухо, за да чуем гласа на планетите.
През последните 35 години, учените работят върху проект, който да отговори на въпроса дали сме сами. Тяхната мисия е да сканират всяка звезда в небето за признаци на извънзаменен живот.
Радиото минава през газа и останките, които се движат между звездите. Радиото е лесно средство за комуникация, както за нас, така и за тях. Така, че без значение какво друго правят извънземните, те вероятно използват и радио.
И оттам правим изводите за следното. Знаем, че има толкова много места за живот в Космоса, толкова голям брой звезди. И е трудно за вярване, че това е единственото подходящо място за живот в целия Космос, което е населено със същества, открили например радио технологията.
След едно десетилетие търсене, SETI нямало какво да покаже. Но тогава през 1977, това се променило. Компютъра SETI открил точно това, което са търсели. Мощен радио лъч от друга звезда.
Може ли това да е било сигнал от извънземна раса? Може би никога няма да разберем.
По времето, в което те настройвали другите уреди към него, сигнала изчезнал. Това оставя необяснено и досега.
Един малък успех за 35 години търсене, е достатъчен да ви откаже. Но SETI астрономите са непоколебим. Но въпреки този оптимизъм откриването на извънземен живот би отнело известно време. Има прекалено много звезди за претърсване.
Хавай. Далеч над облаците на големия Остров, е разположен най-големия телескоп в света. Учените са дошли тук да търсят нещо, което доскоро са вярвали, че е невъзможно. Доказателство за планети, въртящи се около далечни звезди. На пръв поглед, задачата им изглежда безнадеждна. Откриването на планета около друга звезда е все едно да открием песъчинка на Луната.
Джеф Марси е от ново поколение учени, търсачи на планети.
„Ако около една звезда има планета и вие гледате с нашите телескопи, Никога няма да видите планетата, потънала в блясъка на звездата. Това, което правим е да наблюдаваме самата звезда. И се опитваме да видим дали звездата потреперва в Космоса.”
„Това прилича на чукохвъргач. Докато чукохвъргача върти големия чук около главата си, чукохвъргача се поклаща дърпан от чука. И даже без да виждате самия чук, можете да познаете, че чукохвъргача държи голяма тежест на рая на дългото въже.”
„Затова можете да узнаете много за планетите около една звезда, само наблюдавайки звездата.”
Идеята е, че може да открием планета само по минималното потреперване, което се създава около звездата. Удивително е, че успеха е отнел толкова дълго време.
„Започнали сме търсенето на планети през 1986 г. и в продължение на 9 години не бяхме открили нищо. И тогава през 1995 г. открихме няколко, а сега откриваме планети толкова бързо, че трудно можем да се справим с всички. Всеки месец ние откриваме две или три планети. Чувстваме, че сме открили планетите, но както знаете просто продължават да излизат нови. А всъщност сме открили много малко.”
„Не е тайна, че има буквално стотици милиарди планети само в галактиката Млечния път много, от които, разбирасе подходящи за живот.”
Един по-един астрономите открили чужди светове. Но надеждите им за един ден да открият извънземен живот намалявали. Всичко, което са открили, изглежда напълно безжизнено. Това са гигантски планети от газ без никаква твърда повърхност подходяща за живот. И повечето от тях са толкова близа до звездите, че горещината би била смъртоносна. За да открият светове, където могат да живеят извънземни, трябва изцяло нов подход. А той може да бъде такъв.
Флота от орбитални телескопи, чиято формация е направлявана от лазер. Всеки е в пъти по-мощен от телескопа Хъбъл.
Когато те бъдат изстреляни през 2025 г., няма да гледат потрепването на звездите, а директно самите планети. Ще анализират атмосферата и вероятно ще ни казват дали там има живот. Един ден ще можем да виждаме в Космоса други светова като нашия.
Ако търсим извънземен живот, откриването на планета точно като нашата, може всъщност да не е необходимо.
Нашата планета има всичко, от което се нуждае живота. Въздух, вода, даже слънчевата светлина, ако сме късметлии. Условията тук са добри, за нас. Но кой може да каже, че извънземния живот би процъфтял при същите условия? Ако на него не му е нужна слънчева светлина или въздух?
На три километра под океанското равнище, е една от най-жестоките околни среди, който познаваме.
Има план да се пусне сонда на Европа и ако това стане, учените се надяват да открият нещо изненадващо. Под ледовете на Европа има океан. Учените са почти сигурни, че тази сонда може да покаже дълбоки цепнатини в океана, като тези на Земята. Може ли в цепнатините на Европа да има живот? Ако е така, изглежда ще открием живот във Вселената.
Джеф Марси
„Аз мисля, че няма съмнение, че има живот и другаде в нашата галактика Млечен път най-малко примитивен живот.”
„Биохимиците ни казват, че ако имаме планета с вода, там може да има повтарящи се молекули, които могат да се свържат с други повтарящи се молекули и можр да има даже по-висш живот.”
„Въпроса, на който нямаме отговор е дали в галактиката Млечен път има друг интелигентен живот. И това е въпрос за 60 милн. Долара.
Така че, сами ли сме?
Единствените интелигентни същества във Вселената произлезли от прости форми на живот? Трудно е за вярване.
С толкова много живот, някои от тези създания със сигурност ще еволюират в интелигентни същества. Вероятно съществата малко приличащи на нас.
Това просто поражда още въпроси. Къде са те? И защо още не са се свързали с нас?
В края на краищата, ние вдигаме доста шум през последните 50 години.
Ето загадката.
Нашето радиоизлъчване не достига само до домовете ни, а пътува в целия Космос. Историята на Земята се излъчва във Вселената. Така че, ако съществуват извънземни, те със сигурност знаят, че сме тук. Но даже на радиовълните са нужни години да достигнат звездите. Нашите радиопредавания са мощни, колкото да пропътуват около 50 години в Космоса. Но през всичкото това време, те са достигнали само до най-близките звезди. За по-голямата част от Космоса, планетата ни изглежда напълно тиха.
„Това е като балон от ТВ, който се движи в Космоса и най-ранните шоу предавания са достигнали до 40-50 светлинни години. Това, което искам да кажа е, че само няколкостотин звезди са толкова близо. Факт е, че не знаем още за извънземните и може би това е причината да не сме чули още нищо от тях.”
Но някой ден, когато радио балончето се разшири, някой може да разбере, че ние сме тук. Но кога? И какво ще се случи след това?
Големия размер на Вселената е проблем. Ако извънземни съществуват, те биха могли да живеят чак на другия край. На телевизионните и радио сигнали ще отнеме стотици хиляди години да стигнат до там. А ние изпращаме такива сигнали само от около 50 години. Просто зависи къде има извънземен живот. Сигналите от нашата планета са достигнали само до малък брой звезди от галактиката, но това може да е достатъчно.
Тези звезди получили наши първи радио сигнали и ако извънземни живеят на планета около тях, може би са разбрали, че ние съществуваме. Ако отговорят, съобщението ще пътува други 50 години обратно към нас. Затова може да почакаме известно време преди да открием, че не сме сами.


Как смятате вие? Има ли НЛО? Вярвате ли, че не сме сами?

Crims

 • Редовен посетител
 • **
 • Публикации: 23
Re: НЛО
« Отговор #1 -: 19 март 2007, 20:14 »
Отговорът ми е много прост - ако нямаше живот на други планети... защо трябва да има цяла ненормално огромна Вселена?! Щеше да е загуба на място, ако сме само ние ;)
...Bad art is more tragically beautiful than good art because it documents human failure...

sneaky

 • Форумен лъв
 • ******
 • Публикации: 685
 • I'm with the pilots
Re: НЛО
« Отговор #2 -: 19 март 2007, 23:14 »
Отговорът ми е много прост - ако нямаше живот на други планети... защо трябва да има цяла ненормално огромна Вселена?! Щеше да е загуба на място, ако сме само ние ;)

Кой е гледал "Контакт" скоро?  :DП.П. Към таис. Няма причина да вярваме, че Вселената е създадена от някой или нещо.
I'll do graffiti if you sing to me in French

vp

 • Редовен посетител
 • **
 • Публикации: 12
Re: НЛО
« Отговор #3 -: 30 март 2007, 15:45 »
Има, има и кой знае кога ще ни изненадат!

michael

 • Закоравял потребител
 • ***
 • Публикации: 40
Re: НЛО
« Отговор #4 -: 09 юни 2008, 22:02 »
Ами ако летящите чинии и създанията от тях не идват от космоса, а... от самата планета? Може би от океаните? Или дълбоките каньони? Планетата на която живеем е много по-странна, отколкото си мислим...

michael

 • Закоравял потребител
 • ***
 • Публикации: 40
Re: НЛО
« Отговор #5 -: 11 юни 2008, 16:42 »
Идват от небето, да... Ала дали става въпрос за онези с "летящите чинии" или за другите? Легендарната Първа раса? Богове... Какво разбираме под "Богове"? Както някога беше казал покойния фантаст Артър Кларк - "Бог е онзи, който притежава достатъчно сила и власт, за да подчини другите". Защо трябва боговете задължително да са от друга планета? Виж това:
"Учените: Преди 25 хиляди години на Земята е имало ядрена война:
Това показват резултатите от съвместен научен проект на специалисти от НАСА и френски учени.

 Изглежда теорията на Дарвин, според която нашите далечни предци са били маймуни, губи все повече позиции. Наскоро завърши най-големия за последните пет години съвместен изследователски проект на специалисти от НАСА и френски учени.

Подготвеният по него отчет се оказа пълен със съвсем неочаквани факти, свидетелстващи, че преди 25 хиляди години Земята е преживяла глобална ядрена война!

      По цялата планета изследователите открили повече от 100 кратера, оставени от мошни взривове в древни времена. Най-дълбокият от тях се намира в Южна Африка. Именно чрез анализ на стените му, а по-точно на земните пластове в него е било изчислено времето на грандиозната катастрофа.

      Учените успели да определят и силата на ядрения удар: повече от 500 хиляди тона тротилов еквивалент. За сравнение бомбандировката над Хирошима е със сила 20 хиляди тона. Представете си колко мощна е била древната атака, ако тя, както смятат учените, е променила скоросттта на въртене на Земята около оста си! В резултат на ядрените експлозии, водата от Световния океан е започнала движение и се е получил нещо като гигантски водовъртеж. Неговата сила накарала Земята да започне да се върти по-бързо.

През миналия век в градовете на маите са били открити древни календари, в които денонощието е 36 часа. Учените смятат, че такава е била продължителността на земния ден преди ядрената война. Между другото, в генетичната памет на съвременните хора още се пази тази информация. Опитите на физиолозите доказали, че ако човек е поставен в подземие и е лишен от възможността да следи времето, неговия организъм се настройва на денонощие с продължителност 36 часа.

      Според специалистите свидетелства за свръхмощна ядрена катастрофа има в древните предания и епоси на много народи. Ако се премахнат метафорите от митовете на африканските пигмей за “голям огън, спускащ се от небето”, то ще се получи напълно достоверна хроника за взрив и последващата го ядрена зима. А в световно известната “Махабхарата” достатъчно подробно се разказва, как са се спасили, от ядрената война. За първи път в света хората построили под земята бомбоубежище и се спасили от унищожителния огън.

      Подобни подземни галерии са открити в Алтай, Урал, Тян Шан, Сахара и в Южна Америка. Предназначението на тези катакобми става видно даже за тези, които не са специалисти.

Една от неминуемите последствия на ядрената катастрофа е мутацията на живите организми. Радиоактивния мутагенезис преправя хромозомните вериги на човека в резултат, на което радикално се променя неговия облик.

      Нашите далечни предци не са успели да избегнат тази участ. Скоро след глобалния взрив човешкото общество е представлявало сбор от мутанти. Сред тях е имало хора с крила, великани (техни кости и сега се намират по време на разкопки) и джуджета, чиито преки потомци са пигмеите в Африка и народите допа и хама в Тибет. Една част от тези мутанти не успели да се адаптират към околната среда и загинали, а друга била изтребена от съперниците, нахлуващи на тяхна територия.

      Учените смятат, че древните хора са имали трето око, намиращо се над носа, а в наше време генетичната памет за този орган определя нивото на интуицията на човека.

      Обаче най-типичните представители на облъчването с радиация за циклопите и монголоидите – в крайна сметка именно те са били основните конкуренти в борбата за оцеляване. Монголоидите победили! Сега тяхната раса е най-разпространената от всички човешки раси на Земята. Според специалистите процеса на мутация, макар и бавно, и в момента продължава.

И така преди 25 хиляди години нашата планета се е превърнала в гигантски Чернобил и ние, съвременните хора, сме потомци на мутантите, появили се в резултат на тази катастрофа. Това показват резултатите от международното изследване, което обаче не показва кой и защо е започнал тази древна ядрена война.

      Учените само предполагат, че тогава са съществували могъщи цивилизации, разполагащи с технологии, чиито тайни не са известни и до момента. Събирането на информация за тях е целта на нов проект, който стартира през есента."

Дали боговете не са генетичната ни памет за Древните? Времето ще покаже... стига да сме живи когато отговорите бъдат открити.

michael

 • Закоравял потребител
 • ***
 • Публикации: 40
Re: НЛО
« Отговор #6 -: 15 юни 2008, 23:28 »
Невъзможно е да сме сами във Вселената, това е доказан факт. Не очаквайте обаче, че извънземните са по-напреднали или интелигентни от нас. Възможно е те дори да не са по-напреднали от стадия на маймуни (или каквато там версия на маймуните имат). Извънземните няма да са интелигентни влечуги, медузи или сиви човечета. В този контекст най-логичен е филмът "Звездните рейнджъри" на Пол Верховен. Защото именно насекомите са най-добре пригоденият жив организъм на нашата планета. А щом даден експеримент се е оказал успешен веднъж, то природата ще го повтори, не се и съмнявайте.

The6SiC6Ness6

 • Маниак
 • ****
 • Публикации: 67
Re: НЛО
« Отговор #7 -: 16 юни 2008, 18:49 »
Майкъл, нищо чудно и да са насекоми по интелигентни от нас.  :D Абсолютно си прав, че най-добре приспособени са не най-интелигентните, а най-многобройните - в случая насекомите. (И да не забравяме и микроорганизмите, които са баш най-големите извънземни) А както ни учи горчивия опит от втората световна - количеството прераства в даден момент в качество.
Относно пришълците има нещо, което винаги ми е било интересно в хората говорещи "има ли извънземни и как изглеждат те?". Въпросът за мен е глупав, защото извънземни не само, че е невероятно да няма, ами и разумните такива ще са десетки, стотици видове или раси. Външността им зависи естествено от света на който живеят. Ако ти обаче, който четеш тези редове си от тези хора, които не вярват, че живот в космоса има, то за да се убедиш просто трябва да видиш най-голямото доказателсвто пред очите ти - животът на Земята...

michael

 • Закоравял потребител
 • ***
 • Публикации: 40
Re: НЛО
« Отговор #8 -: 16 юни 2008, 18:56 »
Виж, аз вярвам на 100%, че има живот във Вселената. Просто казвам, че извънземни едвна ли са ни посещавали някога.

меланхолик

 • Луд форумджия
 • *****
 • Публикации: 120
Re: НЛО
« Отговор #9 -: 17 юни 2008, 13:01 »
виждал съм.
"ЛЮБОВТА КОЯТО ПОЛУЧАВАШ, Е РАВНА НА ЛЮБОВТА КОЯТО ДАВАШ" - Бийтълс.

michael

 • Закоравял потребител
 • ***
 • Публикации: 40
Re: НЛО
« Отговор #10 -: 17 юни 2008, 13:41 »
А откъде можеш да си сигурен, че наистина са извънземни (в смисъл че как можеш да си сигурен, че идват от друга планета?)

The6SiC6Ness6

 • Маниак
 • ****
 • Публикации: 67
Re: НЛО
« Отговор #11 -: 17 юни 2008, 21:50 »
Да, в това е хубаво да си сигурен преди да си си изкарал акъла. На мен даже ми се случи веднъж да се събудя на маса с надвасени над мен хуманоиди. Е, аз акъла не си изкарах (който го има си го изкарва). След няколко опита да ги спра да ме докоснат въпреки, че нямах сили да мръдна, разбрах, че всъщност съм се събудил в изтрезвителното... :drunken:

iasmina

 • Новак
 • *
 • Публикации: 8
Re: НЛО
« Отговор #12 -: 18 юни 2008, 19:57 »
Според мен нещата стоят така: ВСИЧКО!!!, което възприемат физическите ни сетива, е все едно една единствена честота, на която предава някоя радиостанция и затова въпросът би бил коректно поставен, ако питаше за съществуването на интелигентен, разумен живот в космоса на точно тази нашата тясна честота на възприятие. А не изобщо... за животът като такъв. Вселената е фрашкана с разумен живот повече или по-малко развит от нашия, но не всички цивилизации са "на 3-я етаж" като нас - в 3 измерение. Така или иначе обаче, в дъното на проблема с НЛО е пак ВЪЗПРИЯТИЕТО, защото извънземните  могат да надникнат в нашето възприятие, но ние в тяхното - не, като причината за това сме си ние - дори помежду си земните хора не приемат нормално различните!!! Затова пътищата са два: да развиваме науката,за да търсим не просто "разумен живот", но едва ли не хора като нас самите, което наистина е вероятност близка до нулата, а струва милиарди долари или да развиваме своето възприятие като увеличаваме диапазона на процепа, през който възприемаме честотно. Виждала съм извънземни, но не на нашата честота. Нещо повече: общувала съм с тях съвсем разумно чрез това, което наричат "телепатия". Самите извънземни твърдят, че за тях не е проблем да влязат в контакт с нас във всеки един момент, но че ние не сме готови да ги приемем нормално, а във вселената има етичен кодекс, според който те не могат да ни натрапят присъствието си - би било непозволена намеса в суверинитета на земното човечество.
ПАК ЩЕ СИ ПОГОВОРИМ!

michael

 • Закоравял потребител
 • ***
 • Публикации: 40
Re: НЛО
« Отговор #13 -: 18 юни 2008, 23:05 »
Препоръчвам ти да прочетеш две книги: "КОСМОС" на Карл Сейган и "Животът, какъвто не го познаваме" на Питър Уорд. Прочети ги и виж какво ще ти е мнението после. Аз към подобни истории за различните възприятия се отнасям доста скептично и, въпреки че пиша фантастика, избягвам да пиша за подобни неща.

veli

 • Редовен посетител
 • **
 • Публикации: 16
Re: НЛО
« Отговор #14 -: 30 септември 2009, 14:14 »
всяка лъжа има и малко истина. така е според мен и с НЛО-то. много хора говорят за тях; никой не ги е виждал; някои вярват; други - не;
според мен - те са някъде там: в необятния Космос  :P
[/color]

 

: ??:??