ОБЩОНАЦИОНАЛНИЯТ ПРОТЕСТ продължава!

Автор Тема: ОБЩОНАЦИОНАЛНИЯТ ПРОТЕСТ продължава!  (Прочетена 18910 пъти)

dar4e_to

• Форумен лъв
  • Публикации: 265
  • Там...оттатък.
Оливър, драго ми е да те видя, човече! :)
Ама...
Не е въпросът в броенето на коментарите.
Само триста и няколко прочита на темата.
Триста и няколко, от които няколкото над триста са комай...нашите, на тия с мнение и коментар.
Изключвам теб, щото знам, че имаш позиция, ама останалите до шейсет и кусур хиляди потребители? Айде- осем хиляди да са активните. Темата заслужава повече от тия мижави триста прочита, нали? Така е и навън. Всички сме принципно "против", на всички ни писна от всичко, ама...
Няма да отида на протеста, защото не ми разрешават отпуск през ден-два- както и на много други потребители от провинцията. Но ще ми е кеф, ако тези, които могат да го направят отидат и викат и вместо нас. Въпреки че аз съм идвала от провинцията в София на протести неведнъж. И неведнъж съм виждала намръщени и безучастни физиономии край нас, чувала съм ругатни, че сме задръствали улици и други подобни. Да не говорим за сеирджиите по прозорците. Против това съм, Ханк. Против думичките: "Сега ли баш намерихте да протестирате? Що ни занимавате с глупости?" И т.н, и т.н.
И пак ме е яд, че няма да мога да присъствам. Но съм с чиста съвест, че много други пъти съм присъствала. Вярно- не се оправя нищо. Ма с шепа хора читав протест не става. 
Ще ми се да са наистина много хората пред парламента на 14.01.- затова е окането.
 Дано!!!
"Един IP адрес - един глас за произведение!"

henryoliver

• Закоравял потребител
  • Публикации: 42
veseliak , или както там се наричаш,
изборът си е мой, така е. Обаче нещо бъркаш изборите. Хората, хората с мисъл в главата, които не обиждат и не хулят без да познават дадена личност без повод. тези хора знаят що за човек съм, знаят агънце ли съм или не... Не зная кой си ти. Ама изобщо. И не ме интересува. лошото е, че такива като теб ще ме накарат да не дойда пред парламента. Хенри
« Последна редакция: 08 Януари 2009, 23:41 от henryoliver »

Пловдивският_Обама

• Новак
  • *
  • Публикации: 6
Веселяк, нищо лично към теб, не те познавам, нито съм те виждал, обаче Хенри е прав. Аман от такива порицатели като теб.Държавата е пълна с такива : по кръчмите, във всеки селски хоремаг, на пейката пред блока с бира и семки в ръка и по форумите. Навсякъде само не и там където трябва да бъдат. Куче , което лае не хапе...Не смятам, че някой тук има право да държи сметка на другите що четат или не четат дадена тема... дрън дрън. Ако темата бъде прочетена от всичките над 60 000 потребителя това ще промени ли нещо ? Едва ли, освен че може би ще спреш да тръбиш глупости наляво и надясно и да раздаваш квалификации. Всеки има право сам за себе си да реши какво да прави с живота си. Ако реша да ида на протеста, ще го направя защото така съм решил и нямам нужда , някой като теб (какъвто и да си) да ми дава наклон на оная работа. Левски е само един и ти едва ли ще си втория...
И накрая Хенри пак е прав. Заради такива като теб, много хора няма да идат пред парламента, защото докато едните ще са там наистина да протестират, други ще са там да си избият комплексите за малоценност, да си покажат магарията и селянията... и по стар български обичай... накрая  ще плеснем с ръце, па ще се прегърнем... едни ще пият по една ракия, други ще пият по едно уиски, а трети по една студена вода. Наздраве на всички.
« Последна редакция: 09 Януари 2009, 00:14 от Пловдивският_Обама »

изречена

• Публикуващ редактор
  • Форумен лъв
  • Публикации: 891
Първо, благодаря на Жоро, че е качил клиповете. Честно казано, те ме мотивираха повече да се включа в темата. Първия клип няма какво да го коментираме - това испанско ******* (каквото искате сложете на мястото на *) така хубаво ни оправи, че със сигурност ще ни държи влага дълги години, макар и не с хубави спомени от оправянето.
Вторият клип ме втрещи! За прогнозите не искам и да си представям, че може да се сбъднат. Но с тази хлебаркова размножителност, каквато имат т.н. обработени мюсюлмани, нищо чудно... да не говорим за квалификациите спрямо нас... или пък за мисълта, че "утре може и да не се казва България"!!!
...................................
не се гордея, но в трудовата ми биография фигурира и парламента, в една от "важните" комисии. само ще кажа, че ако хората знаят какво се случва зад непристъпните стени на тези сгради, преди да ги запалят, ще блокират пожарните.
..........................
затова ще отида на 14.01., не защото самата аз мога да променя нещо, а защото не съм безразлична, защото "капка по капка - язовир става", защото не искам да виждам утре внуците ми в репортаж като последния...
И нека другите говорят зад гърба ми. Това не значи ли, че съм пред тях? По-страшно от изкуствения интелект е естествената простотия.

kity

• Луд форумджия
  • Публикации: 222
 :thumbup: :hello1: В протести не съм учавствала, но ще съм с вас мислено и ви подкрепям на 100%!!! Предай нататък!!!

valiordanov

• Маниак
  • Публикации: 72
Поздрави за твърдата позиция Жоро! Ако трябва да бъда честен, не очаквах такова внимание към мероприятието точно тук. Приятно съм изненадан и вярвам, че този път нещата ще бъдат казани с други думи... Наистина СТИГА ВЕЧЕ!

Далеч ми е София, но ако искат имена пишете ме с вас!

ДАНО БОГ СЕ СМИЛИ НАД БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ!

darisss

• Новак
  • *
  • Публикации: 1

kalin_n

• Новак
  • *
  • Публикации: 5
Мисля, че досега този сайт беше оазис за хора, които искат да се измъкнат поне за миг от кресливото ни ежедневие - далеч от политически страсти и медийни призиви. Със съжаление виждам, че политиката вече е и тук - тя ни разделя, а не обединява, както го прави изкуството...

Litta

• Редовен посетител
  • **
  • Публикации: 15

Човек

• Луд форумджия
  • Публикации: 209
Първо и аз искам да попитам за някакъв начален час... И второ, искам да ви напомня, че на такива събития, политическите партии обикновенно се възползват от народа. Доколкото следя темата в медиите, разбрах, че Герб и Атака вече са заявили, че "ще подкрепят" протестиращите. Интересно как? Та в момента, в който видя аналог със ситуацията от Януарските събития просто си бия камшика от там. Просто, защото още помня... Паметливо момиче излязох да му се не види...

antoaneta03

• Новак
  • *
  • Публикации: 1
Хубаво е, че хората все по-често започнаха да защитават правата си като граждани на тази държава.Наистина е време да ни писне и да защитим себе си.Аз съм малка, но винаги си имала мнение по тези въпроси.Мисля, че всеки би трябвало да се вълнува.Наистина е време да започне промяна- в мисленето на хората, в действията на политиците, навсякъде и във всички сфери на живота.Но доколкото аз знам протест се прави, когато искаш да се случи нещо конкретно.Само да се протестира без определени искания....не съм сигурна, че има някакъв смисъл.Или ако има такива искания, те не са известни в публичното пространство.Публикувам коментара си с цялото си уважение към всички, които ще подкрепят протеста.Сигурно доста неща не са ми ясни, но все пак имам мнение.Малка съм, тепърва ще се уча,желание не ми липсва.

Лимона

• Новак
  • *
  • Публикации: 8
А аз няма да отида.
« Отговор #26 -: 09 Януари 2009, 16:52 »
Хубаво е, че хората все по-често започнаха да защитават правата си като граждани на тази държава.

От уважение към това младо същество, ще изразя и друга гледна точка. Да знае, че има и такава.

Няма да отида. Защо да отида?
Да викам "Отивайте си!" на депутатите, които така или иначе си отиват след 3-4 месеца? Като съм толкова граждански осъзната, защо ще ругая чуждите народни представители, като аз и моя депутат (дето представлява района ми) не го знам кой е. И убиец и педофил да е, не съм си помръднала пръста да искам и/или се включа в някаква дейност по търсене на отчет какво прави и ако го прави кофти - да искам отзоваването му. Това е мое право като избирател, ама то изисква усилия. Къде по-лесно е да си постоя пред НС, особено като знам, че и без това депутатите са си тръгнали, та ще мога да го отчета като резултат.

Пардон! Не аз. Бойко и Волен ще го отчетат. Ама пак ще се скарат тези двамата богове, в чии точно нозе е припълзял този народ. Щото те така го виждат. Ами той и Иван Констов "онази" лента през Януари си я носеше като божествен ореол. Обеца на ухото ми е.

И на мен тези дето са там в Парламента не ми харесват. Ама и тези дето с бодри крачки ще влязат през лятото в него - също не ми харесват. И то, моето гражданско съзнание ще се изрази през лятото.

Защото за разлика от много българи, аз гласувам. И най-цивилизовано, напоследък пускам бяла (недействителна) бюлетина. За да се повиши общия процент на гласувалите и да не може Пешо Айдука (примерно) да спечели само с гласовете на роднините и хранениците си. Щото ако никой освен клакьорите не гласува - точно така става. Пък после негласувалите - да ходят да мръзнат пред Парламента 5 мин. преди изтичане мандата на Пешо Айдука. Тъкмо ще дадат възможност на идващия да го смени Гошо Мошеника да преброи бъдещите си гласоподаватели.

И за да завърша оптимистично. Не съм загубила надеждата, че изборите на които ще пусна действителна бюлетина предстоят. Но едва ли ще са тазгодишните.

изречена

• Публикуващ редактор
  • Форумен лъв
  • Публикации: 891
И нека другите говорят зад гърба ми. Това не значи ли, че съм пред тях? По-страшно от изкуствения интелект е естествената простотия.

valiordanov

• Маниак
  • Публикации: 72
Мисля, че досега този сайт беше оазис за хора, които искат да се измъкнат поне за миг от кресливото ни ежедневие - далеч от политически страсти и медийни призиви. Със съжаление виждам, че политиката вече е и тук - тя ни разделя, а не обединява, както го прави изкуството...

Не може да се стои настрана и да се оправдаваме, че видите ли нашата мисия е само да творим...Кой ни предоставя тази възможност?... Нима държавниците ни дават свобода на духа?...Политиката задушава изкуството и е време да се окачи като ненужен шал на закачалката или...Ако имаме позиция независимо каква това прави ли ни по-малко автори?...Стига сме бягали от отговорността да кажем , че можем да удряме и шамари... Поздрави отново за позицията на АДМИНА!

dar4e_to

• Форумен лъв
  • Публикации: 265
  • Там...оттатък.
"Един IP адрес - един глас за произведение!"

: ??:??