Бисери от коментарите под произведенията

Автор Тема: Бисери от коментарите под произведенията  (Прочетена 62139 пъти)

perperikon

 • Форумен лъв
 • ******
 • Публикации: 623
Re: Бисери от коментарите под произведенията
« Отговор #30 -: 28 януари 2012, 23:39 »
Дами и господа, моля придържайте се към добрия тон! Напомням, че темата е за бисери в коментарите - недомислени двусмислици и съвсем преднамерени шеги, но не и за заядливи препирни!

Ето ви един бисер от коментарите под любовно стихотворение:

Кукай, кукай - кук, кук, кук...
Пък дано те чуе друг!
Един IP адрес - един глас за произведение!

perperikon

 • Форумен лъв
 • ******
 • Публикации: 623
Re: Бисери от коментарите под произведенията
« Отговор #31 -: 30 януари 2012, 09:32 »
Уф...ще си напълня ушите с барут, ще се свия на топка и ще се ударя в земята...
...не издържам вече...


Ако прочетете писанието /минкоезия/, под което е написан този коментар, напълно ще разберете желанието на коментиращия и ще го оправдаете за този му бисер...
Един IP адрес - един глас за произведение!

nikikomedvenska

 • Закоравял потребител
 • ***
 • Публикации: 42
Re: Бисери от коментарите под произведенията
« Отговор #32 -: 30 януари 2012, 14:16 »
Чудя се колко гневен трябва да е човек, за да напише това. Явно много! И го разбирам, и напълно го подкрепям. Защото кухите прочити и блудкавите обичливи коментари не правят нищо друго, освен да почесват егото на автора.


Веске, прегръщам те и цитирам цялото ти писание, защото имаш навика да шикалкавиш и да бягаш от думите си, като ги редактираш тайно!
Веске, прегръщам те и ти пиша двойка, защото писанието ти не е поезия, а в този раздел се публикува поезия!
Веске, прегръщам те и ти пиша двойка, защото изречението „Със себе си тръгвам - но нито една пътечка със белия ми път се слива, към свободата и мечтите” е една безсмислица, която е недопустима и за един седмокласник!
Веске, прегръщам те и ти пиша двойка, защото в това писание имаш седем пунктоационни грешки!
Веске, прегръщам те и ти пиша двойка, защото не знаеш какви притежателни местоимения се използват при използване на възвратните глаголи!
Веске, прегръщам те и ти пиша двойка, защото не знаеш кога се използват съюзите „със” и „във”!
Веске, прегръщам те и ти пиша двойка, защото както познаването на буквите не те прави грамотна, така и набирането на един текст не те прави поетеса!
Веске, прегръщам те, защото прегръдката е оръжие. Твоето оръжие, което и аз отсега нататък ще използвам!
Веске, прегръщам те и ти казвам, че писанията ти не струват!
Веске, прегръщам те и крещя „Царицата е гола”!
Веске, прегръщам те!
P.S. Веске, прегръщам те и ти пояснявам, че това втората двойка, която пиша в този сайт /първата беше на един малоумен разказ преди четири години/, но ти обещавам, че няма да е последната! Веске, прегръщам те!

nikikomedvenska

 • Закоравял потребител
 • ***
 • Публикации: 42
Re: Бисери от коментарите под произведенията
« Отговор #33 -: 30 януари 2012, 15:08 »
А я да започнем да пускаме текстовете така, както са качени! И тогава ще се чудите кое по-напред да обсъждате и прегръщате и за какво изобщо иде реч. Защото, даже и да не ви се вярва, но текстове от типа: "Душичке?!!! Аз те обичам?..." не са изключения.
« Последна редакция: 30 януари 2012, 15:24 от nikikomedvenska »

second

 • Новак
 • *
 • Публикации: 2
Re: Бисери от коментарите под произведенията
« Отговор #34 -: 30 януари 2012, 22:28 »
myanakieva (МариЯ ):    29-01-2012г. 22:45
Здравей, Веси Бих ти писала на лични, но реших да го направя тук - към теб, и на твоята страничка. Запозната съм и с дискусиите във форума. Аз като небунтуващ се потребител, не мисля да раздавам "правосъдие" и да споря с когото и да е било как трябва да се пише. На мнение съм, че заформената стачка не е лично към теб, а основно към поведението на някои потребители - особено към тези, които те харесваме, защото разбирачите от поезия не могат да се примирят с това, че определени стихове нямат твоят брой оценки, посещения и обективни коментари. Естествено е всичко да рефлектира върху теб. Тази мания за внимание на повечето автори е повече от смешна... Това нали е сайт за лично творчество, а не за велики поети
Ти си различна, неповторима и докосваш читателят със всеки свой стих (колкото и в различна форма да е от останалите). Посланията ти са общочовешки и носят предимно философия за живота. Който разбрал - разбрал. "Разни хора, разни идеали". Поздравявам те за пореден път - за това което си!


Здравейте, "разбунтували" се "разбирачи", "вманиачени за внимание"! :roll:
Примирете се най-после, че не сте така посещавани и оценени! Кой ви е виновен, че не можете да "докосвате" и не носите "общочовешка философия"? М?  :evil:
(И все пак това за "обективните коментари" :shock: ми е любимо!)

И това мило писмо-петиция-коментар е от автор, който преди месец напусна сайта с гръм и трясък, вой и сълзи, и... И май три (или два?) дни по-късно се върна и то с два ника (за да може по-бързо да качи обратно произведенията си... вероятно? :scratch:). Та в този ред на мисли, кой страда от липса на внимание?
Да... някои хора, изобщо не усещат кога и как стават смешни! Не за масовия потребител, разбира се, а само за малцината останали, които могат да четат и мислят... То пък, като се замисли човек - те са прекалено малко, за да им се обръща внимание... :banghead:

ПП: Само да вметна за впечатлените от Краска - тя отдавна не може да изненада никой. И изпитва особено "топли" чувства лично към мен :oops:. Няма нужда (и смисъл) да се комуникира с нея (профилите и изчезват прекалено бързо).


Мисля, че Ивановае един от публикуващите редактори, които създават най-много интриги - премахнете я от публикуващите администратори - предполагам, че има и доста други, споделящи моето мнение!...

Партилан

 • Маниак
 • ****
 • Публикации: 51
Re: Бисери от коментарите под произведенията
« Отговор #35 -: 12 февруари 2012, 14:54 »
Ухаааааа :shock: :lol:
направо ми иде "да взема да се гръмна със патрони за глиган"
както се пееше в една песен  от началото на прехода!
Пък аз се чууудех, откъде ще се започне 3-тата Световна Война, то било от сайта на "Откровения", в милата  Майка България...

Не знам да  плача ли или да се смея :lol:
 Понеже влизам тук от дъжд на вятър, съм пропуснал най-голямата забаваччница?!?  Ще се изям от  кеф, че не съм се усетил по- рано! Та това е по-смешно и от "Смърфовете"!! :D

Не знам, това   войната  на  детска градина "Детелина" срещу  6-ти "Д" клас от ЕСПУ "Христо Смирненски"  ли е?
"на си ти куклите, дай си ми камиончето"
"Другарко,  той ми открадна лексиконааааа!!!!"
"Ще те изкажа на другарката, дето издраска читанката  на Надето!"

"Кой пак е пускал 'водни бомби' от 6-тия етаж!!???"
"Някой е счупил мивката в тоалетните! да си признае веднага!!"

"Кой почна пръв да се замеря с компот във столовата?!!"

За такива неща   едно време не само намаляваха поведението , ами направо те пращаха в ОУ  "Гюлеметов", в Шекер Махала при  шоколадовите...

п.с.
 Нямате си представа колко се  смея, подмладих се с 20 години направо,  ееех, спомени, спомени...
"Къде са, кажи ми, кажи ми, кажи ми, кажи ми, кажи ми -Море-
искам ги обратно!"

Знам, че с това писмо рискувам да се набутам във шамарената фабрика, но  просто не мога да се сдържа!
Осъзнавате ли, как изглежда това за външния наблюдател?


"Да се слагат парчета лед в снежните топки НЕ Е ЧЕСТНО, не са ли ви  го казвали големите?"« Последна редакция: 12 февруари 2012, 15:09 от Партилан »

swestan

 • Публикуващ редактор
 • Луд форумджия
 • *****
 • Публикации: 134
Re: Бисери от коментарите под произведенията
« Отговор #36 -: 12 февруари 2012, 15:11 »
Ама вие какво очаквате от "поет" изписал фамилията си с малка буква!?

FlyingSlipper (Полина димова):    

 

The6SiC6Ness6

 • Маниак
 • ****
 • Публикации: 67
Re: Бисери от коментарите под произведенията
« Отговор #37 -: 12 февруари 2012, 17:29 »
Не мисля, че в сайт за изкуство и търсещ интелектуалност, трябва да се отварят теми във форум "вижте колко глупави потребители има, нека им се посмеем". Това не показва нищо повече от снобизъм и комплексарщина, разделяйки хората на глупави и умни. Очевидно е, че има изцепки, но не смятам, че тук им е мястото за дискусия. Омръзнало ми е от негативна енергия в този сайт, нека колегите редактори да обърнат внимание на думите ми, а останалите навъртяли се тук сиирджии да се замислят поне малко.

Сайт с такъв голям потенциал и толкова ценен по същество, защото дава изява на хората с интерес в изкуството, а толкова опорочаван от негативизъм и цинизъм.

Не смятам да подчертавам и пиша думи с голям шрифт. Всяка една моя дума е важна. Да видим вашия отговор.

The6SiC6Ness6

 • Маниак
 • ****
 • Публикации: 67
Re: Бисери от коментарите под произведенията
« Отговор #38 -: 12 февруари 2012, 19:21 »
И като ти е тъжно какво правиш по въпроса? "Ами вижте сега тука има едни акита, дайте да ги поразбутаме с пръчка, та да видят и другите как миришат." Това виждам аз; никакво градивно решение. И вместо да насочвате светлина върху нещата, които са от значение и трябва да се развиват в този сайт и да толерирате високо ниво, вие давате пример с подигравки и цинизъм към коментари на хора, превръщайки сайта от интелектуално средище в панаир. Липсата на себеуважение тук ме обижда и дразни, защото все пак и аз съм част от хората допринесли за развитието на този сайт.
И това цитиране и дисекция на всяко мое изречение е абсолютно безсмислено. Вместо да се обръща всяко мое изречение срещу мен, се замислете за смислени свои доводи.

perperikon

 • Форумен лъв
 • ******
 • Публикации: 623
Re: Бисери от коментарите под произведенията
« Отговор #39 -: 12 февруари 2012, 21:57 »
Като автор на темата се налага и аз да кажа няколко думи.
"Толерантност" е една много хубава дума! Но само, когато е употребена на място и не е в съчетание с нещо от сорта на „Който не е толерантен в сайт за изкуство и интелектуалност, той е сноб и комплексар”. Знам, че не е казано точно по този начин, но точно такъв подтекст е търсен в  казаното! Тук ми се ще да попитам дали е толерантно да се обиждаме на сноби и комплексари, но няма да го направя, за да не се спуснем в нова спирала на обяснения.
Та за темата. Пуснах я, когато празнословието и скудоумието в коментарите бяха преобладаващата част под произведенията. Пуснах я, когато сайтът бе превзет от посредствеността и когато малцина дръзнахме да се опълчим на тази посредственост и глупост. Тази тема бе и все още е част от битката с посредствеността и глупостта! Къде бяхте вие тогава, господа Толерантните, когато тук истинската поезия бе натикана в миша дупка и бе малцинство? Толерантността не трябва ли да защитава именно малцинството? Или изчакахте някой друг да свърши мръсната работа, а сега чистички и неопетнени вече толерирате простотията, която се стопи до малцинство? Ааааа, сетих се! Докато ние тук ринехме по нетолерантен начин весетата и минките, вие сте се занимавали с далеч по-интелектуални дейности! Нали сайтът търсел интелектуалност? И вие с него! Само дето не помня някога да я е имал и да я губил, че да я търси тази пуста интелектуалност! Ще ви се да я има. И на мен ми се ще. Но докато има коментари от сорта на това „Чичка!!!Досега нямах никакви проблеми но вече имам един Вие!!наврете си тъпите коментари там откадето са излезли иииииии не ми давайте съвети кого да намирам и какво да пиша...”, докато има толерантност към подобен род коментатори, докато има редактори, които не смеят да пипнат подобен коментар; забравете за изкуство и интелектуалност! Докато ги има тези коментари, ще я има и тази тема. Защото за мен толерантност не означава да си заровим главите в пясъка! Не за друго, а защото ако го направим, на показ и незащитени ще останат едни други части от телата ни. И тогава може само да се молим, онези горе при тези наши други части да са и те също толкова толерантни, а не толерасти!
« Последна редакция: 12 февруари 2012, 22:13 от perperikon »
Един IP адрес - един глас за произведение!

The6SiC6Ness6

 • Маниак
 • ****
 • Публикации: 67
Re: Бисери от коментарите под произведенията
« Отговор #40 -: 12 февруари 2012, 23:16 »
Има си правила в сайта. Ако някой се държи арогантно, обидно и прочие си получава санкциите. Слабо виждам смисъл в този вид "борба" с такива хора.
А вие, ако не виждате тук интелектуалност и не я търсите и влагате, не виждам какво правите в сайт за култура и изкуство.
Но виждам, че явно се мислите за много важен член от съпротивата срещу простотията и цинизма.... като го смачквате с по-голяма доза цинизъм.
И посредствеността не е заляла само поезията, с просто око се вижда, че е във всички категории.
Не мисля, че това, което се прави тук е нещото, което трябва да се прави. Мисля от регистрирането си до този момент и занапред също ще е така, че само с позитивна мисъл и градивност се върви напред.
Не смятам, че трябва да се гонят с виртуална сопа и да се разгонват като кучета потребители, които не слушат.
Смятам, че трябва да се пропагандира, при все, че звуци силно, начин на мислене градивен и позитивен. Точно тук идва ред на споменатата интелектуалност. Накарай потребителя да мисли. Всеки един човек е двигател сам по себе си достатъчно силен да задвижи сайта в добра посока, дори да са малцинство. Ако се изгради този начин на мислене, новите, глупавите, некадърните сами ще търсят приобщаване и самоусъвършенстване.
Това, което виждам обаче е едно безкрайно нижене на негативизъм след негативизъм.
Сигурно много сте направили за сайта. Но и не виждам как така ще го съхраните.
И това ще се промени.
 Толерирането на подигравки към потребителите за мен е крайно неетично и не виждам с каква друга дума да го опиша освен тези, които ви обиждат.

Не смятам, че трябва да имате три висши, за да разберете, че потребителите се ползват с равни права и правила и това ги прави равни пред тях и не трябва да се делят на малцинства и мнозинства. И едните "са посредствени, дайте да ги заобградим с телена ограда, да им сложим ограничения" и всичко ще е наред.
Свърших с изказванията.

dar4e_to

 • Форумен лъв
 • ******
 • Публикации: 265
 • Там...оттатък.
Re: Бисери от коментарите под произведенията
« Отговор #41 -: 13 февруари 2012, 08:44 »
Има си правила в сайта. Ако някой се държи арогантно, обидно и прочие си получава санкциите. Слабо виждам смисъл в този вид "борба" с такива хора.
А вие, ако не виждате тук интелектуалност и не я търсите и влагате, не виждам какво правите в сайт за култура и изкуство.

Търсим култура и изкуство, Мирослав. Тук (според теб) нали има такива? Или... имаш нещо против да продължаваме да си блъскаме главите в стената?

Но виждам, че явно се мислите за много важен член от съпротивата срещу простотията и цинизма.... като го смачквате с по-голяма доза цинизъм.
И посредствеността не е заляла само поезията, с просто око се вижда, че е във всички категории.
Не мисля, че това, което се прави тук е нещото, което трябва да се прави. Мисля от регистрирането си до този момент и занапред също ще е така, че само с позитивна мисъл и градивност се върви напред.

С право мислим, че сме от съпротивата на неинтелектуалността тук (аз поне)! Прощавай, простотията не може да бъде смачкана. Но може да бъде наричана както е редно - "простотия". Лично аз не възнамерявам да я наричам по друг позитивен начин, само за да не звучи цинично. Позитивното мислене не превръща негативните неща в обратното. Изтъркан пример с чашата - тя не става по-пълна, просто не я приемаш за толкова празна. Аз също не приемам простотията в този сайт за толкова непобедима. Но и не я отричам позитивно. Точка.

Не смятам, че трябва да се гонят с виртуална сопа и да се разгонват като кучета потребители, които не слушат.
Смятам, че трябва да се пропагандира, при все, че звуци силно, начин на мислене градивен и позитивен. Точно тук идва ред на споменатата интелектуалност. Накарай потребителя да мисли. Всеки един човек е двигател сам по себе си достатъчно силен да задвижи сайта в добра посока, дори да са малцинство.

Да пропагандираш какво и у кого, Мирослав? У очевидно неграмотен човек интелектуалност? И да очакваш такъв човек да се замисли и да се превърне в двигател на сайта? Да, в момента това движи сайта - неграмотността и простотията. Цинично звучи, зная...

Ако се изгради този начин на мислене, новите, глупавите, некадърните сами ще търсят приобщаване и самоусъвършенстване.
Това, което виждам обаче е едно безкрайно нижене на негативизъм след негативизъм.
Сигурно много сте направили за сайта. Но и не виждам как така ще го съхраните.
И това ще се промени.
 Толерирането на подигравки към потребителите за мен е крайно неетично и не виждам с каква друга дума да го опиша освен тези, които ви обиждат.


Новите, глупавите и некадърните винаги ще бъдат мнозинство тук, Мирослав. Не разбирам защо ги наричаш така цинично, но явно имаш своите основания. За мен са потребители, които търсят в сайт за култура и изкуство всичко друго, но не и култура и изкуство. Съответно няма как да се приобщят към нещо, което им е безкрайно чуждо и неинтересно. Още повече пък - да се самоусъвършенстват. Надявам се правиш разликата.

Не смятам, че трябва да имате три висши, за да разберете, че потребителите се ползват с равни права и правила и това ги прави равни пред тях и не трябва да се делят на малцинства и мнозинства. И едните "са посредствени, дайте да ги заобградим с телена ограда, да им сложим ограничения" и всичко ще е наред.
Свърших с изказванията.

Отличителната черта на невежеството е, че не може да бъде скрито. Както и сиромашията (духовната също). Няма нужда да бъдат ограждани, за да проличат.
Свърших с изказванията по този твой пост.

И като ти е тъжно какво правиш по въпроса? "Ами вижте сега тука има едни акита, дайте да ги поразбутаме с пръчка, та да видят и другите как миришат." Това виждам аз; никакво градивно решение. И вместо да насочвате светлина върху нещата, които са от значение и трябва да се развиват в този сайт и да толерирате високо ниво, вие давате пример с подигравки и цинизъм към коментари на хора, превръщайки сайта от интелектуално средище в панаир. Липсата на себеуважение тук ме обижда и дразни, защото все пак и аз съм част от хората допринесли за развитието на този сайт.
И това цитиране и дисекция на всяко мое изречение е абсолютно безсмислено. Вместо да се обръща всяко мое изречение срещу мен, се замислете за смислени свои доводи.

Тук си много прав - мен липсата на себеуважение също ме обижда и дразни. Особено пък, когато средището, за което твърдиш, че е интелектуално, е панаир на суетата и простотията  от години, защото аз не все пак, а СЪМ от хората, допринесли (или поне правя опити) за това този сайт да се развива в ИНТЕЛЕКТУАЛНО отношение. Ако не с друго - със сигурност поне с публикуваните от мен текстове. Апропо, в какво се изразява твоят личен принос, след като твърдиш, че нашият не е никакъв принос, а крайно негативен цинизъм? В толерантността и спазването на правилата еднакво от всички потребители? Толерантност дори и към тези, които осират от-до интелектуалността на сайта, но пък имат равни спрямо останалите права да го правят? Ако разбутването с пръчката на акото (това толерантното и нецинично именуване на лайно ли е?) ще накара повечето потребители да не издържат повече на вонята и да се напънат да изчистят мърсотията - ще продължавам да ръчкам с риск да ме обявят за най-големия циник на планетата. Това са моите доводи срещу твоите. И не го смятам изобщо за безсмислено.
Без сори.

п.с.
Нямате си представа колко се  смея, подмладих се с 20 години направо,  ееех, спомени, спомени...
"Къде са, кажи ми, кажи ми, кажи ми, кажи ми, кажи ми -Море-
искам ги обратно!"
Знам, че с това писмо рискувам да се набутам във шамарената фабрика, но  просто не мога да се сдържа!
Осъзнавате ли, как изглежда това за външния наблюдател?

Кое му е смешното, Партилан... Но пък е добре, че ти е подействало подмладяващо, отколкото хич да не действа...
Аз осъзнавам, че страничният наблюдател се смее на нещо, което изглежда... страшно. Като една трайно налагаща ни се в сайта неграмотност. Потребителят, макар и неграмотен, е с равни права и може да го прави колкото си иска...
Аз обаче съм нетолерантна циничка и следователно мястото ми не е тук.
Затова сигурно не ми е смешно...

 :(
"Един IP адрес - един глас за произведение!"

Партилан

 • Маниак
 • ****
 • Публикации: 51
Re: Бисери от коментарите под произведенията
« Отговор #42 -: 13 февруари 2012, 09:59 »
"Цинизъм" е антична философия, една от по-добрите  по моему. Не знам защо е придобила такова значение в съвременния език.

Вероятно ситуацията може да бъде смешна САМО за "страничния" наблюдател, не знам,  но  ЗАЩО  допускаш да падаш  до тяхното ниво, Дар4е? Не го заслужават,  спомни си


Стефан Цанев и

Наказвай подлеците с благородство,
на Юда със целувка отмъсти,
омразата самия тебе трови,
а не когото мразиш ти!


п.с. Ако видиш, че някой се е замерял с компот в столовата,  какво ще помогне , ако почнеш да се замеряш и ти?

Ако някой потребител си е позволил неуместни коментари(и), защо просто не му бъде заключена възможността да коментира и точка?


Защо изобщо коментарите да могат да се четат от разни... кибици?
 ми направете ги  достъпни само за  авторите  на всяко конкретно произведение и авторите на всеки конкретен коментар.
защо да са дустъпни за виртуални сеирджии?
За това си има "Фейсбук", нали?
Това нали е сайт за ТВОРЧЕСТВО, защо не само допускаме да се плетат интриги, но и  дори  почваме да у4астваме в такива?


perperikon

 • Форумен лъв
 • ******
 • Публикации: 623
Re: Бисери от коментарите под произведенията
« Отговор #43 -: 13 февруари 2012, 10:27 »
За да се придържаме към темата, ето ви един стар, но вечно актуален "бисер":

...По-добри издавай проза - разкази, романи. Стиховете се четат повече в Интернет, но не се купуват,а не е хубаво да правиш нещо за без пари. Обърни се към издателство,аз се обърнах и той ми каза, че стиховете не се четат. Все пак човека в този бизнес от 30 години...

Из съветите на един "преуспял прозаик" към един начинаещ поет.
Сърби ме да го изкоментирам, ама хайде от мен да мине - ще се направя на толерантен! Или щом вече съм го пуснал, може би съм полутолерантен?... Но като се замисля, тя толерантността е като бременността, не може да е полу... Дето питали Айшето... пардон - Айседора - нали сме толерантни! Та попитали Айседора като отишла за социални помощи дали не е пак бременна, а тя отвърнала "Въй, похлубреммена сам, бате!" "Какво значи полубременна?" "Ми моя днеска хсе връща от затвора..." Та и сайтът така - уж ни се ще да е интелектуален, ама ако може и простотийките да си останат тук, сакън да не обидим някого,а?! Полуинтелектуалност, полуграмотност, полуизкуство? Тцъ, не става! И за всичко това толерантност?! Тцъ! Пак не става!
Между другото, откакто темата я има, бисерите в коментарите рязко намаляха. Това не е ли признак, че има нужда от нея, че тя е някакъв коректив на  необмислено изпуснатите думи? Ако това е резултатът от моето "интригантство", нямам нищо против да съм интригант, или поне да бъда наричан така! В това отношение съм толерантен! :)
« Последна редакция: 13 февруари 2012, 10:36 от perperikon »
Един IP адрес - един глас за произведение!

dar4e_to

 • Форумен лъв
 • ******
 • Публикации: 265
 • Там...оттатък.
Re: Бисери от коментарите под произведенията
« Отговор #44 -: 13 февруари 2012, 19:42 »
Полуинтелектуалност, полуграмотност, полуизкуство? Тцъ, не става! И за всичко това толерантност?! Тцъ! Пак не става!
Между другото, откакто темата я има, бисерите в коментарите рязко намаляха. Това не е ли признак, че има нужда от нея, че тя е някакъв коректив на  необмислено изпуснатите думи? Ако това е резултатът от моето "интригантство", нямам нищо против да съм интригант, или поне да бъда наричан така! В това отношение съм толерантен! :)

Подкрепям мнението на Пер, че темата е нужна и откакто я има бисерите не само рязко изчезнаха, но и много от хората вече мислят какво и къде пишат.

"Един IP адрес - един глас за произведение!"

 

: ??:??