Кольо войвода и неговият автор

Автор Тема: Кольо войвода и неговият автор  (Прочетена 1330 пъти)

ivandavidov

  • Новак
  • *
  • Публикации: 1
Песните и легендите от Пирин планина вече повече от година разкриват приключенията на Кольо войвода и неговите четници. Всъщност тези легенди нямаше да видят бял свят, ако не беше авторът на тези уникални бисери...

***   ***   ***

Казвам се Иван Давидов. Накратко: на 26 години съм, имам магистърска степен по софтуерни технологии и работя като софтуерен консултант в областта на телекомуникациите за една финландска фирма.

Като цяло аз съм нисък, дебел, грозен, беден и като средно интелигентен човек търся моята пълна противоположност от женски пол за спътник в живота.

От две години и половина съм шоп, т.е. живея и работя в София. Като студент прекарах пет чудни години в града на тепетата (Пловдив), но професионалния ми път накрая ме доведе в столицата.

Имам дар слово (по-точно писмено слово) и известна доза чувство за хумор. Комбинацията от тези две мои качества роди на бял свят историите за Кольо войвода, неговия другар Стойчо трийсетака, героят на четата - Иван знаменосецът, а по-късно ще се появи и Пенчо песнопоеца (не съм писал нищо за този образ все още).

Имам и някои отклонения... най-вече лирически. Общият брой на стиховете ми сигурно надвишава произведенията, които съм публикувал в този сайт, но така или иначе съм ги загубил през годините. А и силата ми не е в тях. По душа съм прозаист.

Благодаря на дядо ми, Николай Соколов...

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B9_%D0%A1%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B2

...от когото най-вероятно съм наследил таланта да пиша.

Благодаря и на всички Вас, които четете моите истории. Благодаря за положителните коментари, това много ме мотивира.

И разбир се, да не забравя да благодаря на себе си. Все пак историите за Кольо войвода не биха видяли бял свят без мен! :)
« Последна редакция: 19 юни 2009, 00:04 от ivandavidov »

 

: ??:??