Предизвикателство към майсторите разказвачи

Анкета

Моля гласувайте за разказа, който ви е харесал най-много

... за някакъв предмет и огледало
1 (8.3%)
Щитът на героя
2 (16.7%)
Клетва
6 (50%)
Откраднатата диня
3 (25%)

Общ брой гласове: 12

Автор Тема: Предизвикателство към майсторите разказвачи  (Прочетена 10856 пъти)

Eia

• Луд форумджия
  • Публикации: 228
Re: Предизвикателство към майсторите разказвачи
« Отговор #30 -: 21 Октомври 2016, 13:06 »
Е, вече гласувах на правилното място - в анкетата. Но едва ли повече от няколко човека знаят за нея.

iren5

• Форумен лъв
  • Публикации: 252
« Отговор #31 -: 21 Октомври 2016, 19:51 »
Който знае, че може да гласува в темата, все някак ще намери и анкетата. :) Благодаря, Eia.

TytoALBA

• Закоравял потребител
  • Публикации: 33
  • “(@,@)” ¯\_(ツ)_/¯♫ღ.*•°
« Отговор #32 -: 21 Октомври 2016, 21:03 »
Гласувам за "Откраднатата диня".

(отбелязох в анкетата, в този пост и в самата тема "Предложение за поредица от миниконкурси за разказвачи")

Имам два въпроса:
     1. За в бъдеще в коя от така изложените теми относно Миниконкурса ще се извършва самото гласуване и поместват резултатите от него???
     Моля, нека бъде само ЕДНА, че иначе е много неудобно да се преглеждат и трите (а може и нови да изникнат).
     2. Какви са окончателните правила на бъдещия Миниконкурс?
     Моля настоящият нов редактор esenna да ги публикува в ЕДНА тема.

Благодаря за вниманието и успех на всички участници!  :thumbright:
« Последна редакция: 21 Октомври 2016, 21:25 от TytoALBA »

iren5

• Форумен лъв
« Отговор #33 -: 21 Октомври 2016, 21:21 »
TytoALBA, тази тук тема е единствено само за това предизвикателство. Най-добре наистина ще бъде,  esenna, да вземе решение кое как да бъде организирано и вярвам, че ще го направи. Това което правя тук е по-скоро експеримент, набиране на опит. Ако занапред ще имат право да гласуват всички най-удобно е да се използват анкетите, които форума като възможност ни предоставя. Така не  е необходимо да се броят гласове. Десетина гласа не  е никакъв проблем да се преброят, но ако наистина се изреди сайтът да гласува?
На много от въпросите не мога да отговоря, но тази тема ще помоля след гласуването да се закрие. Ако сметнете, че анкета е добра идея, то тогава за всеки кръг ще ви трябва по нова тема.

esenna

• Форумен лъв
  • Публикации: 264
  • откровена до болка
« Отговор #34 -: 21 Октомври 2016, 21:27 »
Сега по реда на номерата:
1. Перперикон

[color=purple]"Значи, за кучета и котки може,  а за прасета не може, а?!"...  :)
Интересно ми е какво ще каже по  въпроса новата класна...  Пардон - редакторка,  която така упорито забраняваше да гласувам,  щото... А бе...  Нали се досещате какво си мисля? Не, не това!  Другото!"
[/size][/color]

Пер, мислех те определено за много по - интелигентен, но това си е твой проблем. Никога не съм била против ти да гласуваш. Изказах мнение, че твоят разказ "Омраза" не отговаря на изискванията за дължина - 3 стр. Никога и никъде не съм писала, че ти не трябва да гласуваш. Абе човече, ще се разболееш?
Колкото до новата "класна" - не знам защо мен виждаш в тая роля:) Този род мислене ми е абсолютно чуждо! Ако искаш да си полезен с нещо - бъди, ако искаш да се заяждаш с мен - заповядай на лични, всичко останало е глупост.

2. Alba -

"Моля настоящият нов редактор esenna да ги публикува в ЕДНА тема."

Аз не съм редактор на Миниконкурс за разказвачи - прочетете внимателно какво е написал Админ.
Ако искате Миниконкурса да си има миниадмин:) - моля всеки да се изкаже по въпроса. Аз моето мнение съм го написала.
Сега ще гласувам в анкетата.

esenna

• Форумен лъв
  • откровена до болка
« Отговор #35 -: 21 Октомври 2016, 21:32 »
Iren5,
защо постоянно "есенна" ти е в постовете? Писах много ясно - да се гласува - кой е ЗА  - да има миниадмин ( това понятие ми допада - сайта си има Админ, а миниконкурса за разказвачи - миниадмин)?
Ако има болшинство - кой да бъде?
Аз не умея да узурпирам нечия длъжност!

iren5

• Форумен лъв
« Отговор #36 -: 21 Октомври 2016, 21:36 »
Ще ти отговоря на лични.

esenna

• Форумен лъв
  • откровена до болка
« Отговор #37 -: 21 Октомври 2016, 21:43 »

ОК!

TytoALBA

• Закоравял потребител
« Отговор #38 -: 21 Октомври 2016, 23:09 »

...Аз не съм редактор на Миниконкурс за разказвачи - прочетете внимателно какво е написал Админ.

ОК – приемаме, че не си такъв... От внимателния ми прочит на написаното от Админ моето персонално IQ  казва, че “Нина ще се занимава основно с прозата в сайта”, нали така?
     Добре де, аджеба, сега ще попитам като лаик (моля да ми простите тази волност):
     Този  Миниконкурс не е ли за проза?
     Ако продължи да съществува – как, по какви правила и регламент (много нещо се изписа поне в 3 теми, но не се посочи и някакъв окончателен вариант)?
     Всичките тия въпроси към кого да ги отправя – към Таня, Нина (публикуващи редактори литература), към Силвия (модератор “Форум”) или да занимавам с такива дреболии самия Админ?

На този етап след като Миниконкурсът си няма така наречения “миниадмин” все пак, мисля че е редно някой от горепосочените да драсне няколко реда относно неговия окончателен вариант – все пак, ако продължи да съществува, ще бъде много по-лесно на желаещите, които искат да се включат в него, да разберат и прочетат някъде КАК, КЪДЕ и по КАКЪВ начин, защото, прощавайте, но всичкото до момента ми навява мисълта за “много баби – хилаво внуче”:)   
« Последна редакция: 21 Октомври 2016, 23:28 от TytoALBA »

toxin

• Публикуващ редактор
  • Маниак
  • Публикации: 55
« Отговор #39 -: 22 Октомври 2016, 00:20 »
Ха, добра вечер!
Драги ми прозаици, искате ли конкурс или не искате?
Ако не искате, значи темата е излишна, а нещо добро е на път (за пореден път) да се опорочи!
Ако искате (аз примерно, искам), препоръчвам да се залавяте за химикалите, респ. клавиатурите и да пишете разкази, защото постовете тук само отнемат творческо време! Разказвачи сте, нали! И то от добрите! За това гарантирам лично!
Имаме си нов редактор, който също пише проза и не виждам нищо по-нормално от това, да администрира конкурса!
Успех на участниците!

TytoALBA

• Закоравял потребител
« Отговор #40 -: 22 Октомври 2016, 01:32 »
     Привет и на теб, Таня!
     Аз също съм “за” такъв Миниконкурс – не веднъж вече изложих своето мнение по този въпрос (да не се повтарям отново).

Имаме си нов редактор, който също пише проза и не виждам нищо по-нормално от това, да администрира конкурса!
Успех на участниците!

Но едно нещо не ми е ясно (сигурно съм тъпа!  :) ) – кой е този нов редактор, за когото споменаваш? Защото, ако става въпрос за този, за когото си мисля, той ясно заяви в поста, от който съм цитирала, че не е “...редактор на Миниконкурс за разказвачи”… или нещо греша?.. Може би, не иска да бъде такъв?
     Още веднъж ще кажа, с риск да се повторя, че за да продължи тази хубава идея да съществува и ни радва, трябва някой да изложи “черно на бяло” (поне на този етап) по какъв начин ще я караме за в бъдеще.

Толкова от мен по тая тема... Мисля, че всичко вече казах.

toxin

• Публикуващ редактор
  • Маниак
  • Публикации: 55
« Отговор #41 -: 22 Октомври 2016, 11:35 »
Аз не мога да схвана какъв е проблемът!
Конкурс за разказвачи върви от доста време в сайта и по мое виждане, с ясни правила, които в повечето случаи се спазват. Нямам обяснение защо разисквате темата!
Нов конкурс, с нов регламент? Ок, както писах и снощи, нека първоначално го обяви публикуващият редактор! Логично е да предоставим това право на Нина, тъй като тя също е прозаик. Разбира се, който и да администрира конкурса, ще се съобрази и с изразените тук ваши желания, но сами разбирате, че нещата трябва да се сведат до една стегната платформа и че в крайна сметка водещ ще е обективизмът!
И последно, номинирам Нина да обяви конкурса и правилата, по които ще се пише, гласува и определя победител! Уверявам ви, че екипът комуникира и че регламентът, който представи колежката ще е съгласуван с вашето мнение и това, на администрацията на сайта!

silvina84

• Глобален Модератор
  • Луд форумджия
  • Публикации: 226
« Отговор #42 -: 22 Октомври 2016, 13:38 »
Подкрепям Таня. Номинирам Нина да обяви конкурса и правилата.
« Последна редакция: 22 Октомври 2016, 13:41 от silvina84 »

esenna

• Форумен лъв
  • откровена до болка
« Отговор #43 -: 22 Октомври 2016, 16:29 »
Скъпи разказвачи,
Много се проточиха тук дърленията и започва да ми липсва миниконкурс - да си тече, да се пишат разкази от хубави - по-хубави.И тъй като моето име се спряга много - добре, поемам Миниконкурс за разказвачи.
Сега ще публикувам неговите правила. Тъй като настояще без минало няма - опряла съм се на действащите до сега.
Това, което ще публикувам сега е проект!!! Този, който няма забележки и приема всички правила - моля да гласува тук в темата със "За".
Който иска нещо да се промени - да изпише точката ( и нейната подточка, която визира) и да напише своето предложение.
Ще взема всички предложения предвид и ще ги прогласуваме.
Хайде да е на добър час!

Миниконкурс за разказвачи

1. Периодичност
 Конкурсите за разкази по зададена тема се провеждат всеки месец.

2. Участници
Всеки участник може да участва само с един (?) разказ, с дължина на текста не по-голяма от три страници с шрифт Times New Roman и размер на шрифта 12. 

3. Обявяване на новата тема

1. Темата за поредния конкурс се задава от победителя ( събралият най-много точки), в периода от 27-мо число на месеца , в който се провежда конкурса,  до 1-во число на следващия месец.
2. Темата се публикува във форума в настоящата тема.
3. Ако до 0:00 часа на 2-ро число от месеца няма публикувана тема от победителя, правото за задаването й преминава към класирания на второ място. Той има срок от 24 часа да зададе своята тема. Ако до 0:00 часа на 3-то число от месеца няма публикувана тема и от втория класиран, след този час Миниадмин задава темата.

4. Публикуване
 Готовите разкази се публикуват по общия ред до 23:59:59 часа на 20-то число от месеца с надпис в заглавието „За конкурса“. Напр. „Белият цилиндър  За конкурса“. Важи датата на заявката.

5. Гласуване
От 21-ро число до 25-то,  участвалите в конкурса за текущия месец имат право да гласуват за най-добър разказ. Гласуването е явно и става в темата на форума. Всеки участник има право само на един глас, като той не може да бъде даден за собствения му разказ.  Гласуват:

1.   Участвалите с разказ – техния глас ще се отчита като 2 ( две ) точки.
2.   Читателите – техния глас ще се отчита като 1 ( една) точка.
3.   В 23:59:59 часа  на 25 – то число - гласуването приключва.

6. Победителят става известен на всички веднага след този час и ще бъде обявяван от Миниадмин

При равен брой гласове предимство има разказът, който е получил своя първи глас най-рано във времето. Презумпцията е, че поне един участник не се е колебаел твърде много за това, кое му е харесало повече!

7. Наградата за победителя е само морална – той задава темата за следващия конкурс. Но! Самият той няма право да участва в следващия месец, тъй като ще бъде нарушен принципа на равнопоставеността, ако хем задава нова тема, хем има повече време за подготовка. Същото важи и в случай на прилагане на т.3.3. от Правилата, т.е. ако има друг задаващ темата!

8. Миниконкурс за разказвачи ще има миниадмин – човек, който да се грижи за спазване на сроковете на зададени теми, списък на всички написани разкази, дължина на разкази, гласуване, обявяване на  гласовете и победителя. Той ще се намесва в случай, че нито първия класирал се, нито втория, зададат тема. Негова задача е да зададе новата тема. В случай, че човекът, който изпълнява длъжността “миниадмин” има причини да не извърши задълженията  си за даден месец – той посочва кой да го замести.
« Последна редакция: 22 Октомври 2016, 18:27 от esenna »

esenna

• Форумен лъв
  • откровена до болка
« Отговор #44 -: 22 Октомври 2016, 17:00 »
Бързам да добавя и много ви моля, прочетете и двата ми поста и тогава пишете - ние прозаиците сме емоционални хора, за нас "прозата" в смисъл на "скучно битие" не съществува.
Какво бих искала да допълня:

1. Имаше предложение на Рая да може да се публикуват по 2 разказа за месец от един писател  - ако тя сега постави този въпрос ще го прогласуваме.

2. Има и едно друго предложение - на Владимир - относно наградата. Да, спечелилият  задава темата, но да не е само това. Съгласна съм, Владимире. Админът на сайта  - Г-н Колев, в момента работи върху нови промени в целия сайт и именно една от тях  е  как да бъде отбелязван победителя от конкурс. Дали ще може разказът спечелил 1 - во място да стои на заглавната страница - не мога да обещая:) Все пак има конкурси и за колажи, и за други изкуства. Но нещата са динамични - ще има отбелязване на всеки спечелил конкурса за дадения месец със сигурност. Така че когато този човек се появи, до името му ще има знак, показващ,че е победител в конкурс.

3. Пред мен стои и друг въпрос - ако има само 4 разказа - ще удължим ли срока с още месец?

4.Нека всеки има предвид , че тук изложените правила са динамични - ако в процеса на конкурса някой усети, че нещо го спъва - веднага пише тук - в темата и го обсъждаме. Отворена съм за всички добри промен.

5. Последното, което искам да споделя - от гласуването, което тече в момента - т.е. до 25.10 , спечелилият ще зададе новата тема. Писаха хората и макар  за мен да е извънреден миниконкурс, то постижението си е факт. Надявам се да сте съгласни и за това !
« Последна редакция: 22 Октомври 2016, 18:28 от esenna »

: ??:??